Primaria comunei Cumpăna:

Sos. Constantei nr. 132, cp. 907105

Telefon: +40/241/730788

Fax: +40/241/739003

 
Acces rapid:

- Prefectura judetului Constanta

- Consiliul Judetean Constanta

- Presedintia Romaniei

- Guvernul Romaniei

- Senatul Romaniei

- Camera Deputatilor

 

Analiza Trafic.ro:

 

Click pentru prognoza meteo pe zona Constanta

 

Accesul liber la informatie este un drept al fiecarui cetatean, reglementat prin Constitutie. Tehnologia ne ajuta acum sa fim mai aproape de locuitorii pe care trebuie sa ii deservim si cred ca prin acest site vom reusi sa imbunatatim relatia dintre administratie si cetatean ...

primar Ec. Mariana GÂJU


 

26.05.2020

COMUNICAT DE PRESA

 

Conform tradiţiei, de Ziua Înălţării Domnului, se comemorează şi Ziua Eroilor.
Joi 28 mai 2020, reprezentanti ai: Consiliului Local Cumpăna, Liceului Nicolae Dumitrescu si ale celor doua grădinite, vor depune coroane de flori la cele trei monumente ale eroilor din localitate după urmatorul program :
- ora 10.30 monumentul „Centenar 2018” ( la intrarea în comună)
- ora 11.00 monumentul eroilor (situat in fața căminului cultural)
- ora 11.45 monumentul de langă biserica „Sf. Maria”
În această zi, a ridicării la ceruri a Mântuitorului, credincioşii se roagă în taină ca eroii să vegheze la destinele României.

 


 

14.05.2020

COMUNICAT DE PRESA

 

Ziua familiei nu face parte din râdul evenimentelor ocazionale, oficiale, înscrise în calendarul cancelariilor de stat, ci este în fiecare zi tărâmul de pace şi prosperitate al oamenilor care au înţeles să trăiască în legea lui Dumnezeu, pentru a semăna în jur armonii şi frumuseţi.
    Printr-o rezoluție din anul 1993, ziua de 15 mai a fost declarată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite ca fiind Ziua Internațională a Familiei.
    Unirea dintre un bărbat şi o femeie, căsătoria, este cea mai veche instituție de drept divin binecuvântată de Dumnezeu, odată cu crearea primilor oameni şi instituită ca Taină de Hristos Domnul la nunta din Cana Galileei.
    Sfântul Ioan Gură de Aur ne spune că familia este o mică Biserică, evidețiind faptul că în familia în care bărbatul, femeia şi copilul merg pe drumul virtuţii, acolo locuieşte şi Hristos.
    Trăinicia unor familii din comuna Cumpăna este marcată de reprezentanţii autorităţii publice locale, care au ocazia de a sărbători cele mai longevive cupluri ce aniversează fie nunta de aur, fie pe cea de argint, fie viitoarele cupluri la început de drum, cu prilejul Zilei Internaţionale a Familiei.
    Datorită acestor cupluri longevive, comuna Cumpăna cu întâmplări bune sau mai puţin bune, este o familie tradiţională care îşi aşteaptă cu braţele deschise generaţiile viitoare – cele 8 cupluri care în acest an își unesc destinele.
     Este nevoie de o zi dedicată familiei, în semn de mulţumire şi de bucurie pentru cei care nu concep viaţa în afara familiei, dar şi în semn de îngrijorare faţă de aceia care cred că există echilibru în afara ei.
    Cu acest prilej, Primăria şi Consiliul Local Cumpăna felicită cele 12 familii care sărbătoresc 50 de ani de căsătorie și le oferă cadouri simbolice, flori si diplome aniversare.
    Evenimentul va avea loc în ziua de vineri 15 mai 2020, începând cu ora 1030, când reprezentanții administrației publice locale vor oferi aceste mici simboluri la domiciliul familiilor. În aceeași zi, o nouă familie va prinde viață, prin oficierea căsătoriei.

 


 

15.04.2020

COMUNICAT DE PRESA

 

Iisus a venit pe lume pentru a ne dărui viață, astfel încât fiecare dintre noi să se bucure de clipele de trăire de pe pământ și de veșnicia din ceruri. Să privim înainte cu speranţă! Dincolo de întristări, pierderi şi suferinţa, există dorinţa de a învinge! Viaţa ne-a fost dată să culegem roua de pe florile împlinirilor sufleteşti, dăruite nouă după fiecare nouă încercare.
     Trăind bucuria Invierii Domnului Iisus Hristos, fiecare dintre noi încearcă să demonstreze cât de puternic este dictonul „dar din dar se face rai”.
     Din dorinţa de a oferi un strop de fericire şi lumină în sufletele bătrânilor aflaţi în nevoi, reprezentantii Primăriei şi Consiliului Local Cumpăna, vor oferi, joi, 16.04.2020, începând cu ora 10.00, pachete cu alimente de bază, unui număr de 280 de bătrâni fără venituri sau cu venituri reduse precum și persoanelor cu dizabilităţi încadrate în gradul grav de handicap (adulti si copii), identificaţi de către asistenţii sociali ai Primariei Cumpăna.

 


 

06.03.2020

COMUNICAT DE PRESA

 

Primăria și Consiliul Local Cumpăna organizează, ca în fiecare an, un eveniment deosebit, dedicat Zilei Internaționale a Femeii.
     Cu această ocazie, duminică, 8 Martie, începând cu orele 13.00, sunt invitate la Casa de Cultură toate doamnele și domnișoarele comunei Cumpăna, pentru a sărbători împreună, așa cum se cuvine, această zi specială.
     Momente artistice, voie bună, surprize oferite de către organizatori și un meniu adecvat acestei zile festive, toate acestea constituie elementele necesare unei petreceri de neuitat, dedicată în întregime tuturor reprezentantelor sexului frumos din comuna Cumpăna.

 


 

20.02.2020

COMUNICAT DE PRESA

 

Primăria și Consiliul Local Cumpăna vă invită, ca în fiecare an, pe 21 februarie, să sărbătorim, împreună, Ziua Îndrăgostiților la Români, Dragobetele. Cu această ocazie, la Casa de Cultură din Cumpăna vom organiza, pentru cuplurile tinere, dar și trecute de prima tinerețe, un spectacol dedicat iubirii, plin de emoție, de sensibilitate şi candoare.
     Vor urca pe scenă ansamblurile “Româncuța”, „Mugurașii”, „Boboceii”, alături de artiști ai comunei Cumpăna: Lica Tănase, Sandu Gubei, Lucian Costea, Elena Iordan, Ștefania Luzinschi, Cătălin Câmpanu, Adriana Ivanciu, Școala de Dans „Laura Dance Studio”. Invitați speciali vor fi Nicu Paleru și Puișor de la Constanța.
     Evenimentul va demara, în forță, la orele 17.00. Suntem convinşi că, indiferent de vârstă, sufletul rămâne veşnic tânăr şi îndrăgostit, motiv pentru care chemăm, alături de noi, toți locuitorii comunei Cumpăna pentru a sărbători împreună Dragostea, cel mai sublim sentiment al omului.

 


 

11.02.2020

COMUNICAT DE PRESA

 

Asociația „Cumpăna Tinerilor”, în Parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Cumpăna și Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu”, vă invită vineri, 14 februarie, începând cu orele 19.00, la Casa de Cultură din localitate, pentru a sărbători, împreună, Valentine's Day.
     Va fi o seară de neuitat, cu muzică, dans și concursuri inedite. DJ Irimia și “Vlăstarii Cumpenei” vor anima atmosfera de sărbătoare.
     Invitații vor avea la dispoziție o cabină foto, unde își vor putea imortaliza clipele de bucurie, alături de partenerii lor.
     Distracția și voia bună vor culmina cu anunțarea câștigătorilor Concursului “Bursa de Idei SMART” (Specific, Măsurabil, Abordabil, Relevant, Încadrat în Timp), un concurs organizat de Primărie și Consiliul Local și dedicat tinerilor din Cumpăna, răsplătit cu premii cuprinse între 1.000 de lei și 400 de lei.

 


 

23.01.2020

COMUNICAT DE PRESA

 

Primăria și Consiliul Local Cumpăna organizează vineri, 24 Ianuarie, de la orele 10.00, o serie de manifestări dedicate împlinirii a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române.
     Primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, invită, cu acest prilej, toți locuitorii comunei să sărbătorească, așa cum se cuvine, această zi de o importanță istorică pentru poporul român: “Unirea Principatelor Române este unul dintre cele mai îndrăgite momente ale istoriei noastre. Cei 161 de ani care au trecut de la Unire ne-au arătat care este distanţa de la efort la recompensă. Faptele EROILOR noştri sunt cele care ne permit nouă să fim ceea ce suntem astăzi. Lupta românilor din toate timpurile a fost dusă pentru noi - cei care suntem acum aici. Pentru că noi suntem cei care ne bucurăm astăzi de reuşita lor, la fel cum mâine sperăm să se bucure copiii noştri de reuşitele noastre. Aducem astfel, un pios omagiu tuturor eroilor neamului românesc, mai ales celor care mai sunt astăzi printre noi, mulţumindu-le pentru demnitatea cu care au apărat interesele şi integritatea României” .
     Manifestările se vor desfăşura după următorul program.

 


 

22.01.2020

COMUNICAT DE PRESA

 

Primăria si consiliul local Cumpăna lansează unul dintre cele mai inedite concursuri pentru tinerii săi locuitori!
    Ai între 18 și 35 de ani și te preocupă viitorul comunei tale?
     Vrei să te alături administrației locale și să propui idei care să îmbunătățească nivelul de trai al locuitorilor, în special al celor tineri?
     Nimic mai simplu: ești invitat să participi la Bursa de Idei SMART (Specific, Măsurabil, Abordabil, Relevant, Încadrat în Timp), un concurs cu premii, organizat de Primăria Cumpăna.
     Mai mult, Primarul Comunei Cumpăna, Mariana Gâju, se angajează ca proiectele câștigătoare să fie puse în aplicare cu celeritate, încurajând, astfel, libera exprimare și gândire a tinerilor locuitori, precum și implicarea acestora în viitorul comunitatii.
     Ce trebuie să faci: redactează ideea sau ideile pe care le ai referitoare la un domeniu de activitate propus de organizator: Educație, Cultură, Dezvoltare Locală și Timp Liber. Acestea trebuie să fie idei viabile, realiste și cu o capacitate de punere în aplicare pe termen mediu și/sau scurt.
     Trimite textul proiectului pe adresa oficială a Primăriei Cumpăna, primăria_cumpăna@yahoo.com SAU prin mesaj privat pe pagina de facebook Cumpana News.
     Selecția proiectelor și votul vor avea loc în spațiul online, pe pagina de Facebook Cumpana News.
    Data limită până la care puteți trimite proiectele este 5 februarie a.c.
    Cele mai bune idei vor fi postate in data de 10 februarie pe pagina de facebook Cumpana News .
    În perioada 10-14 februarie va avea loc procesul de votare, locuitorii comunei fiind cei ce vor decide care dintre ideile propuse au șansele cele mai mari de a fi puse în practică.
     Votul se va încheia pe 14 februarie, la orele 19.00, iar câștigătorii vor fi anunțati, în direct, în cadrul unui spectacol dedicat Valentine's Day, desfăsurat ca in fiecare an in incinta Casei de Cultură din Cumpăna.
     Pentru fiecare categorie vor exista 3 premii:
- Premiul I – 1.000 lei
- Premiul II - 700 lei
- Premiul III - 400 lei

 


 

14.01.2020

COMUNICAT DE PRESA

 

Primăria şi Consiliul Local al comunei Cumpăna, judeţul Constanţa, reprezentat legal prin persoana primarului, ec. Mariana Gâju, în colaborare cu Liceul Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" din Cumpăna, vă invită la deschiderea programului activităţilor culturale ale anului 2020.
     Astfel, miercuri, 15 ianuarie 2020, vom celebra 170 de ani de la naşterea Luceafărului poeziei româneşti şi zece ani de la marcarea „Zilei Culturii Naţionale”.
Activitatea se va desfăşura începând cu ora 0900, în sala mare a Casei de Cultură Cumpăna, sub titulatura:
                                „Eminescu – poezie, sunet, culoare"
    
Fascinaţi de fantezia poetică şi epică a marelui Eminescu, elevii Liceului Tehnologic "Nicolae Dumitrescu"Cumpăna, sub îndrumarea doamnei profesor Constantinescu Daniela, îl vor omagia pe marele poet naţional prin câteva momente literar-artistice ce cuprind recitări de poezii, eseuri, prin reconstituirea atmosferei basmelor şi poeziilor eminesciene, precum şi printr-o expoziţe de desene pe teme eminesciene, toate acestea având ca obiectiv valorizarea operei lirice şi epice a lui Mihai Eminescu. Pe scenă vor mai evolua grupul vocal instrumental „Folk Trotter”, precum şi Şcoala de Balet „Nicolae Spirescu” Cumpăna. Fosta elevă a Lieului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu”, Cristiana-Rodica Marin, elevă acum în clasa a XI-a la Liceul de Arte „Regina Maria” din Constanţa, va prezenta în cadrul acestei manifestări ultima sa lucrare. Este vorba de o pictură acrilică ce-l reprezită pe poetul naţional Mihai Eminescu.
     De asemenea, în cadrul acestui eveniment va avea loc lansarea de carte a domnului profesor Ion I. Moiceanu, izvor de cunoaştere istorică – „Personalităţi marcante şi evenimente memorabile din istoria adevărată a poporului român”..

 


 

16.12.2019

COMUNICAT DE PRESA

 

Din dorinţa de a oferi un strop de fericire şi lumină în sufletele bătrânilor aflaţi în nevoi, reprezentantii Primăriei şi Consiliului Local Cumpăna, vor dărui marti 17. 12. 2019, ora 10.00, pachete cu alimente unui număr de 150 de bătrâni fără venituri sau cu venituri reduse și 119 de pachete persoanelor cu dizabilităţi încadrate în gradul grav de handicap, identificaţi de către asistenţii sociali ai Primariei Cumpana.
     In aceeași zi, începând cu ora 11.00, Primăria comunei Cumpăna în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna, Grădiniţele “Florilor”, “Sf. Maria” şi Liceul tehnologic “Nicolae Dumitrescu”, vor demara cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, campania locală „Fă-le o bucurie!”. Pachetele pregătite vor fi dăruite unui număr de 15 familii aflate în dificultate, identificate de către funcţionarii publici ai Compartimentului de Asistenţă Socială din cadrul primăriei.

 


 

05.12.2019

COMUNICAT DE PRESA

 

Pentru că și anul acesta preșcolarii și școlarii din comuna Cumpăna au fost ascultători de părinţi și de cadrele didactice, Moş Nicolae îi va răsplăti.
     Primăria și Consiliul Local Cumpăna, oferă cu această ocazie, vineri, 06.12.2019, începând cu ora 9:00, pachete ce conțin dulciuri și fructe celor 1360 de elevi ai Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” și celor 417 preșcolari ai grădinițelor din localitate.
     De asemenea, tot în cadrul acestui eveniment se vor acorda Burse Școlare următoarelor categorii de elevi:
• Burse de Merit – pentru 243 de elevi de Gimnaziu, pentru anul școlar 2018-2019, semestrul al II-lea;
• Burse de Merit – pentru 24 de elevi de Liceu, pentru anul școlar 2018-2019;
• Bursa de Merit – pentru 11 elevi de Școală Profesională, pentru anul școlar 2018-2019;
• Bursa Socială – pentru 41 de elevi, cuprinși între clasele pregătitoare și clasa a XII-a.

 


 

04.12.2019

COMUNICAT DE PRESA

 

Din cauza temperaturilor scăzute din aceste zile venim în întâmpinarea copiilor, dar și spre bucuria lor, cu o veste bună: deschiderea Orășelului Copiilor în comuna Cumpăna se devansează cu oră, astfel că inaugurarea va avea loc vineri, de la ora 17.00.
     Vă mulțumim pentru ȋnțelegere și vă rugam să ne ajutați in vederea mediatizării acestui eveniment.

 


 

03.12.2019

COMUNICAT DE PRESA

 

Primăria și Consiliul Local Cumpăna organizează in perioada 6 decembrie 2019 – 7 ianuarie 2020, prima ediție a Orășelului Copiilor in comuna Cumpăna, care se va desfăsura pe Stadionul Central de pe strada Dacia.
     Atmosfera Crăciunului aduce bucurie si amintește cu precădere de anii copilăriei, de emoția așteptării impodobirii bradului. Dincolo de faptul că este una dintre cele mai importante sarbători crestine, Crăciunul este așteptat cu mare etuziasm de toată lumea, indiferent de varstă.
     In toată această perioadă, in zilele de vineri, sambăta si duminică, incepand cu ora 17.00, tărâmul magic al Crăciunului își deschide porţile pentru copii, părinți şi bunici cu un spectacol intitulat „Crăciun Magic in Cumpăna”. Programul acestui spectacol constă in teatru de păpusi, animații, jocuri, momente de magie, animație cu mascote si personaje foarte indrăgite de copii precum si multe alte surprize.
     Vă invităm să participati la deschiderea primei ediții a Orașelului Copiilor Cumpăna ce va avea loc vineri 6 decembrie 2019, ora 18.

 


 

29.11.2019

COMUNICAT DE PRESA

 

Asociația Producătorilor de Materiale de Construcții din România, în calitate de beneficiar, împreună cu partenerul său Universitatea de Arhitectură și Urbanism “ION MINCU”, vă invită să participaţi la SEMINARUL REGIONAL DE INFORMARE SOL nZEB din cadrul proiectului ”Elaborarea unei Politici publice alternative la politicile publice inițiate de Guvern în domeniul locuirii durabile, prin promovarea de soluții care să conducă la creșterea accesibilității clădirilor de locuit de tip nZEB, SOL – nZEB", cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capacitatea Administrativă 2014-2020.
     Evenimentul va avea loc luni 2 decembrie 2019, ȋncepând cu ora 11:00, la Sala de ședințe a Centrului Multifuncțional de Asistență Socio-Medicală Cumpăna, situat pe Sos. Constantei nr. 117, comuna Cumpăna, județul Constanta.
Obiectivul general al proiectului SOL nZEB îl reprezintă creșterea capacității de a formula propuneri alternative la Politicile publice inițiate de Guvern în domeniul locuirii durabile, prin promovarea de soluții care să conducă la creșterea accesibilitații clădirilor de locuit de tip nZEB și la combaterea săraciei energetice, în special pentru populația din mediul rural aparținând categoriilor cu venituri sub medie.
     Scopul proiectului SOL nZEB îl reprezintă pregătirea profesională a angajaților, membrilor și voluntarilor organizatiilor din reteaua SOL Nzeb si a partenerIlor din domenii cheie, care vor sprijini îmbunătățirea capacității proprii a acestora de a se implica în formularea și promovarea de propuneri alternative la politicile publice inițiate de Guvern în domeniul locuirii durabile.
Despre Seminariile regionale de informare SOL nZEB
     În cadrul proiectului SOL nZEB se vor organiza patru seminarii regionale de prezentare, consultare și colaborare intre ONG-uri și administrația publică în general, in vederea unei bune promovări atât a politicii publice, cât și a rezultatelor proiectului, seminarii prin care, personalului din instituțiile publice locale li se vor aduce în atenție beneficiile implementării conceptului nZEB în România.
     Seminariile vor avea ca obiectiv promovarea și folosirea Ghidului SOL nZEB elaborat în cadrul proiectului, ghid de solutii ieftine, durabile și facile, pentru creșterea nivelului de confort, reducere a consumului de energie și creștere a independenței energetice a locuinței.
     Ghidul se va pune, prin intermediul primăriilor, în mod gratuit, la dispozitia tuturor celor care vor să își construiască o casa de tip nZEB, sau să își reabiliteze locuințele existente în scopul creșterii nivelului de confort și scăderii consumului de energie.

 


 

29.11.2019

COMUNICAT DE PRESA

 

Primăria şi Consiliul Local Cumpăna, judeţul Constanţa, legal reprezentate prin persoana primarului, doamna ec. Mariana Gâju, vă invită să luaţi parte la manifestările prilejuite de Ziua Naţională a României.
Evenimentul se va desfăşura duminică, 1 decembrie 2019 dupǎ urmǎtorul program: - ora 10.30 - depuneri coroane de flori la Monumentul “Memorialul Eroilor”, amplasat în comuna Cumpăna, Str. Sos. Constanţei nr. 2B; - ora 10.45 - depuneri coroane de flori la Monumentul Eroilor din Primul Rǎzboi Mondial situat în apropierea Bisericii „Sfânta Maria; - ora 11.00 - depuneri coroane de flori la Monumentul Eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial, situat în faţa Casei de Cultură din Cumpăna.
- Intonarea Imnului de Stat al României;
- Slujba religioasă susţinută de preoţii parohi din localitate;
- Alocuţiunea primarului com. Cumpăna, ec. Mariana Gâju, precum şi ale invitaţilor prezenţi;
- Ceremonialul de depunere de coroane de flori;
- Defilare în cinstea Zile Naţionale a României efectuată de militari ai UM 01737 Topraisar;
- Premierea veteranului de război;
- Hora Unirii
- ora 11.30 - Spectacol tematic susţinut de elevii Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” – „Grupul Folktrotter”, copiii Grădiniţelor „Sfânta Maria” şi „Florilor” şi ai Ansamblului Folcloric „Muguraşii Cumpenei” şi „Boboceii Cumpenei”.

 


 

23.10.2019

COMUNICAT DE PRESA

 

Primăria şi Consiliul Local Cumpăna, județul Constanța, legal reprezentate prin persoana primarului, doamna ec. Mariana Gâju, vă invită să luați parte la manifestările prilejuite de Ziua Armatei Române.
    Evenimentul se va desfășura vineri, 25 octombrie 2019 dupǎ urmǎtorul program:
- ora 10.00 - depuneri coroane de flori la “Memorialul Eroilor”, amplasat în comuna Cumpăna, Str. Sos. Constanței nr. 2B
- ora 10.15 - Monumentul Eroilor din Primul Rǎzboi Mondial situat ȋn apropierea Bisericii „Sfânta Maria;
- ora 10.30 - Monumentul eroilor din cel de-al doilea război mondial, situat în fața Casei de Cultură din Cumpăna.
      De Ziua Armatei Române, sărbătoare devenită tradițională, cinstită de întreaga noastră națiune pentru conținutul său simbolic, reprezentanții administrației publice locale Cumpăna adresează tuturor cadrelor militare în activitate și în rezervă, dar și veteranilor de război, aprecierile pentru nobila și neobosita activitate, de înalt profesionalism, pusă în slujba țării pentru garantarea suveranității, independenței și unității statului, integrității teritoriale și democrației constituționale, împreună cu cele mai sincere urări de sănătate și împliniri.
     La mulți ani tuturor cadrelor militare active și în rezervă!

 


 

11.10.2019

COMUNICAT DE PRESA

 

Consiliul Local și Primăria Comunei Cumpăna, reprezentate legal de doamna primar ec. Mariana Gâju, vă invită la hramul bisericii Sfanta Cuvioasa Parascheva din comuna Cumpăna.
     Vom fi onorați de prezența dumneavoastră la aceasta sărbătoare, care se va desfăsura după urmatorul program:
- Duminică 13 octombrie 2019, ora 16.00, in ajunul sărbătorii Sf. Cuvioase Parascheva, șapte copii aflați in asistență maternală vor fi creştinaţi. Taina Sfântului Botez va fi oficiată la biserica Sfanta Cuvioasă Parascheva de Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului insotit de un sobor de preoți si diaconi.
- Luni 14 octombrie 2019, ora 9.00 vom participa la Sfanta Liturghie prilejuită de hramul bisericii Sfanta Cuvioasă Parascheva.
     Sărbătoarea va fi incheiată cu o agapă frățească.

 


 

07.10.2019

COMUNICAT DE PRESA

 

Primăria şi Consiliul Local al Comunei Cumpăna, reprezentate legal prin persoana primarului, ec. Mariana Gâju, au deosebita plăcere de a vă invita în data de 8 Octombrie 2019, ora 1700, la Casa de Cultură din localitate, pentru a sărbători premiera de gala a filmului „Intre Chin si Amin”. Aceasta activitate este inclusa in programul dedicat ,,Zilei Internaţionale a Vârstnicilor”sarbatorita la data de 1 octombrie.
      Marti 08 octombrie 2019, începând cu ora 1700, in sala Caminului Cultural Cumpana va avea loc premiera de gală a filmului artistic „ÎNTRE CHIN ŞI AMIN”, regia Toma Enache. La această premieră vor participa actori, realizatori, urmând apoi o sesiune Q&A în cadrul căreia regizorul va răspunde la întrebările publicului.
Între „Chin şi Amin” este un film clasic, care aduce în faţa spectatorilor o poveste tulburătoare de viaţă, petrecută într-una din cele mai crunte perioade din istoria modernă – reeducarea din puşcăriile comuniste, filmul având la bază întâmplări reale.
     În timpul regimului comunist, în România au existat 44 de penitenciare principale şi 72 de lagăre de muncă forţată, destinate deţinuţilor politici, în care au suferit 3 milioane de oameni. Dintre aceştia, 800.000 au murit.
      Filmul este un omagiu adus tuturor acestor oameni care au suferit în temniţele comuniste în perioada 1945-1989. Este o mărturie despre credinţă, onoare şi iertare.

 


 

24.09.2019

COMUNICAT DE PRESA

 

Primăria și Consiliul Local al comunei Cumpăna, județul Constanța, reprezentate legal prin persoana primarului, doamna Mariana GÂJU, cu deosebit respect, vă face cunoscut că în perioada 28 - 29 septembrie 2019, în localitatea Cumpăna, județul Constanța, va avea loc cea de-a XVII-a editie a Festivalului Internațional „Rodul Pământului”.
     Acțiunile din acest an, vor continua tradiția deja instituită, scopul organizării acestui festival fiind promovarea României ca destinaţie turistică, păstrarea şi promovarea tradiţiilor culinare ale regiunilor turistice româneşti şi internaţionale.
     Festivalul Internaţional ”Rodul Pământului” este un eveniment dedicat pământului, gastronomiei româneşti şi internaţionale, bogăţiei etnografice şi folclorice ce pune în valoare moştenirea rurală şi culturală a Dobrogei şi a României.

Descarca programul si afisul evenimentului (.pdf)

 


 

06.09.2019

COMUNICAT DE PRESA

 

Reprezentanții instituțiilor de invățământ din comuna Cumpăna, alături de autoritățile publice locale, vă adresează invitația de a le fi alături la festivitatea de deschidere a anului școlar 2019 – 2020, in data de 09. 09. 2019, astfel:
Ora 9.00 – Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” – școala din centru
Ora 10.00 – Gradinița P.P. „Florilor”
Ora 11.00 – Gradinița P.P. „Sfânta Maria”- sala de sport, str.
Alimănișteanu
Ora 12.00 – Campus școlar Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu”.

 


 

14.08.2019

COMUNICAT DE PRESA

 

Cu dragoste frățească, într-o frică a Domnului Hristos, vă invităm la Hramul Bisericii, Adormirea Maicii Domnului din comuna Cumpăna.
     Vom fi onorați de prezența dumneavoastră la această sfântă sărbătoare, care se va desfășura după următorul program:
    Miercuri 14, august 2019, începând cu ora 17:00, vom săvârși Vecernia, Slujba de Priveghere și Prohodul Adormirii Maicii Domnului.
     Joi, 15 august 2019, începând cu ora 8:00, vom participa la Sfânta Liturghie, urmată la ora 11:30 de slujba Sfantului Botez a patru copii, proveniți din asistență maternală, oficiata de Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
     Să primească Dumnezeu, după milosârdia Sa, truda noastră a tuturor, prin rugăciunile la Moaștele Sfântului Efrem aduse de la mănăstirea Târgușor județul Constanța si Vesmintele Sfintei Cuvioase Parascheva, care vor fi depuse la Biserica Parohială al cărei Hram îl sărbătorim.
     Sărbătoarea va fi încheiată cu o agapă frățească. Fie ca rugăciunile înălțate Maicii Domnului să vă aducă sănătate, prosperitate și mântuire sufletească.

 


 

13.08.2019

COMUNICAT DE PRESA

 

Echipa de fotbal Victoria Cumpăna intâlneste miercuri 14 august 2019 pe ACS Pescarusul Sarichioi Junior, intr-un meci din cadrul etapei a II-a, a Cupei României. Partida se va desfasura pe terenul central din cadrul compexului sportiv „Centenar 2018”, ora 20.
     Este pentru prima data cand Victoria Cumpăna reuseste o performanta atat de mare, fiind la doar un pas de a juca urmatoarea partida cu o echipa de liga a IIa.

 


 

30.07.2019

COMUNICAT DE PRESA

 

Miercuri 31 iulie 2019, ora 20, in cadrul Compexului Sportiv „Centenar 2018” din comuna Cumpana, va avea loc meciul de fotbal seniori, etapa I - Cupa Romaniei, intre C.S. Victoria Cumpana si Axiopolis Cernavoda ( liga a III – a)
     Echipa de fotbal seniori a C.S. Victoria Cumpana pregatita de Vasilica Cristocea, participa pentru prima data in cadrul acestei etape a Cupei Romaniei, dupa ce in luna iunie, s-a impus cu scorul de 4-1 in fata celor de la Viitorul Cobadin, castigand faza judeteana a acestei competitii.

 


 

18.07.2019

COMUNICAT DE PRESA

 

Federatia Romana de Oina in parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului, Primaria Cumpana, ACS Frontiera Tomis Constanța, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanța și Asociaţia Judeţeană de Oină Constanța, organizeaza in perioada 18 – 20 iulie 2019, in cadrul Compexului Sportiv „Centenar 2018” Cupa Romaniei la Oina Seniori.
     Șapte echipe s-au înscris în lupta pentru marele trofeu: Stejarul Pârcovaci, Frontiera Tomis Constanța, Straja București , Politehnica Cluj, CS Olteni, Biruinţa Gherăeşti și Energia Rîmnicelu.
    Competitia se va desfasura dupa urmatorul program:
Joi 18 iulie, sedinta tehnica.
Vineri 19 iulie:
- ora 9.00 deschiderea oficiala - Compexul Sportiv „ Centenar 2018”
- ora 10.00 meciurile din grupa - stadionul (din centrul comunei) „Victoria Cumpana”
Sambata 20 iulie:
- 18.30 – semifinalele
- 20.30 – finala mica
- 21.30 – finala mare

 


 

18.07.2019

COMUNICAT DE PRESA

 

Primăria şi Consiliul Local Cumpăna, în parteneriat cu mediul academic constănţean, vă invită la o conferinţă cu tema “Creștem România BIO”.
     Evenimentul se va desfăşura vineri, 19 iulie 2019, începând cu ora 1300 la sala de conferinţe a Centrului Multifuncţional de Asistenţă Socio-Medicală Cumpăna.
Programul Creștem România BIO completează seria de parteneriate dezvoltate de Carrefour cu producătorii agricoli.
     “Creștem România BIO” este primul program pe termen lung inițiat de un retailer, dedicat susținerii agricultorilor români care vor să treacă la agricultura BIO.
     În primele 2 luni, peste 200 de fermieri s-au înscris în program și 75 dintre ei sunt eligibili pentru a începe conversia la BIO, aceștia beneficiind de sprijin financiar pentru primul an, contracte ferme de preluare a producției în perioada de conversie și 2 ani după obținerea certificărilor necesare, cât și consultanță și promovare.
     Produsele recoltate în perioada conversiei vor ajunge pe rafturile magazinelor Carrefour cu o etichetă specială, de tranziție “în conversie la BIO”, iar după certificare, cu eticheta ecologică, în conformitate cu normele europene.
     Invitaţi vor fi domnul Silviu Diaconu - Director Produse Proaspete Carrefour şi artizanul proiectului Creştem România Bio si domnul Mario Crețu - Director de Comunicare si Marketing, alături de domnul prof.Cristian Pamfilie - reprezentant INGENIUS HUB.
     Vor participa primari şi legumicultori din localităţile: Cumpăna, Topraisar, Lumina, Amzacea, Pecineaga, Grădina, Poarta Albă, sat Poiana-Ovidiu, precum şi reprezentanţi ai serelor legumicole din Constanţa.

 


 

21.06.2019

COMUNICAT DE PRESA

 

Primaria si Consiliul Local al comunei Cumpana in parteneriat cu Asociatia Pentru Dezvoltare Comunitara Cumpana, va invita sa participati luni 24 iunie 2019 ora 12.30, la “Ziua Universala a iei romanesti”.
     Activitatea aduce un omagiu iei stramosesti si promoveaza Atelierul de Creatie Populara al comunei Cumpana prin organizarea unei expozitii in holul Primariei cu obiectele realizate in acest atelier .
    Va invitam sa fiti alaturi de noi in vederea mediatizarii acestui eveniment.

 


 

19.06.2019

COMUNICAT DE PRESA

 

Primăria şi Consiliul Local al comunei Cumpăna in colaborare cu Uniunea Democrată a Turcilor din România, au deosebita plăcere de a vă invita să participaţi la evenimentul intitulat: „CONVIETUIRE INTERETNICA PE PLAIURI DOBROGENE”
     Aflat la cea de-a XII-a ediție, evenimentul va debuta duminică, 23 iunie 2019, începând cu ora 10:00, pe stadionul din cadrul Complexului Sportiv ”Victoria” din comuna Cumpăna, judeţul Constanţa cu un Concurs de Artă Culinară Tradițională.
     Reprezentanții turci, tătari, aromâni, ruși-lipoveni și români din localitățile Tulcea, Constanța, Cumpăna, Topraisar, Cogealac, Ghindărești, Beidaud, Tuzla, Lumina, vor prezenta o vastă paletă de preparate din bucătăriile tradiționale.
    Începând cu ora 11:00 vor evolua reprezentanți ai ansamblurilor folclorice : Boboceii Cumpenei, Kardelen, Eplis, Can Renkler, Minicansu si mulți alții.
    De la ora 13:00 se va organiza concursul de lupte tradiționale tătărești - KURES.

 

Descarca afisul evenimentului (.pdf)

 


 

18.06.2019

COMUNICAT DE PRESA

 

Clubul Sportiv „Victoria Cumpana” in parteneriat cu Asociatia Judeteana de Fotbal Constanta organizeaza finala Cupei Romaniei la fotbal, faza pe judet.
     Stadionul de fotbal din cadrul Complexului Sportiv „CENTENAR 2018”din Cumpăna, județul Constanța, găzduieşte miercuri 19 iunie 2019, începând cu ora 20:30, faza finala judeţeana, Constanta a Cupei României la fotbal.
     Sportivii pregătiţi de antrenorul Vasilică Cristocea vor întâlni pe teren propriu echipa Viitorul Cobadin.

 


 

14.06.2019

COMUNICAT DE PRESA

 

Primăria şi Consiliul Local al Comunei Cumpăna, judeţul Constanţa, reprezentate legal prin persoana primarului, ec. Mariana Gâju, în colaborare cu Şcoala de Balet “Nicolae Spirescu” din Cumpăna, au deosebita onoare de a vă invita să luaţi parte la spectacolul susţinut cu prilejul închiderii stagiunii 2018 – 2019.
     Manifestarea artistică va avea loc luni, 17 iunie 2019, începând cu ora 18:00, în sala mare a Casei de Cultură din localitatea Cumpăna.
    Spectacolul va cuprinde numere de balet clasic, dansuri neoclasice şi contemporane:
- „Fantezii florale” - Muzica: Yann Tiersen La Valse D'Amelie
- Dans contemporan - Maria Coman de la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” Constanţa (pregătire prof. Silvia Mitroi)
- „Valsul Fluturilor” - Muzica: Eugen Doga
- Variație din baletul „Talismanul” -Muzica R. Grigo - Cuzmin Sofia de la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” Constanţa
- Prințesele şi vrăjitoarea
- Variație din baletul „Frumoasa din Pădurea Adormită”- Zâna Abundenței - Muzica P.I.Ceaikovski
- „Escape” (dans contemporan) - Mutalap Demira de la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” Constanţa
- „Pas de Cinque” - Muzica L. Minkus din baletul „Paquita”
- „Coda” - (Muzica L. Minkus)

 


 

12.06.2019

COMUNICAT DE PRESA

 

Comuna Cumpana, județul Constanța va primi bani europeni pentru internet wi-fi în spații publice

Comisia Europeană (CE) a anunţat, in data de 14.05.2019, lista localităţilor câştigătoare ale celui de al doilea apel de proiecte din programul WiFi4EU, prin care 248 de localităţi din România vor primi bonuri valorice de 15.000 de euro fiecare pentru instalarea de puncte de acces public şi gratuit la internet wireless.
      Comuna Cumpana si-a depus candidatura pentru obținerea unui cupon valoric în cadrul inițiativei WiFi4EU in data de 04.04.2019.
    In data de 14.05.2019 a fost publicata lista cu localitatile (municipalitatile) care au obtinut un cupon valoric de 15.000 euro la apelul 2, Cumpana numarandu-se printe localitatile castigatoare.
    In data de 12.06.2019 a fost semnat acordul de finantare pentru cuponu valoric in suma de 15.000 euro.
    Scopul WiFi4EU este să asigure acces gratuit la Wi-Fi pe teritoriul UE în spații publice, cum ar fi parcuri, piețe, clădiri publice, biblioteci, centre de sănătate.
     Programul va finanța cheltuielile de achiziționare și instalare a echipamentelor Wi-Fi prin bonuri valorice în valoare de 15 000 euro.
     În termen de 18 luni de la obținerea bonului valoric, rețeaua fără fir va trebui să fie operațională pentru ca bonul să poată fi decontat.
     Decontarea se realizează direct către furnizorul de echipamente Wi-Fi.

 


 

05.06.2019

COMUNICAT DE PRESA

 

Primăria și Consiliul Local al comunei Cumpăna, legal reprezentate de doamna primar, ec. Mariana Gâju, vǎ invitǎ sǎ luați parte la manifestǎrile prilejuite de „Ziua Eroilor – Sǎrbǎtoarea Înǎlțǎrii Domnului”, dupǎ urmǎtorul program:
- Ora 11.00 - Intonarea Imnului de Stat;
- Ora 11.05 - Slujba religioasǎ oficiatǎ de preoții parohi din localitate;
- Ora 11.15 - Alocuțiune – Primarul comunei Cumpǎna;
- Ora 11.25 - Depuneri de coroane flori;
- Ora 11.30 – Premiere veteran de rǎzboi Ceapǎ Ioan.
     Evenimentul va avea loc joi, 06.06.2019, începând cu ora 1100, la monumentul eroilor din Cel de-al Doilea Rǎzboi Mondial situat ȋn fața Casei de Culturǎ din localitate.

 


 

30.05.2019

COMUNICAT DE PRESA

 

 

Festivalul–Concurs National de Folclor pentru Tineri Interpreţi «Dor de Cânt Românesc» a ajuns la cea de-a XIV-a ediție, o ediție în care tradiția, folclorul și autenticitatea neamului românesc sunt puse la loc de cinste.
     Festivalul este deschis artiştilor amatori, solişti vocali din ţară, interpreţi ai cântecului popular românesc, cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, structurați pe trei sectiuni de vârstă, sub acompaniamentul Orchestrei «Baladele Deltei» condusă de dirijor Aurelian Croitoru, manager ansamblu – Stefan Coman.
     Concursul se va desfășura în Sala de Spectacole a Casei de Cultură din comuna Cumpăna, în ziua de 31 mai 2019, începând cu ora 14.00.
     Gala Laureaților şi Festivitatea de Premiere vor avea loc în ziua de 1 iunie 2019, începând cu ora 11.00.
     Această ediție a înregistrat peste 50 de concurenți, fapt ce ne dovedește că festivalul a ajuns la un nivel ridicat de calitate, lucru care ne onorează.
Folclorul românesc din toată țara va fi prezent la Cumpăna, concurenții reprezentând județele : Brăila, Buzău, Constanța, Gorj, Ialomița, Olt, Prahova, Suceava, Sibiu, Tulcea.
    Juriul este alcătuit din personalități de prestigiu ai folcloristicii românesti. Președintele juriului este doamna Elise Stan – profesor doctor etnomuzicolog, realizator emisiuni de folclor în cadrul TVR, care va avea o misiune deosebit de dificilă alături de ceilalți membrii: doamna Doina Ișfănoni – doctor, istoric de arta, cercetător, etnolog in cadrul Muzeului National al Satului „Dimitrie Gusti”din București, doamna Daniela Roxana Gibescu – doctor etnomuzicolog, specialist Electrecord România, doamna Nicoleta Popa - director Televiziunea Favorit, doamna Maria Magiru – etnograf, director Muzeul de Arta Populara Constanta, doamna Ileana Vieru – realizator emisiuni folclorice, Radio România „Antena Satelor”, doamna Eugenia Florea – profesor etnomuzicolog, realizator emisiuni folclor Radio Romania.
     Recitalurile vor fi susținute de nume de răsunet ale folclorului românesc : Constantin Enceanu, Maria Dragomiroiu, Angela Rusu, Daniela Condurache, Marius Brutaru alături de câștigătoarea Trofeului Festivalului ediției anterioare: Polacek Alexandra Yasmine.

 

Descarca programul evenimentului (.pdf)

 


 

24.05.2019

COMUNICAT DE PRESA

 

Primăria şi Consiliul Local Cumpăna, reprezentate legal de doamna primar, ec. Mariana Gâju, împreună cu Grădiniţele cu Program Prelungit „Florilor” şi „Sfânta Maria” vă invită să petreceţi câteva ore în lumea „Micilor sanitari”, luni, 27 mai 2019, începând cu ora 10.00. Activitatea ce a ajuns la cea de-a XIV-a ediţie se va desfăşura în sala de spectacole a Căminului Cultural din localitate.
     La faza locală a concursului „Micii sanitari” vor participa 4 grupe de preşcolari, două de la Grădiniţa „Florilor” – sub îndrumarea doamnelor Luca Monica, Nanciu Mariana şi Vasile Georgeta şi două de la Grădiniţa „Sf. Maria” sub îndrumarea doamnelor Cârstoiu Mara, Pascale Vasilica şi Vasîlca Bianca, care se vor întrece pentru a ne arăta cât de sănătos pot creşte câştigând bătălia cu microbii.
     Preşcolarii grupei „Violetelor” de la Grădiniţa „Florilor”, coordonaţi de doamna Crina Pleşcan, vă vor încânta cu un program artistic deosebit.
     La masa juriului se vor afla următorii invitaţi: doamna psiholog Carmen Lungu – preşedintele juriului, reprezentant al S.N.C.R.R., inspector Simona Zamfir –Serviciul de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Cumpăna şi doamna Robi Adriana – asistent medical şcolar. Câştigătorii fazei locale de la Cumpăna vor merge la faza judeţeană.

 


 

14.05.2019

COMUNICAT DE PRESA

 

Primăria comunei Cumpăna, în parteneriat cu Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România APAH-RO, vă invită la conferința de evaluare a proiectului ”Eliminarea hepatitelor virale prin implicarea autorităților publice locale”.
     Evenimentul va avea loc în data de 10 mai 2019, începând cu ora. 10.00 la Centrul Multifuncțional de Asistență Socio-Medicală din comuna Cumpăna, județul Constanța.
     Proiectul a fost demarat în luna ianuarie a acestuia an în și a avut mai multe obiective printre care:
· Testarea a 1000 de persoane din comuna Cumpăna cu sprijinul medicilor de familie din localitate.
· Campanii de informare despre hepatita C.
· Organizarea de întâlniri lunare – sprijin și îndrumare pentru cei diagnosticați.
· Realizarea un studiu comparativ privind strategiile naționale de eliminare a hepatitei C din România, Bulgaria, Macedonia și Serbia.
· Dezbateri publice cu toți factori decizionali – autorități naționale și locale, medici, pacienți, experți etc. privind identificarea celor mai bune metode de eliminare a virusului hepatic C din comunitățile locale.
     După trei luni de zile dorim să reluăm dezbaterea publică pentru a discuta despre rezultatele obținute, despre problemele întâmpinate și mai ales despre modalitățile de continuare a proiectului.
     APAH-RO speră să obțină sprijinul tuturor celor implicați pentru a testa aproximativ 1000 de cetățeni ai comunei, a le oferi informații despre gestionarea bolii și a-i îndruma către tratament. Obiectivul este acela de a transforma comuna Cumpăna în model de urmat la nivelul întregii țării și a demonstra că aportul comunităților locale (autorități, medici, pacienți) este esențial în atingerea țintei stabilite de OMS, aceea de a elimina hepatitele până în anul 2030.

 


 

07.05.2019

COMUNICAT DE PRESA

 

Primăria şi Consiliul local al comunei Cumpăna, judeţul Constanţa, reprezentate legal prin persoana primarului, ec. Mariana GÂJU, cu deosebit respect, vă invită să luaţi parte la festivitatea de inaugurare a obiectivului de investiţie Complex Sportiv “CENTENAR 2018”, obiectiv de mare importanţă atât pentru sportul cumpănean, cât şi pentru cel judeţean şi naţional.
     Investiţia a fost realizată prin programul “Complexuri Sportive”, derulat de Compania Naţională de Investiţii şi finanţată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.
     Realizarea acestei investiţii este esenţială atât pentru cei peste 4500 de tineri ai comunei cu vârste cuprinse între 18-35 ani, pentru cei 1.350 de elevi ce frecventează cursurile Liceului Tehnologic “Nicolae Dumitrescu” din localitate cât şi pentru cei 500 de preşcolari ai celor două grădiniţe din localitate, dar și pentru toți cei peste 17.600 locuitori ai comunei Cumpăna.
     Proiectul respectă dimensiunile și suprafețele construcțiilor recomandate de regulamentele federațiilor sportive naționale şi cuprinde: teren de fotbal, teren de oină, teren de baschet, teren de handbal, teren de volei, două terenuri de tenis, pistă de alergare, pistă pentru aruncarea ciocanului, pistă pentru aruncarea discului, pistă pentru aruncarea greutății, gradene pentru 842 spectatori și 4 locuri pentru persoane cu dizabilități, spații de cazare, vestiare, sală de conferințe, sală de mese, bucătărie.

 

Descarca detalii si programul de aici (.pdf)

 


 

30.04.2019

COMUNICAT DE PRESA

 

1 Mai este o sărbătoare a muncii, o sărbătoare europeană recunoscută de majoritatea popoarelor. Este o sărbătoare a celor ce muncesc şi aici se includ toţi cei care consideră că fac acest lucru.
      Faptul că este preluată în unanimitate de alte naţiuni europene face ca poporul nostru să se manifeste nu numai în creaţiile ce-i aparţin exclusiv, ci şi în modul în care asimilează motivele de mare circulaţie.
     Primăria şi Consiliul Local al Comunei Cumpăna are deosebita plăcere de a vă invita la o serbarea câmpenească, ce va avea loc în ziua de 1 MAI 2019.
     Începând cu ora 12.00 vă invităm pe malul stâng al Canalului Dunăre-Marea Neagră, unde vom sărbători alături de artiştii comunei Cumpăna, membrii Ansamblurilor Foclorice ”Româncuţa”, ”Boboceii Cumpenei”, ”Muguraşii Cumpenei”, ”Doina Cumpenei”, Ansamblul de Dansuri Turceşti ”Kardelen”, Grupul Folktrotter, soliştii vocali : Luzinschi Ştefania, Iordan Elena, Câmpanu Cătălin, Scurtu Andreea.
Pe scena amplasată în aer liber vor evolua elevele Şcolii de Balet ’’Nicolae Spirescu’’, ale dansului sportiv-’’Laura Dance Studio’’, ale gimnasticii ritmice si, nu în ultimul rând, ne vor încânta cu muzica populară şi de petrecere Formaţia AMIGO - Iulian Tănase, Marian Bordea, Sandu Gubei, soliştii şi instrumentiştii: Lucian Costea, Niţu Jan, Mihai Teodor, Aurel Costea, Marian Ungureanu, Gabriel Amza, Stelică Militaru şi fiul, Nenciu Tudorel, Amet Elvis, Osman Vîrlan.
     Muzica de petrecere, grătarele cu mititei şi voia bună se vor menţine pe durata întregii zile, până târziu în noapte.

 


 

24.04.2019

COMUNICAT DE PRESA


Primăria Comunei Cumpăna organizează Festivalul-Concurs Național pentru Tineri Interpreți „Dor de Cânt Românesc”, în perioada 31 mai-01 iunie 2019.

 

Descarca fisa de inscriere de aici (.pdf)

 

Descarca regulamentul concursului de aici (.pdf)

 


 

18.04.2019

COMUNICAT DE PRESA

 

In perioada 20 – 21 aprilie 2019, in sala de sport a Campusului Scolar "Nicolae Dumitrescu" din comuna Cumpana se va desfasura Campionatului Național de Gimnastica Ritmica Copii.
     Competitia este organizata de Federația Romana de Gimnastica Ritmica si Primaria Cumpana în parteneriat cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, Consiliul Judetean Constanta si Clubul Sportiv „Victoria Cumpana”.
    Sunt inscrisi 60 de sportivi ce reprezita 12 cluburi: C.S. Transilvania Brasov, A.C.S. Pro Aktiv Bucuresti, C.S. Olimpia Bucuresti, C.S. Sportul Studentesc Bucuresti, C.S.A. Steaua Bucuresti, C.S.M. Cluj, C.S.M. Ploiesti, C.S.S.nr1 Timisoara, C.S.S. Resita, L.P.S. Bihorul Oradea, L.P.S. Szasz Adalbert Tg. Mures, C.S. Victoria Cumpana.
    Sambata 20 aprilie - ora 12 vor avea loc antrenamentele de acomodare si sedinta tehnica.
    Duminica 21 aprilie - ora 11 concurs pe trei categorii de varsta. Categ. 6 ani (fara obiect), categ. 7 ani (fara obiect),categ. 8 ani (fara obiect + cerc).
- Ora 15.25 – Proba de ansamblu (fara obiect), categ. 6 – 8 ani.
- Ora 15.45 – Festivitatea de premiere.
     Comuna Cumpana este singura comuna din Romania care are secție de Gimnastica Ritmica afiliata la Federația Româna de Gimnastica Ritmica.

 


 

17.04.2019

COMUNICAT DE PRESA

 

In sambata Floriilor, numită şi „Moşii de Florii” sau „Lazarul”, inaintea prăznuirii Sfintei Sărbători „Intrarea Domnului în Ierusalim”, patru copii aflaţi în asistenţă maternală, vor primi taina sfântului botez în Biserica Sfânta Cuvioasă Parascheva din comuna Cumpăna.
     Evenimentul va fi organizat sambata 20 aprilie 2019 ora 14.00, de catre Consiliul Local şi Primăria comunei Cumpăna reprezentate legal de catre doamna primar ec. Mariana Gâju în colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa.
     Naşii care le vor veghea drumul în viată sunt oameni cu credinţă, cu dragoste pentru copiii abandonaţi şi lipsiţi de dragostea părinteasă.

 


 

11.04.2019

COMUNICAT DE PRESA

 

Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” Cumpana in parteneriat cu Primaria Comunei Cumpana si Colegiul National „Mircea cel Batran” organizeaza vineri 12.04. 2019, ora 9.30, conferinta cu tema „Formare si instruire in Europa”.
     Aceasta manifestare se desfasoara sub auspicile Asociatiei Europene a Profesorilor si ale Federatiei Nationale a Profesorilor Italieni, Colegiul National „Mircea cel Batran” find in aceasta saptamana gazda intalnirii finale din cadrul premiului international „Marco e Alberto Ippolito” la care participa tineri din 12 tari.
     In cadrul acestui proiect in comuna Cumpana vor fi prezenti zeci de oaspeti din Europa, elevi si profesori reuniti pentru a celebra valorile europene.

 


 

26.03.2019

COMUNICAT DE PRESA

 

In urma semnării contractului de finanţare pentru construirea celor 64 unităţi locative - locuinţe tip ANL, etapa a III–a, care a avut loc in data de 15 martie 2019 la sediul MDRAP, domnul Daniel SUCIU - viceprim - ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, împreună cu domnul Adrian Gâdea - secretar de stat din cadrul MDRAP, vor fi prezenţi la Cumpăna, astăzi, 26 martie, începând cu ora 14.00, pentru a vizita amplasamentul investiţiei, situate pe strada Vasile Pârvan - zona Campus Şcolar.

 


 

21.02.2019

COMUNICAT DE PRESA

 

Clubul Sportiv „Victoria Cumpana” in parteneriat cu Primaria Comunei Cumpana, Directia Judeteana de Tineret si Sport Constanta si Asociatia Judeteana de Scrima organizeaza in data de 23 februarie 2019, ora 13.30 „CUPA PRIETENIEI” la scrima.
    Evenimentul se va desfasura in cadrul salii de sport „Elena Frîncu” din Cumpana si este destinat probei de sabie individual, masculin si feminin la categoriile : U 13, U 11 si U 9.
     Participa sportivi legitimati la urmatoarele cluburi: CSTA Bucuresti, ACSS Vointa Buftea, ACS Touche, CS Muschetaru Iasi, CSS Slobozia, ACS Corona Brasov, AS Astiana Constanta si CS Victoria Cumpana.
     In ziua desfasurarii competitiei, intre orele 9.30 - 11.30, este programat un antrenament comun. Concursul se va desfasura dupa regulamentul Federatiei Romane de Scrima, cu un tur al grupelor urmat de eliminarile directe.
     La finalul competiei va fi organizata festivitatea de premiere, in cadrul careia se vor acorda diplome, cupe si medalii.

 


 

20.02.2019

COMUNICAT DE PRESA

 

Joi 21 februarie 2019, ora 12.30, in sala caminului cultural, Primăria și Consiliul Local Cumpăna, Liceul tehnologic „Nicolae Dumitrescu” în parteneriat cu Fundația Univers Imagistic vă invită să participați la a 15-a conferință „Ești Român, ești European – Și tu decizi în Uniunea Europeană”.
    Conferința este susținută de Silviu Molnar, asistent la Parlamentul European, autor al Conferințelor “Ești Român, ești European”. Dizertația va fi axată pe istoricul ideii de Uniune Europeană, descrierea instituțiilor europene locul și rolul acestora in cadrul Uniunii Europene, relațiile dintre ele si modul în care acestea influențează guvernarea națională si viata cetățenilor europeni.
     “Ești Român, ești European” este proiectul care poate atrage tinerilor atenția asupra Uniunii Europene. Dezbaterea este gândită după regulile unei prezentări interactive în prima parte și continuată cu o discuție liberă între moderator și grupurile de tineri. Acest tip de abordare poate fi declanșatorul unui proces mai amplu de reflecție a auditoriului asupra Uniunii Europene, despre necesitatea existenței înaltului for continental cat si avantajele calității de cetățean european.
    Silviu Molnar este licențiat al Universității Ovidius din Constanța, Facultatea de Istorie și Științe Administrative. A lucrat peste 10 ani în presa scrisă și în televiziune, abordand subiecte cu tematică socială și politică. A realizat numeroase reportaje și emisiuni cu subiecte de interes național.
     Din anul 2010, Silviu Molnar ocupa funcția de asistent acreditat al Parlamentului European, atât în Bruxelles, cât și în Strasbourg. Este consultant la realizarea lucrării ”Istoria Ilustrată a Uniunii Europene” și autor al conferințelor “Ești Român, ești European”.

 


 

13.02.2019

COMUNICAT DE PRESA


Asociaţia "Cumpǎna Tinerilor" ȋn parteneriat cu Primǎria și Consiliul Local Cumpana si Liceul Tehnologic “Nicolae Dumitrescu”organizează ”Valentine's Day Party”.
     Evenimentul se va desfasura joi, 14 Februarie 2019, intre orele 19:00 - 22:30 la Casa de Cultură din Cumpana si este adresat persoanelor cu vârsta minimă de 14 ani, intrarea fiind libera.
     Se vor desfǎșura concursuri intre perechi care vor antrena atât participanții cât și spectatorii.
     Probele de concurs vor consta in:
1. Completarea unui chestionar despre persoana iubită;
2. Proba de dans;
3. Declarație de dragoste;
     La finalul concursului se vor oficializa „căsătorii de o zi” atat pentru participantii la concurs cât și pentru tinerii doritori prezenti in sala.

 


 

06.02.2019

COMUNICAT DE PRESA


Primăria și Consiliul Local Cumpăna, reprezentate legal prin persoana primarului, doamna Ec. Mariana Gâju, vor organiza în data de 08.02.2019, începând cu ora 17.30, în sala mare a Căminului Cultural, un eveniment cultural, în cadrul căruia vor avea loc proiecția filmului documentar "Muzica rănilor de război" și un recital pian-vioară susținut de violonistul Sabin Penea, alături de pianista Eliza Gabriela Puchianu.
     Filmul documentar „Muzica rănilor de război” spune povestea uneia dintre cele mai importante prezenţe din cultura românească: George Enescu, sub interpretarea actorului Marius Manole și a violonistului Sabin Penea, câștigătorul mai multor premii internaționale.
     Filmul evocă perioada 1912-1918, pre şi în timpul Primului Război Mondial, în care George Enescu s-a implicat activ în sprijinirea oamenilor afectaţi de prima conflagraţie mondială. Chiar Enescu este cel care a spus: "Eu mi-am slujit țara cu armele mele: pana, vioara şi bagheta." Toată povestea este prezentată prin intermediul unor mărturii mai puțin cunoscute.
     Proiectul “Muzica rănilor de război”, realizat de Asociaţia pentru Educație și Sănătate „Mens Sana”, finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, având ca partener oficial Muzeul Național George Enescu, este o iniţiativă ce a luat naştere din nevoia de a ajuta tinerii să conştientizeze că acest popor şi această ţară, fără valorile de bază perpetuate din generaţie în generaţie, nu poate dăinui.
      În cadrul evenimentului sunt așteptați rerezentanți ai direcțiilor și instituțiilor județului Constanța.

 


 

22.01.2019

COMUNICAT DE PRESA


Primăria şi Consiliul Local al comunei Cumpăna, judeţul Constanţa, reprezentat legal prin persoana primarului, ec. Mariana Gâju, vă invită joi, 24 ianuarie 2019, începand cu ora 1030, în localitatea Cumpăna, unde vor avea loc manifestări prilejuite de aniversarea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române.
     De fiecare dată, marile sărbătoti ale poporului român ne adună laolaltă pe toți cei cu inima română, iar Unirea Principatelor Române este unul dintre cele mai îndrăgite momente ale istoriei noastre.
     Cei 160 de ani care au trecut de la Unire ne-au arătat care este distanţa de la efort la recompensă. Faptele EROILOR noştri sunt cele care ne permit nouă să fim ceea ce suntem astăzi. Lupta românilor din toate timpurile a fost dusă pentru noi - cei care suntem acum aici. Pentru că noi suntem cei care ne bucurăm astăzi de reuşita lor, la fel cum mâine sperăm să se bucure copiii noştri de reuşitele noastre.
Aducem astfel, un pios omagiu tuturor eroilor neamului românesc, mai ales celor care mai sunt astăzi printre noi, mulţumindu-le pentru demnitatea cu care au apărat interesele şi integritatea României Unite.
     Manifestările se vor desfăşura după următorul program:

10.30 - 10.35 Intonarea Imnului de Stat al României
10.35 - 10.45 Slujba religioasa dedicata acestei zile.
10.45 - 10.55 Alocuţiune susţinută de către primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju
10.55 - 11.00 Ceremonial depuneri de coroane de flori
11.00 - 11.05 Defilarea unei subunitati din cadrul UM 01737 Topraisar
11.05 - 11.10 Premierea veteranilor de război – dl. Ion Ceapă
11.10 - 11.20 Hora Unirii - simbol al prieteniei şi unităţii tuturor cetăţenilor comunei Cumpăna
11.20 – 12.00 Spectacol susţinut de preşcolarii GRĂDINIŢEI „FLORILOR” şi de elevi ai Liceului Tehnologic “Nicolae Dumitrescu”, care vor prezenta un montaj literar-artistic dedicat Unirii Principatelor Române. Spectacol artistic susţinut de Ansamblurile folclorice: „Muguraşii,” „Boboceii” Cumpenei si „Romancuta”

 


 

13.12.2018

COMUNICAT DE PRESA


La iniţiativa Clubului “Rotary Pontus Euxinus”, Moş Crăciun va sosii la Cumpana încărcat cu daruri pentru 10 de copii ce provin din familii cu posibilităţi financiare reduse, dar au rezultate deosebite la învăţătură.
     Evenimentul va fi organizat sambata, 15 decembrie 2017, începând cu ora 11.00, la sediul Primăriei Cumpăna, gazdă fiind, ca de fiecare dată, primarul comunei, ec. Mariana Gâju.
     Sediul primăriei este pregătit de sărbătoare: un brad natural, înalt de zece metri, a fost amplasat în holul cel mare şi a fost decorat cu grijă, cu beteală şi globuleţe roşii pentru a-i primi pe copii, dar şi pe ceilalţi locuitori ai comunei ce trec pragul instituţiei. 

 


 

12.12.2018

COMUNICAT DE PRESA


Dupa un an sportiv cu rezultate de exceptie, Clubul Sportiv „Victoria Cumpana” in parteneriat cu Primaria si Consiliul Local va invita sambata 15.12.2018, ora 12, la cea de-a doua editie a „Galei Sportului Cumpanean” ce se va desfasura la sala de sport „Elena Frincu” din Cumpana.
     In cadrul acestui eveniment va avea loc un spectacol plin de graţie și armonie, pregătit de către sportivele din cadrul secţiei “gimnastică ritmică” antrenate de către Elena Vlad dar si momente artistice oferite de către ansamblul artistic “Boboceii Cumpenei”.
    Vor fi premiati cei mai buni sportivi si antrenori ai clubului din anul 2018 iar la final toti sportivii si antrenorii vor primii cadouri din partea lui Mos Craciun.

 


 

13.11.2018

COMUNICAT DE PRESA


Miercuri, 14.11.2018, ora 15, in cadrul Centrului Multifinctional de Asistenta Socio – Medicala din comuna Cumpana, judetul Constanta, va avea loc derularea protocolului de colaborare intre Inspectoratul Judetean de Politie Constanta, reprezentant legal Comisar – sef de politie, Constantin Dancu si Primaria comunei Cumpana reprezentant legal primar ec. Gaju Mariana.
     Scopul acestui protocol este acela de a imbunatatii relatia dintre cele doua parti pentru prevenirea si combaterea infractionalitatii in localitate, cu precadere fiind vizate familiile si persoanele defavorizate.
     Cele doua institutii se vor sprijinii reciproc privind initiativele de prevenire si combatere a fenomenului de violenta domestica, precum si alte forme de cooperare care se vor decide de comun accord.

 


 

05.11.2018

COMUNICAT DE PRESA


Primaria si consiliul local Cumpana, judetul Constanta, reprezentate legal prin persoana primarului, doamna ec. Mariana Gaju, va invita sa luati parte la slujba de sfintire a locatiilor pe care se vor construi cresa si o noua gradinita, pentru viitoarele generatii de copii ale localitatii noastre.
      Sfintirea acestora va avea loc marti, 06.11.2018 dupa urmatorul program:
Ora 12.00 – sfintirea locatiei pentru cresa
Ora 13.00 – sfintirea locatiei pentru gradinita
     Slujba va fi oficiata de Inalt Prea Sfintia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, alaturi de un sobor de preoti din localitate.

 


 

01.11.2018

COMUNICAT DE PRESA


Vineri 2 noiembrie 2018, ora 13, in cadrul salii de sport „Elena Francu” din comuna Cumpana va avea loc festivitatea de premiere a micilor fotbalisti (nascuti in anii 2009 si 2010) castigatori ai fazei judeteane a memorialelor „Gheorghe Ola” si „Gheorghe Ene” la minifotbal.
    Acest turneu a debutat luni, 29 octombrie si este organizat de Asociatia Judeteana de Fotbal Constanta in parteneriat cu Primaria Cumpana.
    Au fost inscrise 18 echipe. Pentru trofeul „Gheorghe Ola”(2009) 10 echipe si pentru trofeul „Gheorghe Ene”(2010) 8 echipe.

 


 

24.10.2018

COMUNICAT DE PRESA


Primăria şi Consiliul Local Cumpăna, județul Constanța reprezentat legal prin persoana primarului, doamna ec. Mariana Gâju, vă invită să luați parte la manifestările prilejuite de Ziua Armatei Române.
     Evenimentul se va desfășura joi, 25 octombrie 2018, începând cu ora 11.00, la Monumentul Eroilor din fața Casei de Cultură Cumpăna, când vor avea loc depuneri de coroane în memoria ostașilor căzuți pe fronturile de luptă.
     De Ziua Armatei Române, sărbătoare devenită tradițională, cinstită de întreaga noastră națiune pentru conținutul său simbolic, reprezentanții administrației publice locale Cumpăna adresează tuturor cadrelor militare în activitate și în rezervă, dar și veteranilor de război, aprecierile pentru nobila și neobosita activitate, de înalt profesionalism, pusă în slujba țării pentru garantarea suveranității, independenței și unității statului, integrității teritoriale și democrației constituționale, împreună cu cele mai sincere urări de sănătate și împliniri.
    La mulți ani tuturor cadrelor militare active și în rezervă!

 


 

05.10.2018

COMUNICAT DE PRESA


LA MULTI ANI DE ZIUA MONDIALA A EDUCATIEI
“Sculptorilor de suflete”!

După cei care ne-au dat viață, dascălii sunt oamenii care ne sunt neîndoielnic cei mai dragi. Sunt oamenii care, cu pasiune și migală, cu responsabilitate și profesionalism, modelează caracterul și educația fiecăruia dintre noi. Descarca mesajul integral de aici (.pdf)

 


 

27.09.2018

COMUNICAT DE PRESA


 

Satul românesc este locul care respiră și trăiește odată cu tine, locul care vorbește despre viață, despre puterea omului de a stăpâni și de a cunoaște, în care valorile morale și spirituale se păstrează și se perpetuează.
     Festivalul Internațional ”Rodul Pământului” este un eveniment dedicat pământului, gastronomiei românești și internaționale, bogăției etnografice și folclorice, realizat sub egida Centenarului Marii Uniri și a celor 140 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria-Mamă, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale.
     Evenimentul se va desfășura în localitatea Cumpăna, județul Constanța, în perioada 29–30 septembrie 2018, pe stadionul din cadrul Complexului Sportiv ”Victoria” Cumpăna, între orele 10:30 – 20:00, unde oaspeți ne vor fi producătorii agricoli, crescători de animale, păsări, meșteri populari și gospodinele din România, Bulgaria, Turcia, Grecia, Republica Moldova, veniți să-şi prezinte hărnicia şi priceperea în bucătărie, dar și la lucrul câmpului.
     În cadrul evenimentului vor avea loc: parada portului popular, expoziție cu vânzare a recoltei pamântului, expoziție și promovare turistică și gastronomică, ateliere de gastronomie aplicată, concursuri de sculptură în fructe și legume, rețete inedite, spectacole de muzică populară, unde vor participa peste 10.000 spectatori.

 


 

12.09.2018

COMUNICAT DE PRESA


„Let's Do It, Romania!”

Acesta este cel mai mare proiect de implicare socială, care își propune ca într-o singură zi, „Ziua de Curățenie Națională”, să mobilizeze cetățeni, autorități, companii private și mass-media, pentru a curăța arealele naturale din afara localitatilor.
     Proiectul îşi propune, pe lângă curăţarea deşeurilor din arealele naturale cu ajutorul voluntarilor, să îi responsabilizeze pe cetăţeni şi să devină conştienţi de impactul pe care îl au aceste actiuni asupra mediului pe termen lung.
     Ca de fiecare data, primăria comunei Cumpăna, in colaborare cu Liceul Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" si Clubul Sportiv „Victoria Cumpana”, sprijiniti de societatea de Salubrizare si Gospodarire Comunală din localitate vor participa la aceasta activitate.
     Toti cei care doresc sa participe la actiunea de curatenie in zona administrativ teritoriala a comunei Cumpana, sunt asteptati sambata 15 septembrie ora 8.15 in fata primariei pentru inregistrare si deplasarea catre zonele ce urmeaza a fi curatate.

 


 

08.05.2018

COMUNICAT DE PRESA


Avem deosebita plăcere de a vă invita la Conferința „Beneficiile Cooperării Teritoriale”, organizată de Primăria Comunei Cumpăna, judetul Constanța, în parteneriat cu Academia Europeană a Regiunilor EAR-AER și Guvernul Regiunii Flandra a Regatului Belgiei, care va avea loc miercuri, 9 Mai 2018, începând cu ora 1100 în incinta Centrului Multifuncțional de Asistență Socio – Medicală, situat în comuna Cumpăna, Șoseaua Constanței nr. 117.
      Conferința se va desfășura sub auspiciile Strategiei „Europa 2020” a Uniunii Europene, a „Planului de Dezvoltare Regională a Regiunii Sud-Est 2014-2020” si a “Strategiei de Specializare Inteligentă a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est” și va reuni, ca o expresie a excelenței în triunghiul cunoașterii academice educație-cercetare-inovare, reprezentanți ai Autorităților Administrației Publice Centrale și Locale, reprezentanți ai Comitetului Economic și Social European, precum și experți internaționali în cooperare teritorială, dezvoltare regională și antreprenoriat.

 

Decarca detalii de aici ... (.pdf)

 


 

15.04.2018

COMUNICAT DE PRESA

 


Tradiţionalul Festival-concurs naţional de folclor pentru tineri interpreţi „Dor de Cânt Românesc”, organizat la Cumpăna, a ajuns la cea de-a XIII-a ediţie, şi anul acesta reunind interpreţi de renume ai folclorului românesc.
     Festivalul este deschis artiştilor amatori, solişti vocali din ţară, interpreţi ai cântecului popular românesc, având vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, provenind din toate zonele etno-folclorice ale ţării.
     Manifestarea se va desfăşura în sala de spectacole a Casei de Cultură din comuna Cumpăna, în ziua de 19 mai 2018, începând cu ora 11, iar gala laureaţilor şi festivitatea de premiere vor avea loc în ziua de 20 mai 2018, începând cu ora 12.
     Juriul concursului va fi alcătuit din personalităţi ale folcloristicii româneşti, din specialişti de prestigiu ai instituţiilor de profil din tara.
     Fisele de înscriere in concurs vor fi transmise pe adresa Consiliului Local Cumpăna la numărul de telefon/fax: 0241/739.003 sau pe adresa de e-mail: primaria_cumpana@yahoo.com, pana la data de 11 mai 2018 (persoane de contact: Stoica Nicoleta-0731.328.379, Cioroiu Luminița-0722.402.352).
     Dorim ca si aceasta ediţie sa se contureze ca o reuniune artistica de excepţie, o sărbătoare prin cântec si pentru cântec, a romanilor de pretutindeni.
Vă asteptăm cu drag !

 

Decarca fisa de inscriere si regulamentul concursului de aici ... (.pdf)

 


 

05.10.2017

MESAJ


Ziua Mondială a Educatiei îmi oferă prilejul de a vă mulțumi tuturor celor care sunteti implicați în procesul educațional al tinerilor pentru dăruirea și pasiunea pe care o aveti în îndrumarea și educarea tinerilor noștri.
      După cei care ne-au dat viață, dascălii sunt oamenii care ne sunt neîndoielnic cei mai dragi.
     Sunt oamenii care, cu pasiune și migală, cu responsabilitate și profesionalism, modelează caracterul și educația fiecăruia dintre noi.
      Cu această ocazie, vă urez tuturor celor care oferiti cu generozitate lumina cunoașterii, șlefuind caractere și formând OAMENI, un sincer ”La mulți ani”.

Cu respect si pretuire,
Primarul comunei Cumpăna
Ec. Mariana GÂJU

 

21.09.2017

COMUNICAT DE PRESA


Primăria şi Consiliul Local Cumpăna vă invită să participaţi la cea de-a XV-a ediţie a Festivalului ”Rodul Pământului – Zilele Recoltei la Cumpăna”, eveniment dedicat pământului, gastronomiei, bogăției etnografice și folclorice.
     Evenimentul se va desfăşura în comuna Cumpăna, în perioada 23-24 septembrie 2017, pe stadionul din cadrul Complexului Sportiv ”Victoria” Cumpăna, incepand cu ora 10:00, unde oaspeţi vor fi producătorii agricoli şi gospodinele din Cumpăna, dar şi gospodari din ţară veniţi să-şi prezinte hărnicia şi priceperea în bucătărie şi la lucrul câmpului.
     În cadrul evenimentului vor avea loc: parada portului popular, ateliere de gastronomie aplicată, prezentarea de reţete inedite, realizarea celei mai mari plăcinte dobrogene, unde vor participa peste 10.000 de spectatori. Standurile cu produse tradiţionale şi materiale de prezentare turistică şi populară, alături de expoziţiile de animale şi păsări, vor transpune publicul în obiceiurile tuturor zonelor etnografice ale ţării.
      Pe stadionul din localitate, vor avea loc spectacole de muzică şi dansuri folclorice, concursuri, premieri ale celor mai buni gospodari din Cumpăna şi multe alte surprize. Totodată, vizitatorii îşi vor putea aproviziona cămările cu legume şi fructe de toamnă, comercializate la preţ de producător.      Cele două zile dedicate cinstirii pământului şi gospodarilor vor debuta sâmbătă, 23 septembrie 2017, cu parada portului popular românesc şi se vor încheia duminică, 24 septembrie 2017, cu un foc de artificii.

 

07.09.2017

COMUNICAT DE PRESA


Primăria și Consiliul local Cumpăna, va invita sa luati parte duminica 10.09.2017 de la ora 11.00 la intampinarea ”Braului Maicii Domnului” la Movila (intrarea in comuna).

 

Ciiteste detalii aici ... (.pdf)

 

06.09.2017

COMUNICAT DE PRESA


Primăria și Consiliul local Cumpăna, va invita sa luati parte vineri, 08.09.2017 de la ora 11.00 la Biserica ”Adormirea Maicii Domnului” unde vor fi increstinati doi copii aflati in asistenta maternala.

 

Ciiteste detalii aici ... (.pdf)

 

11.07.2017

COMUNICAT DE PRESA


Primăria şi Consiliul Local Cumpăna in colaborare cu Uniunea Democrată Turcă din România si Uniunea Democrată a Tătarilor Turco- Musulmani din România au deosebita plăcere de a vă invita să participaţi la cea de-a X-a ediţie a activităţii intitulate:
„LUPTE TĂTĂREŞTI- KÜREŞ”
       Evenimentul se va desfăsura sâmbătă, 15 iulie 2017, începând cu ora 1400, pe stadionul din cadrul Complexului Sportiv ”Victoria” din comuna Cumpăna, judeţul Constanţa.
       Vor fi alături de noi personalităţi ale judeţului Constanţa şi nu numai:
dl. UYGAR MUSTAFA SERTEL – Consul General al Republicii Turcia la Constanta, dl. OSMAN FEDBI – președintele U.D.T.R., dl. deputat IBRAM IUSEIN al U.D.T.R., dl. prefect Ioan Albu, dl. Subprefect ACCOIUM MUSTAFA LEVENT, dl. Subprefect DUMITRU DAN JEACA, presedintele C.J.C. MARIUS HORIA TUTUIANU, primarul Municipiului Constanta dl. DECEBAL FAGADAU, dl. GELIL ESERGHEP presedinte al U.D.T.T.M.R. precum şi alte nume sonore.

 

22.06.2017

COMUNICAT DE PRESA


Primăria și Consiliul local Cumpăna, va invita sa luati parte vineri, 23.06.2017 de la ora 12.30 la ”Ziua Universala a iei Romanesti”.

 

Ciiteste detalii aici ... (.pdf)

 

16.06.2017

COMUNICAT DE PRESA


Primăria și Consiliul local Cumpăna, va invita sa luati parte la un spectacol de balet si dansuri clasice pe data de 17.06.2017 de la ora 11.00 la Casa de Cultura din localitate.

 

Ciiteste detalii aici ... (.pdf)

 

07.06.2017

COMUNICAT DE PRESA


Primăria și Consiliul local Cumpăna, împreună cu CCVR  organizeaza un program de educatie rutiera.

 

Ciiteste detalii aici ... (.pdf)

 

05.06.2017

FELICITARE
5 Iunie – Ziua Invătătorului

 


La mulţi ani tuturor învăţătorilor !
La multi ani tuturor celor care si-au dedicat viata educând comorile noastre – copiii nostri !
La multi ani, tuturor celor care si-au dedicat viata educatiei !

Cu respect,
Primarul comunei Cumpăna
Ec. Mariana Gâju.

 

31.05.2017

COMUNICAT DE PRESA


Primăria și Consiliul local Cumpăna, împreună cu Asociația Clubului Sportiv ”Elisabeta Polihroniade” organizeaza Concursul National de Sah ”Elisabeta Polihroniade”.

 

Ciiteste detalii aici ... (.pdf)

 

30.05.2017

COMUNICAT DE PRESA

“MICII SANITARI”

Primăria şi Consiliul Local Cumpăna, reprezentate legal de doamna primar, ec. Mariana Gâju, împreună cu Grădiniţele „Florilor” şi „Sfânta Maria” vă invită să petreceţi câteva ore în lumea „Micilor sanitari”, miercuri, 31 mai 2017, începând cu ora 10.00. Activitatea se va desfăşura în sala de spectacole a Căminului Cultural din localitate.
      La faza locală a concursului „Micii sanitari” vor participa 4 grupe de preşcolari, două de la Grădiniţa „Florilor” - Grupa ,,Margaretelor” sub îndrumarea doamnei Chirilă Florentina, Grupa ,,Ghioceilor” sub îndrumarea doamnelor Pricop Marioara şi Nanciu Mariana şi două de la Grădiniţa „Sf. Maria” - Grupa ,,Tom şi Jerry” sub îndrumarea doamnelor Achim Gabriela şi Manea Lucia, Grupa ,,Scooby Doo” sub îndrumarea doamnei Tudose Camelia, care se vor întrece pentru a ne arăta cât de sănătos pot creşte câştigând bătălia cu microbii.
     Un grup de 11 copii de la Grădiniţa „Florilor”, sub îndrumarea doamnei educator Pricop Marioara, ne va delecta cu un mic moment artistic.
     Juriul va avea în componenţă următorii invitaţi: doamna primar,ec. Mariana Gâju, doamna Carmen Lungu – Preşedintele juriului, reprezentant Crucea Roşie, doamna Avram Marcela – membru Crucea Roşie Cumpăna, doamna Robi Adriana – asistent medical şcolar, doamna Elena Drăgoi – consilier local.
     Câştigătorii fazei locale de la Cumpăna vor merge la faza judeţeană.

 

28.04.2017

COMUNICAT DE PRESA

1 MAI - “ZIUA INTERNAŢIONALẶ A MUNCII”

Primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, împreună cu reprezentanții Consiliului Local Cumpăna, organizează, ca în fiecare an, serbarea câmpenească de Ziua Muncii. Acțiunea are loc luni, 1 Mai 2017, începând cu ora 1100, pe malul stâng al Canalului Dunăre-Marea Neagră.
     Cei prezenți vor avea parte de un spectacol în cadrul căruia vor participa artiștii comunei Cumpăna, membrii ansamblurilor foclorice ”Mugurașii Cumpenei”, ”Româncuța”, ”Boboceii Cumpenei”, Ansamblul de Dansuri Turcesti ”Kardelen”, soliștii vocali : Luzinschi Ștefania, Iordan Elena, Câmpanu Cătălin.
     Pe scena amplasată în aer liber vor evolua elevele Școlii de Balet ’’Nicolae Spirescu’’, ale dansului sportiv-’’Laura Dance Studio’’, si nu în ultimul rând, ne vor încânta cu muzica populară și de petrecere soliștii : Iulian Tănase, Lucian Costea, Marian Bordea, Nițu Jan, Mihai Dumitru, Stelică Militaru, Amza Gabriel, Fany Drăgan.
     Sărbătoarea va continua alături de renumiții interpreți de muzică populară din Dobroge a- Ion Amititeloaie, Elena Plătică și Costel Atanasof.
     Muzica de petrecere, grătarele cu mititei și voia bună se vor menține pe durata întregii zile, până târziu în noapte.
    1 Mai este o sărbătoare a muncii, o sărbătoare europeană recunoscută de majoritatea popoarelor. Este o sărbătoare a celor ce muncesc și aici se includ toți cei care consideră că fac acest lucru.
     Vă așteptăm cu drag, pentru a sărbători împreună în Cumpăna 1 Mai 2017.

 

26.04.2017

COMUNICAT DE PRESA

 

FESTIVALUL – CONCURS NATIONAL DE FOLCLOR PENTRU TINERI INTERPRETI
"DOR DE CANT ROMANESC"
EDITIA a XII-a
27 - 28 MAI 2017

 

Festivalul este deschis artiștilor amatori, soliști vocali din țară,
interpreți ai cântecului popular românesc, având vârste cuprinse între 6 și 18
ani, provenind din toate zonele etno-folclorice ale țării.
Manifestarea se va desfășura in Sala de Spectacole a Casei de Cultură
din comuna Cumpăna , în ziua de 27 mai 2017, începând cu ora 11.00 .
Gala Laureaților și Festivitatea de Premiere vor avea loc în ziua de 28
mai 2017, începând cu ora 1200 .
Își vor da concursul interpreți de renume ai folclorului românesc.
Fișele de înscriere în concurs vor fi transmise la numărul de telefon
/fax:0241/739003 sau pe adresa de e-mail: primăria_cumpăna@yahoo.com,
până la data de 20.05.2017; (persoane de contact: Stoica Nicoleta-
0731328379,Cioroiu Luminița-0722402352).

 
Descarca Regulamentul Festivalului (.pdf)

Descarca Fisa de Inscriere (.pdf)

 

26.04.2017

COMUNICAT DE PRESA

 

 

30.03.2017

COMUNICAT DE PRESA

CENTENAR CEAPĂ ION

Primăria şi Consiliul Local al comunei Cumpăna, judeţul Constanţa, reprezentat legal prin persoana primarului, ec. Mariana Gâju, cu deosebita participare a Coralei bărbăteşti „ARMONIA” aparţinând Arhiepiscopiei Tomisului, alături de Centrul Militar Zonal Constanţa, Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria” - Filiala Constanţa, Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezerva şi în Retragere şi Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război, au organizat joi, 30 Martie 2017, începând cu ora 1300, la Casa de Cultură din localitate, evenimentul prilejuit cu ocazia centenarului domnului Ceapă Ion, fiu al comunei Cumpăna, veteran al celui de-Al Doilea Rãzboi Mondial şi cetăţean de onoare al localităţii, în semn de recunoaştere a meritelor deosebite ale celui care a luptat pentru apărarea independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a României.
     Cu prilejul aniversării a 100 de ani de viaţă şi de istorie domnul Ceapă Ion a primit o diplomă din partea Ministrului Apărării Naţionale – Gabriel Beniamin Leş.
     De asemenea, Primăria şi Consiliul Local al Comunei Cumpăna l-au premiat cu suma de 1000 lei, iar în colaborare cu o firmă de specialitate i-au dăruit un aparat auditiv de ultimă generaţie.
      Ostaşul care a supravieţuit războiului este deplin conştient de misiunile pe care le-a îndeplinit pe frontul celui de-al II-lea război mondial, apărând neamul, hotarele și demnitatea țării noastre.
     Anii de foc ai războiului nu au fost uitaţi de bătrânul militar, care a luptat cu vitejie şi şi-a amintit de cei care şi-au dat sângele pe câmpul de luptă pentru apărarea ţării.
     S-a înrolat pe front cu Regimentul 9 Cãlãraşi, la data de 26.07.1942.
    A fost rãnit la data de 19.01.1943, iar la 6.04.1943 a fost clasat ca invalid de rãzboi cu procentaj de 40% de Comisia Medicalã Mixta a Comandamentului 2 Teritorial, conform procesului verbal de clasare nr. 203 H 187.
     Pentru merite deosebite a fost decorat cu Medalia "Serviciul Credincios", cu spade, clasa I, conform I.D.859/8.04.1944
     Din anul 1967 Nea Ceapă a devenit cetăţean al comunei Cumpăna.
     În această zi izvorâtoare de adevărată bucurie lăuntrică, ne-a făcut o deosebită onoare să sărbătorim împreună acest eveniment unic din viaţa localităţii noastre, ca o dovadă a respectului şi recunoştintei care i se cuvin venerabilului nostru concetăţean!

 

07.03.2017

COMUNICAT DE PRESA

Ziua Internaţională a Femeii, sărbătorită la Cumpăna

Ca în fiecare an, Primăria şi Consiliul Local Cumpăna vă invită să sărbătorim împreună „Ziua Internaţională a Femeii”.
     Doamnele şi domnişoarele comunei şi invitatele acestora vor primi în dar o petrecere presărată cu momente artistice, oferită de organizatori miercuri, 8 martie 2017, începând cu ora 1300, în sala mare a Casei de Cultură din Cumpăna.
     Voia bună şi antrenul vor fi susţinute de Formaţia „AMIGO” din Cumpăna, de Ansamblul folcloric „Româncuţa” din localitate, precum şi de actriţa Mirela Pană, alături de un meniu adecvat acestei zile festive.
     Vă aşteptăm cu drag şi sperăm ca această zi să fie un prilej de bucurie, să simţim mai puţin apăsarea grijilor, să ne umplem gândurile şi sufletul de căldura primăverii care vine, de fiecare dată, cu ceva nou: planuri, speranţe, inspiraţie… Primăvara înseamnă entuziasm, bucurie, curaj, fericire, iubire, frumos, culoare,prospeţime, optimism şi libertate, poftă de viaţă!

 

24.02.2017

COMUNICAT DE PRESA

De Dragobete - Iubeşte Româneşte la Cumpăna

Consiliul Local al comunei Cumpăna, judeţul Constanţa, reprezentat legal prin persoana primarului, ec. Mariana Gâju, avându-l alături pe Maestrul Liviu Manolache, locuitor al comunei Cumpăna, organizează cu prilejul Sărbătorii tinereţii şi a iubirii – Dragobetele, în ziua de vineri, 24 februarie 2017, ora 17.00, spectacolul folcloric intitulat „De Dragobete - Iubeşte Româneşte!”
       Începând cu ora 1700, în sala de spectacole a Casei de Cultură din Cumpăna, va avea loc un minunat spectacol susţinut de membrii Ansamblului Folcloric „Muguraşii Cumpenei”, Şcoala de Dans Laura Bogorodea, Şcoala de „Balet Nicolae Spirescu”, Ansamblul „Kardelen”, alături de soliştii Cătălin Câmpanu, Ştefania Luzinschi şi Elena Iordan. Ne vor încânta cu dulceaţa versului şi a cântecului Ileana Şipoteanu, Mirela Pană, Emilia Plătică, Ionuţ Dulgheriu. Spectatorii se vor bucura de un regal artistic, într-un spectacol plin de emoție, de sensibilitate şi candoare.
       În cadrul acestui spectacol va avea loc un eveniment caritabil intitulat „Iubeşte româneşte! - Mărţişor pentru Luiza”, eveniment ce este dedicat Luizei, elevă a Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu”, în clasa a V-a, care se află într-o luptă nedreaptă cu o boală necruţătoare.
"Locuitorii comunei Cumpăna sunt buni români, care respectă cu sfinţenie tradiţiile româneşti. De aceea, această sărbătoare, la fel ca şi alte evenimente, este bine primită de localnici. Am organizat această petrecere pentru a reaminti tinerilor de origini.
      De Dragobete, cuplurile tinere şi vârstnice se întâlnesc pentru ca iubirea lor să ţină tot anul, precum a păsărilor ce se “logodesc” în această zi, pentru a omagia perpetuarea vieţii pe pământ, pentru păstrarea vie a dragostei unul faţă de celălalt şi a dragostei faţă de semeni. Suntem convinşi că, indiferent de vârstă, sufletul rămâne veşnic tânăr şi îndrăgostit, motiv pentru care locuitorii comunei Cumpăna au fost alături de noi pentru a sărbători împreună dragostea, cel mai sublim sentiment al omului.

 

09.02.2017

COMUNICAT DE PRESA


Consiliul local Cumpăna, organizeaza a XVII-a editie a manifestarilor prilejuite de Valentine's Day.

 

Ciiteste detalii aici ... (.pdf)

 

25.01.2017

COMUNICAT DE PRESA


Evenimentul de încheiere al proiectului “Centre socio-educative în comunele Cumpăna (judeţul Constanţa), Vînători-Neamţ (judeţul Neamţ) şi Prundeni (judeţul Vâlcea), proiect finanţat cu sprijinul financiar al Programului RO10-CORAI, program finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială ,va avea loc în data de 27.01.2016, ora 11.00 în cadrul Centrului socio-educativ situat în Comuna Cumpăna, Str.Taberei, nr.3 A.

 

Ciiteste detalii aici ... (.pdf)

 

21.01.2017

COMUNICAT DE PRESA


Primăria şi Consiliul Local al comunei Cumpăna, judeţul Constanţa, reprezentat legal prin persoana primarului, ec. Mariana Gâju, vă invită marţi, 24 ianuarie 2017, începand cu ora 1100, în localitatea Cumpăna, unde vor avea loc manifestări prilejuite de aniversarea a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române.
        Manifestările se vor desfăşura după următorul program:

 

Ciiteste detalii aici ... (.pdf)

 

16.01.2017

COMUNICAT DE PRESA

Consiliul Local al comunei Cumpăna, judeţul Constanţa, reprezentat legal prin persoana primarului, ec. Mariana Gâju, în colaborare cu Liceul Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" din Cumpăna și alături de preotul Teofil, un om cu suflet mare, care susține ideea culturală comună, vă invită la deschiderea programului activităţilor culturale ale anului 2016, care începe cu omagierea marelui poet naţional Mihai Eminescu.
    Astfel, luni, 16 ianuarie 2017, vom celebra 167 de ani de la naşterea Luceafărului poeziei româneşti şi şapte de la marcarea „Zilei Culturii Naţionale”.
    Activitatea se va desfăşura începând cu ora 1200, în incinta Campusului Şcolar Cumpăna, sub titulatura

                                                                   „DOR DE EMINESCU”

Scrierile lui Eminescu străbat vremurile ancenstrale şi rămân adevărate torţe aprinse la lumina cărora, generaţii la rând au împletit gândul cu fapta, punând în evidenţă partea sensibilă, ascunsă, responsabilă cu armonia, frumosul, blândeţea, dreptatea şi aspiraţia către perfecţiune, trăsături înscrise în spiritualitatea umană.
     Pentru noi, Eminescu nu e numai cel mai mare poet al nostru şi cel mai stralucit geniu pe care l-a zamislit pământul, apele şi cerul românesc. El este, într-un anumit fel, întruparea însăşi a acestui cer şi a acestui pământ, cu toate frumuseşile, durerile şi nădejdile crescute din ele. Noi cei de aici, rupţi de pământ şi de neam, regăsim în tot ce-am lăsat în urmă, de la văzduhul munţilor noştri şi de la melancolia mării noastre, până la cerul nopţii româneşti şi teiul înflorit al copilăriei noastre. Recitindu-l pe Eminescu, ne reîntoarcemm ca într-un dulce somn, la noi acasă.
Mihai Eminescu este Oda Patriei, Psalmul Neamului şi Doina Naţiunii Daco-Române, e cel dântâi român al cărui creştet primeşte binecuvântarea din cer, dar ale cărui picioare sunt înfipte până la glezne în pământul strămoşesc.
     În fiecare an, pe data de 15 ianuarie, Mihai Eminescu, „Luceafărul poeziei românești” ajunge la inimile celor care îl omagiază.
     Eminescu este "expresia integrală a naţiunii române". Eminescu - ultimul mare romantic - este în inima şi în conştiinţa fiecăruia dintre noi. Eminescu e zămislit din rugi şi tina strămoşescă. E răspunsul la întrebări stăruitoare; e zâmbetul de după tristeţe, e alinare la fiecare durere, e raza de soare într-un abis întunecos, e mândria neamului nostru românesc.
     Fascinaţi de fantezia poetică şi epică a marelului Eminescu, elevii Liceului Tehnologic "Nicolae Dumitrescu", sub îndrumarea doamnelor prof.: Corina Alina Sîrbu, Alexandru Ecaterina, Teodorescu Mioara, Marinescu Nicoleta, Nina Rotaru şi Luncanu Valentina, îl vor omagia pe marele poet naţional prin câteva momente literar-artistice ce cuprind recitări de poezii, eseuri, prin reconstituirea atmosferei basmelor şi poeziilor eminesciene, precum şi printr-o expoziţe de desene pe teme eminesciene, toate acestea având ca obiectiv valorizarea operei lirice şi epice a lui Mihai Eminescu.
     Acest eveniment va debuta cu dezvelirea bustului POETULUI NEPERECHE - MIHAI EMINESCU.

 

Primar,
Ec. Mariana Gâju

 

13.01.2017

COMUNICAT DE PRESA

 

 
Numărul locuitorilor comunei Cumpăna – VOLUNTARI în acțiunea de deszăpezire , crește pe zi ce trece. Astfel, un numar de 27 voluntari, astăzi 13.01.2017, la orele 8.00 au continuat acțiunea de deszăpezire în fața unităților școlare și a instituțiilor publice.
     Rugăm toți agenții economici să profite de temperatura ridicată de afară și să procedeze la îndepărtarea zăpezii din fața unităților economice.
     Rugăm toți locuitorii comunei Cumpăna , proprietari ai imobilelor să degajeze zapada din fața proprietăților dumnealor.
     Multumesc tuturor agenților economici , proprietari ai utilajelor de deszăpezire din comuna Cumpăna : S.C. TRANSCONSTRUCT SRL CUMPĂNA, S.C. TRCA SRL CUMPĂNA, S.C. LIVIPREST SRL CUMPĂNA, S.C. EDICAT CONS SRL CUMPĂNA, Domnul ION NICOLAE,S.C. BEL TRANSPORT S.A. care au venit alături de SOCIETATEA DE SALUBRIZARE A COMUNEI CUMPĂNA și împreună cu utilajele acesteia, necontenit să lucrăm la eliberarea și încărcarea zapezii din fața instituțiilor publice și de pe artera principală ce face legătura cu Municipiul Constanța.
     Spre informarea dumneavoastră, dragi locuitori ai comunei Cumpăna, acțiunea de deszăpezire are loc doar cu societăți ale comunei și cumpăneni.
     Primăria comunei Cumpăna nu își poate permite financiar încheierea de contracte de deszăpezire pentru care să plătească sume enorme pentru ore de așteptare.
     Tocmai de aceea, vă mulțumesc pentru sprijin. Împreună vom depăși orice moment al situației de urgență.

     Adresez mulțumiri DETAŞAMENTULUI DE POMPIERI CONSTANŢA – PORT (un număr de 10 subofițeri) , care ieri , 12.01.2017 au venit în sprijinul autorităților locale din Cumpăna și au ajutat la lucrările de deszăpezire din incinta Campusului Școlar, Centrului After-School și Centrul socio-educativ.
     Mulțumesc cadrelor didactice și părinților copiilor pentru implicarea de astăzi, începând cu orele 10.00 la acțiunea de îndepartare a zăpezii din curtea școlii de pe str. Sos. Constantei nr. 136 , pentru ca luni, 16 ianuarie , copii să poata veni la școală în condiții bune.

CINSTE LOR! – VOLUNTARILOR DE ONOARE AI COMUNEI CUMPĂNA!

Cu respect,
Primarul comunei Cumpăna ,
Ec. Mariana Gâju

22.12.2016

COMUNICAT DE PRESA

 

    Primăria şi Consiliul Local Cumpăna, reprezentate legal de doamna primar ec. Mariana Gâju, in colaborare cu DGASPCC vă informeaza ca de Sf. Stefan vor fi increstinati 4 copii aflati in asistenta maternala. Ciiteste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

20.12.2016

COMUNICAT DE PRESA


SPECTACOLE DE IARNĂ ŞI DARURI PENTRU COPIII DIN COMUNA CUMPĂNA


Serbările de Crăciun continuă cu:
1. Spectacolul oferit de secţia ,, GIMNASTICĂ RITMICĂ”-profesor Vlad Elena – a ASOCIAŢIEI SPORTIVE ,,VICTORIA” CUMPĂNA, ce va avea loc miercuri 21.12.2016, ora 17.00, la Sala de Sport nr.1 din localitate.
2. Spectacolul Şcolii de Balet ,,Nicolae Spirescu” ce va avea loc la Casa de Cultură din localitate, miercuri 21.12.2016 de la ora 17.30.
Spectacolul va fi alcătuit din opt numere, după cum urmează:
• Dansul păpuşilor din baletul Coppelia (grupa mică)
• Dansul Arlechin (Ema Simedrea)
• Dansul Fantezii de Iarnă (grupa mare)
• Dansul variaţia ,,Pasărea albastră” din baletul ,,Frumoasa din pădure adormită” (Andrei Andreea)
• Dansul spaniol din baletul de Ceaikovski (grupa mare)
• Dansul spiriduşilor (grupa mijlocie)
• Dansul variaţia Coppelia (Dumitru Timea)
Primăria şi Consiliul Local Cumpăna vor continua manifestările dedicate sărbătorilor de iarnă şi vor oferi cadouri copiilor.

 

Primar,
Ec. Mariana Gâju

 

16.12.2016

COMUNICAT DE PRESA


De Crăciun, Primăria şi Consiliul local sprijină bătrânii şi familiile defavorizate din Cumpăna


Primăria şi Consiliul local Cumpăna, reprezentate legal prin persoana primarului, ec. Mariana Gâju, vor oferi pachete cu alimente unui număr de 100 de bătrâni cu venituri reduse sau cu dizabilităţi, identificaţi de către asistenţii sociali ai S.P.A.S., din dorinţa de a aduce un strop de bucurie bătrânilor aflaţi în nevoi.
     Totodată, Primăria şi Consiliul Local Cumpăna în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna, Grădiniţele “Florilor” şi “Sf. Maria”, şi cu Liceul tehnologic “Nicolae Dumitrescu”, au demarat cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, Campania locală de strângere de fonduri „Fă-le o bucurie!”, prin intermediul căreia s-a realizat o colectă de alimente, pentru 11 familii defavorizate din comună. Colectarea alimentelor s-a realizat în incinta Bisericii “Sfânta Paraschiva” din localitate, dar la aceasta au contribuit şi instituţiile de învăţământ prin sprijinul cadrelor didactice, al elevilor şi părinţilor acestora.
     Pachetele pregătite vor fi donate unui număr de 11 familii nevoiaşe identificate de către funcţionarii publici ai Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul primăriei. La Cumpăna, este o tradiţie ca autorităţile locale, împreună cu Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară, să dăruiască familiilor defavorizate pachete cu alimente în perioada sărbătorilor de Crăciun, astfel încât aceştia să aibă o masă decentă, iar copiii şi bătrânii să nu sufere chiar de sărbători, din pricina lipsurilor de tot felul.
     Astfel, luni 19 decembrie 2016, cu începere de la ora 13.30, la sediul Primăriei Cumpăna, Moş Crăciun va veni încărcat cu daruri, ce vor fi distribuite ulterior celor 100 de bătrâni, iar marţi 20 decembrie 2016, ora 10.00 vor primi pachete şi familiile din cadrul Campaniei “Fă-le o bucurie!”, la sediul cantinei sociale de pe lângă Biserica “Sf. Paraschiva”.

 

Primar,
Ec. Mariana Gâju

15.12.2016

COMUNICAT DE PRESA


SPECTACOLE DE IARNA SI DARURI PENTRU COPIII DIN COMUNA CUMPANA

Crăciunul este sărbătoarea sfântă a Naşterii Domnului, timp al bucuriilor, al păcii şi al liniştii sufleteşti. Este o perioadă în care primim şi daruim multă iubire şi căldură sufletească.
     Primaria si Consiliul Local Cumpana cu ocazia sarbatorilor de iarna – Sfantul Nicolae, au oferit in zilele de 5 si 6 decembrie copiilor de la cele doua gradinite si elevilor de la clasele 0-III cadouri constand in dulciuri, sucuri, fructe si jucarii.
     Manifestările dedicate sărbătorilor de iarnă vor continua in comuna Cumpăna, iar dragul mos Crăciun, ajutat de către primarul ec Mariana Gâju, viceprimarul Neagu Florin, si Consiliul Local Cumpăna, va oferi cadouri prescolarilor gradinitelor Sf. Maria si Florilor, precum si elevilor din clasele 0-XII din cadrul Liceului Tehnologic "Nicolae Dumitrescu .
      In data de 13 decembrie 2016 Primaria si Consiliul Local Cumpana a oferit in dar pentru copiii de la clasele 0 – IV pe scena Casei de Cultura Cumpana , piesa de teatru “ Poveste de iarna” , iar in data de 14 decembrie copiii de la cele doua gradinite – Florilor si Sfanta Maria au urmarit spectacolul de teatru “ Cocoselul neascultator”.
     Incepand cu data de 16 decembrie 2016 si pana miercuri 21 decembrie 2016, pe scena Casei de Cultura Cumpana vor debuta serbarile de Craciun ale celor doua gradinite conform programului stabilit de catre cadrele didactice.
     Luni, 19 decembrie 2016 , ora 14.00 Primaria si Consiliul Local impreuna cu PRO TV Bucuresti, organizeaza un spectacol tematic de Craciun cu sprijinul elevilor claselor V – VIII din cadrul Liceului Tehnologic “ Nicolae Dumitrescu” .
     In data de 22 decembrie 2016 clasele 0- XII din cadrul Liceului Tehnologic “ Nicolae Dumitrescu” isi vor prezenta serbarile de Craciun, dupa programul stability de catre cadrele didactice.
Prin toate aceste manifestari dorim ca MAGIA SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ să cuprinda si sa încălzească sufletul tuturor copiilor din comuna Cumpana.

 

Primar,
Ec. Mariana Gâju

30.11.2016

COMUNICAT DE PRESA


Darul oferit tinerilor comunei Cumpăna cu vârsta intre 18-35 ani, este aprobarea finantarii celor 64 de apartamente ANL, incepând cu anul 2017.
     Solicitarea de locuinte pentru tineri a fost făcută de administratia publică locală in urmă cu 3 ani.
     #Sfântul Apostol Andrei să vă ocrotească copii si tinerii, să ne tină pe toti locuitorii in sănătate, pace si armonie in comuna noastră dragă CUMPĂNA .

 

Ciiteste detalii aici ... (.pdf)

 

Primar,
Ec. Mariana Gâju

 

29.11.2016

COMUNICAT DE PRESA

 

    Primăria şi Consiliul Local Cumpăna, reprezentate legal de doamna primar ec. Mariana Gâju, vă invită la Cumpăna, cu ocazia festivităţilor organizate cu prilejul zilei de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României. Ciiteste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

23.11.2016

COMUNICAT DE PRESA

 

    Vineri, 25 noiembrie 2016 va invitam sa luati parte la evenimentul ”Ziua Bucovinei” la Casa de Cultura Cumpana. Ciiteste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

08.11.2016

COMUNICAT DE PRESA


ARHIEPISCOPIA TOMISULUI – MĂNĂSTIREA DERVENT în colaborare cu Statul Major al Forţelor Navale – Comandamentul Flotei, Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I” – Filiala Constanţa, Asociaţia Culturală „Astra Dobrogeană” şi Casa de Cultură a Sindicatelor Constanţa organizează duminică, 13 noiembrie 2016, ora 1700 la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa, cu ocazia „Zilei Dobrogei”, spectacolul de poezie, cântece patriotice şi muzică populară: „PĂMÂNT DE VATRĂ, DOBROGE STRĂBUNĂ”.
     La acest eveniment vor participa interpreţi de renume ai folclorului românesc.
     Comuna Cumpăna va fi reprezentată de Ansamblul „Româncuţa” condus de prof. Constantin Olteanu.
     Biletele sunt puse în vânzare la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanţa. Preţ: 20 lei

 

Descarca afisul evenimentului (.pdf)

 

08.09.2016

COMUNICAT DE PRESA

 
Primăria și Consiliul Local al comunei Cumpăna, județul Constanța, în colaborare cu reprezentanții Liceului Tehnologic ”Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna, vă invită cu multă bucurie la deschiderea noul an școlar 2016-2017, într-o nouă locație modernă, sigură și primitoare.
     Este o onoare să fiți alături de noi cât și de alți invitați speciali: oficialități și colaboratori de la nivel județean și național, parteneri media, cadre didactice, părinți și nu în ultimul rând cei mai importanți – beneficiarii acestei instituții de învățământ – elevii comunei Cumpăna.
     Vă adresăm rugămintea de a ne fi alături într-un moment important pentru noi toți - inaugurarea obiectivului de investiție CAMPUS ȘCOLAR CUMPĂNA, proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3: “Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.4 - “Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă”. Obiectivul general al proiectului urmăreşte îmbunătăţirea calităţii actului educaţional şi creşterea accesului la educaţie în învăţământul preuniversitar pe Profilul-servicii, Domeniul Pregătirii de bază-turism şi alimentaţie, Calificarea profesională-tehnician în turism, la nivel local, judeţean şi regional prin înfiinţarea unui nou campus şcolar aferent nucleului de învăţământ tehnic şi profesional constituit de Grupul Şcolar Cumpăna.
     Evenimentul va avea loc în ziua de luni, 12 septembrie 2016, începând cu ora 1200, la sediul Campusului Școlar, situat în comuna Cumpăna, str. Iancu Jianu nr.1.

 

08.09.2016

COMUNICAT DE PRESA

 
Primăria și Consiliul Local al comunei Cumpăna, în parteneriat cu Asociația Națională Cultul Eroilor ”Regina Maria” - Filiala Constanța, vă invită să participați la manifestările prilejuite de comemorarea eroilor marii conflagrații mondiale și aniversării a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial.
     Invitați de onoare vor fi reprezentanți ai Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere – ANCMRR și ai Asociației Naționale a Veteranilor de Război – ANVR.
Garda de onoare a BRIGĂZII 9 MECANIZATĂ MĂRĂȘEȘTI va defila în cinstea eroilor căzuți pe front.
     În cadrul evenimentului va avea loc și o slujbă de pomenire a ostașilor căzuți la datorie în Primul Război Mondial – cetățeni ai comunei Cumpăna, care va fi oficiată de Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
     Evenimentul va avea loc în ziua de vineri, 9 septembrie 2016, începând cu ora 10.00, la monumentul eroilor situat pe șoseaua Constanței, în imediata apropiere a Bisericii Adormirea Maicii Domnului.

 

11.07.2016

COMUNICAT DE PRESA

 
In perioada 7 – 10 iulie s-a desfasurat editia din luna iulie 2016 a Tourgather , un tur auto caritabil, organizat de Asociatia "Impreuna pentru o viata mai buna" pentru sprijinirea copiilor supradotati.
     ASOCIATIA "IMPREUNA PENTRU O VIATA MAI BUNA” este o organizatie non-guvernamentala care dezvolta, sustine si promoveaza proiecte in domeniul sanatatii si educatiei din dragoste pentru oameni.
     Asociatia, prin activitatea pe care o desfasoara, lupta impotriva saraciei, prin realizarea de programe pentru dezvoltarea abilitatilor copiilor si tinerilor, programe de voluntatiat, de ajutorare a persoanelor fara adapost, de asistenta a mamelor, copiilor si batranilor, de sustinere a drepturilor omului si religiei.
     Asociatia are misiunea de a promova proiecte umanitare si de a strange fonduri pentru sprijinirea lor.
     La aceasta editie, 2 copii din comuna Cumpana, elevi ai Liceului Tehnologic “ Nicolae Dumitrescu “ au beneficiat de generozitatea celor care au participat la acest tur auto.
     Este vorba de eleva Amza Andreea Gabriela, eleva in clasa a VII- a si Ciocoi Livia Madalina, eleva in clasa a V-a. Acestea au fost selectate avand in vedere rezultatele la invatatura deosebite obtinute in fiecare an scolar , participarea la diferite concursuri si olimpiade scolare la care au obtinut premii frumoase , precum si implicarea in cadrul liceului la diferite actiuni de voluntariat.
Multumim tuturor celor implicate in aceasta campanie pentru sprijinul acordat celor doua eleve.

 

22.06.2016

COMUNICAT DE PRESA

 

    MAJORAREA INDEMNIZAŢIEI LUNARE PENTRU CREŞTEREA COPIILOR, MAJORAREA ŞI
PRELUNGIREA STIMULENTULUI DE INSERŢIE ÎNCEPÂND CU 01 IULIE 2016
– RESPECTAREA ANGAJAMENTELOR ÎN FAVOAREA IMPLEMENTĂRII UNOR POLITICI SOCIALE
COERENTE PENTRU OCROTIREA FAMILIEI. Ciiteste comunicatul de presa aici ...
(.pdf)

 

FESTIVALUL NAŢIONAL DE FOLCLOR PENTRU TINERII INTERPREŢI
”DOR DE CÂNT ROMÂNESC”

2016 – a XI-a ediţie

Program difuzare TV FAVORIT :

- 29 iunie 2016 - ora 19.00;
- 30 iunie 2016 - ora 19.00;
- 03 iulie 2016 - ora 17.00.

 

27.04.2016

COMUNICAT DE PRESA

 

Comisia de Mediu si Schimbari Climatice (ENVE) din cadrul Comitetului Regiunilor
Vizita de studiu – Bilbao Spania

 

 
In perioada 26-27 aprilie 2016, primarul comunei Cumpana, judetul Constanta, ec. Mariana Gaju, a participat la cea de-a 8-a ediție a Conferinței europene privind orașele durabile: Acțiuni transformatoare – potențialul pentru Europa, care a avut loc in Bilbao - Spania.
     Conferința a fost organizată de guvernul basc, consiliul regional Bizkaia și consiliul municipal al orașului Bilbao, cu implicarea rețelei Udalsarea 21 – reţeaua bască a municipalităților pentru dezvoltarea durabilă, și a ICLEI – Autorităţi locale pentru durabilitate.
      Conferința a fost primul eveniment organizat la nivelul UE referitor la dezvoltarea durabilă și autoritățile locale, avand ca scop sa demonstreze cât de imperios necesar este ca autoritățile locale să ia măsuri concrete pentru modelarea viitorului Europei. În special, evenimentul a facut legătura între provocările globale privind schimbările climatice și dezvoltarea durabilă, cu cele economice, financiare și sociale cu care se confruntă în prezent regiunile și orașele din Europa.
     Definirea unei agende urbane pentru Uniunea Europeană, la care CoR contribuie prin organizarea, la 30 mai, la Amsterdam, a unui Forum CoR privind agenda urbană a UE, este considerat a fi un instrument de integrare a acestor politici.
      Membrii COR au participat la sesiunea de deschidere, reuniunea plenară privind „Cadrul de guvernanță pentru acțiuni transformatoare”, o masă rotundă şi ceremonia de rostire a declaraţiei.

 

27.04.2016

COMUNICAT DE PRESA

 

    Primaria si Consiliul Local Cumpana va aduce la cunostiinta ca in pragul sarbatorilor Pascale 150 de batrani vor primi alimente pe data de 28.04.2016. Ciiteste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

06.04.2016

COMUNICAT DE PRESA

 

FESTIVALUL – CONCURS NATIONAL DE FOLCLOR PENTRU TINERI INTERPRETI
"DOR DE CANT ROMANESC"
EDITIA a XI-a
14 - 15 MAI 2016

 

 

 
Descarca Regulamentul Festivalului (.pdf)

Descarca Fisa de Inscriere (.pdf)

 

18.03.2016

COMUNICAT

 

Astazi, vineri 18 martie 2016 la sediul primariei Cumpana a avut loc intalnirea administratiei publice locale cu familiile care au depus dosare pentru locuinte ANL , dar care au fost respinse ca urmare a neindeplinirii primului criteriu privind accesul la locuinta, respectiv acela ca “ titularul cererii sa fie major, in varsta de pana la 35 de ani de la data depunerii cererii”
     Aceste familii au posibilitatea depunerii unui dosar pentru o locuinta de tip Habitat, care se vor construi in comuna Cumpana in acest an.
     Asociatia Habitat for Humanity Cumpăna este o organizație creștin-ecumenică, neguvernamentală, fără profit și de utilitate publică, care urmărește îmbunătățirea standardului de locuire a persoanelor care locuiesc în condiții vitrege.
     Asociatia Habitat for Humanity Cumpăna construiește și renovează locuinte împreună cu familiile partener, selectate în program pe baza situației sociale și nevoii locative.
     Doamna primar a informat pe cei prezenti ca s-a demarat selectia dosarelor / familiilor in vederea construirii locuntei, prioritate la aceasta selectie avand familiile ale caror dosare ANL au fost respinse, din cauza depasirii varstei prevazute in lege ci si din cauza executarii cu intarziere a blocurilor de tip ANL.
      Astfel, se acorda o noua sansa acestor familii, care nici in prezent nu si-au rezolvat situatia locativa.
     Pentru a va informa cu privire la conditiile si documentele necesare intocmirii dosarului, va puteti adresa reprezentantilor Habitat for Humanity Cumpăna , la sediul din Str. Alexandru Alimanisteanu nr. 71 ( Gradinita Sfanta Maria).

 

15.03.2016

COMUNICAT DE PRESA

 

Undă verde pentru asfaltarea a 36 de străzi din comuna Cumpăna

 
Proiectul „MODERNIZARE DRUMURI ÎN COMUNA CUMPĂNA, JUD. CONSTANŢA, 12,7 km” a intrat în linie dreaptă. Primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, a semnat contractul de asfaltare a 12,7km de drumuri în localitate şi va emite ordinul de începere a lucrărilor în perioada următoare (15-30 zile).

Primăria şi Consiliul local Cumpăna, prin persoana primarului, ec. Mariana Gâju, aduc la cunoştinţa cetăţenilor care deţin proprietăţi cuprinse în zona de derulare a programului „MODERNIZARE DRUMURI ÎN COMUNA CUMPĂNA, JUD. CONSTANŢA, 12,7 km”, pe traseul celor 36 de străzi situate în intravilanul comunei, faptul că în perioada de garanţie a lucrărilor (5 ani), Primăria comunei Cumpăna nu va emite avize de racordare la utilităţi şi nu va permite nicio intervenţie asupra tramei stradale.
Motiv pentru care, cetăţenii sunt rugaţi ca, în măsura posibilităţilor, să încerce finalizarea racordării la utilităţi (apă, canalizare, curent, gaze) înainte ca lucrările să ajungă în zona în care deţin locuinţe/proprietăţi.

 

15.03.2016

COMUNICAT DE PRESA

 

Proiectul „MODERNIZARE DRUMURI ÎN COMUNA CUMPĂNA, JUD. CONSTANŢA, 12,7 km” a intrat în linie dreaptă. Primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, a semnat contractul de asfaltare a 12,7km de drumuri în localitate şi va emite ordinul de începere a lucrărilor în perioada următoare (15-30 zile).

     Primăria şi Consiliul local Cumpăna, prin persoana primarului, ec. Mariana Gâju, aduc la cunoştinţa cetăţenilor care deţin proprietăţi cuprinse în zona de derulare a programului „MODERNIZARE DRUMURI ÎN COMUNA CUMPĂNA, JUD. CONSTANŢA, 12,7 km”, pe traseul celor 38 de străzi situate în intravilanul comunei, faptul că în perioada de garanţie a lucrărilor (5 ani), Primăria comunei Cumpăna nu va emite avize de racordare la utilităţi şi nu va permite nicio intervenţie asupra tramei stradale.
     Motiv pentru care, cetăţenii sunt rugaţi ca, în măsura posibilităţilor, să încerce finalizarea racordării la utilităţi (apă, canalizare, curent, gaze) înainte ca lucrările să ajungă în zona în care deţin locuinţe/proprietăţi.

 

08.02.2016

COMUNICAT DE PRESA

 

 

Ieri, 8 februarie 2016, la sediul Guvernului României, a avut loc o întrunire de coordonare, în vederea eficientizării și planificării consultării dintre Guvern și structurile asociative de la nivel național.
   Lucrările s-au desfășurat la invitația doamnei Violeta ALEXANDRU - Ministrul pentru Consultare Publică și Dialog Civic.
   La întrunire au participat domnul Vasile Dîncu – Vice-premier, Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și d-na Carmen-Aura Răducu, Ministrul Fondurilor Europene
   Asociația Comunelor din România a fost reprezentată de :
1. Domnul Emil DRĂGHICI, președinte ACoR, primarul comunei Vulcana Băi, județul Dâmbovița,
2. Doamna Mariana GÂJU, prim-vicepreședinte ACoR, primarul comunei Cumpăna, județul Constanța,
3. Domnul Ghiorghe BUTE, secretar general ACoR, primarul comunei Scînteiești, județul Galați,
4. Domnul Gheorghe DAMIAN, președintele Filialei Județene ASlba a ACoR, primarul comunei Ciugud, județul Alba,
5. Domnul Ovidiu COLCERIU, președintele Filialei Județene Cluj a ACoR, primarul comunei Sînpaul, județul Cluj,
6. Domnul Nicolae PANDEA, președintele Filialei Județene Călărași a ACoR, primarul comunei Ștefan cel Mare, județul Călărași,
7. Domnul Ioan SORINCĂU, președintele Filialei Județene Timiș a ACoR, primarul comunei Moșnița Nouă, județul Timiș.

   Tema principală a întrunirii a fost identificarea celor mai eficiente metode de consultare și preluare a punctelor de vedere în procesul de consultare publică cu structurile asociative, pentru domeniile de interes major.
Domnul Emil DRĂGHICI a înaintat domnului vicepremier Vasile DÎNCU o notă cu problemele a căror rezolvare, în regim de urgență, trebuie să stea în atenția Guvernului României, pentru anul 2016, din care exemplificăm:
- Emiterea Deciziei prim-ministrului privind numirea reprezentanților societății civile în cadrul Consiliului Economic și Social, potrivit prevederilor art. 92 alin. (2) lit. c) din Legea dialogului social nr. 62/2011
- Elaborarea Codului finanțelor publice locale
- Modificarea și completarea Legii nr. 33/1994 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică.
- Modificarea și completarea Legii nr. 213/1998 privind proprietatea publică şi regimul juridic al acesteia, cu modificările ulterioare.
- Modificarea și completarea Legii nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare:
- Modificarea și completarea Ordonanţei Guvernului nr. 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autorităţile administraţiei publice şi instituţiile publice.
- Participarea reprezentanților structurilor asociative ale autorităţilor administraţiei publice locale - Asociaţia Comunelor din România, Asociaţia Oraşelor din România, Asociaţia Municipiilor din România şi Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România, la ședințele Guvernului.
- Modificarea și completarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
- Pentru atragerea de funcţionari publici în administraţia publică a comunelor, cu efecte care conduc la îmbunătăţirea actului administrativ, se impune ca acestora să li se poată acorda din bugetul local cheltuielile efectuate cu deplasarea la şi de la locul de muncă, în condiţii similare personalului didactic;
- Abrogarea Hotărârii Guvernului nr.1723/2004 privind aprobarea Programului de măsuri pentru combaterea birocraţiei în activitatea de relaţii cu publicul, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.1099 din 2 noiembrie 2004, deoarece:
- Stabilirea standardelor de dezvoltare a infrastructurii din mediul rural, a programelor de investiții pentru realizarea acestora, precum și durata pentru implementarea acestora.
- Eliminarea oricăror discriminări dintre unitățile administrativ-teritoriale, în funcție de categoria comune, orașe și municipii, singurele criterii de diferențiere să aibă în vedere numai: numărul locuitorilor, potrivit art. 29 din Legea administrației publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare; precum și serviciile publice și de utilitate publică furnizate.
- Asigurarea unei remunerații corespunzătoare pentru primarul, viceprimarul și secretarul comunei, potrivit atribuțiilor ce le revin, actualele reglementări determinând ca primarul comunei, ca cel mai înalt în ierarhia funcțiilor, să aibă un venit lunar sub al multor altor angajați de la nivelul comunei; numai și această situație reflectă starea de suficiență nejustificată a celor din administrația publică centrală și de dispreț față de acele persoane care au cea mai mare responsabilitate față de cetățeni!
- Eliminarea alin. (4) al art. III din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 63/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, precum şi pentru stabilirea unor măsuri financiare, de asemenea ABERANTĂ, FĂRĂ CORESPONDENT LA NIVEL EUROPEAN ȘI FĂRĂ PRECEDENT în legislația românească, fiind inadmisibil să avem cel puțin trei limitări ce vizează personalul, respectiv:
- limitare a numărului de personal;
- limitare a cheltuielilor de personal, deși avem lege unitară pentru salarizare;
- posturi blocate, neavând cu cine să realizăm atribuțiile stabilite prin lege.

   Prin Legea nr. Lege nr. 248/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren sau inundaţiilor, structurile asociative ale autorităților administrației publice locale au fost excluse din a fi părți explicite și active pe lângă organele statutare şi cele de conducere ale PAID, ceea ce exprimă, fără echivoc, faptul că, în viziunea politicienilor, acestea nu-și au locul și rolul lor, așa cum este prevăzut în Legea administrației publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

   Doamna Mariana GÂJU, prim-vicepreședintele ACoR, a solicitat domnului vice-premier Vasile DÎNCU să dispună verificarea și modificarea proiectului de norme la aplicarea noii legi a achizițiilor publice – secțiunea a 8-a.
   Astfel, art.135, alin.2 se va modifica și va avea următorul cuprins: ”În Comisia de evaluare pot fi nominalizați membri aparținând compartimentelor autorității contractante și, în cazul în care beneficiarul final al contractului este o altă autoritate contractantă, din cadrul respectivei autorități contractante.
   Art.135 alin.7 persoanele care constituie comisia de evaluare nu vor fi în relații de subordonare ierarhică unele față de altele.”

   Totodată, domna primar Mariana GÂJU a solicitat Autorității Naționale a Achizițiilor Publice (ANAP) să nu mai permita participarea la licitații privind achizițiile publice a constructorilor aflați în stare de insolvență.
   În același timp, doamna Mariana GÂJU i-a solicitat doamnei Carmen Aura RĂDUCU, Ministru al Fondurilor Europene, posibilitatea accesării prin Programul Operațional Regional (POR) a proiectelor de aducțiune de apă și canalizare și comunelor cu un număr mai mare de 10.000 locuitori, acestora fiindu-le interzisă accesarea prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).
   Pe lista solicitărilor doamnei Mariana GÂJU - prim-vicepreședintele ACoR, se numără și următoarele tematici:
1. verificarea și înlăturarea din Ghidul de Eligibilitate la POR a obligației de construire a unei creșe în incinta unității de învățământ.
2. Proiectele nefinalizate prin POR până la sfârșitul anului 2015, din strategia de dezvoltare 207-2013, să fie preluate la finanțare din programul 2014-2020, sau, conform aplicației PNDR – să fie preluate la bugetul de stat.
3. creșterea salariilor tuturor categoriilor de angajați din cadrul administrației publice locale, precum și corelarea prevederilor Legii nr.284/2010 cu toate actele normative intrate în vigoare de la acea data până în prezent.
4. modificarea remunerației aleșilor locali cu salariu în loc de indemnizație, acordarea sporului pentru vechimea în muncă, precum și acordarea sporului pentru implementarea proiectelor cu finanțare europeană, precum și a tuturor sporurilor de care beneficiază toți salariații.
5. Să nu se încurajeze nemunca – exemplu concludent: o familie monoparentală (adult și 3 copii minori) ajunge sa incaseze lunar aproximativ 1.100 lei, din cauza ca alocatiile de stat nu mai constituie venit in calculul ajutorului minim garantat. Un alt exempolu exte cazul unei familii compuse din 4 membrii (2 adulti si doi copii), fara venituri, care incaseaza aproximativ 777 lei, echivalentul unui salariu minim pe economie.

 

08.11.2015

COMUNICAT DE PRESA

 

 

Consiliul Local al comunei Cumpăna, reprezentat legal prin persoana primarului, ec. Mariana Gâju, vă face cunoscut următoarele:
   Continuând tradiția, cu prilejul sărbătoririi Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril, în data de 8 noiembrie 2014 începând cu ora 1230, la Biserica ce poartă hramul Adormirii Maicii Domnului, un numar de 4 copii abandonati in Spitalul Judetean sau institutionalizati in centre de asistență maternală au primit Sfânta Taină a Botezului.
   Prin această acțiune de suflet ce a fost posibilă ȋn colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecția Copilului Constanța, cei 4 copii au primit Taina Sfântului Botez, Taina ȋn care, prin ȋntreita cufundare ȋn apă, ȋn numele Sfintei Treimi, cel ce se botează se curățeşte de păcatul strămoşesc şi de toate păcatele făcute până la botez, se naşte la o viață spirituală nouă şi devine membru al trupului tainic al Domnului, al Bisericii lui Hristos.
   Naşii ce îi vor încreștina și care le vor veghea drumul în viaţă acestor mici vlăstare sunt oameni cu credinţă şi cu dragoste faţă de semeni.
   Ziua de 8 noiembrie este declarată „Ziua Recunoștinței Cumpănenilor”, această sărbătoare fiind adoptată prin hotarâre a Consiliului Local Cumpana încă din anul 2008.

 

13.10.2015

COMUNICAT DE PRESA

 

 

Primǎria și Consiliul Local al comunei Cumpăna, reprezentate legal de doamna primar ec. Mariana Gâju ȋn parteneriat cu Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP), Inspectoratul General al Poliţiei Române - Institutul pentru Cercetarea şi Prevenirea Criminalităţii, Asociaţia Telefonul Copilului, Asociaţia Zâmbetul Îngerilor (AZI) şi ADPARE Bucureşti, vǎ invitǎ marți, 13 octombrie 2015, începand cu ora 09.00 la Casa de Cultură din localitate, unde va avea loc Campania Naţională de prevenire a traficului de persoane intitulată „Cere ajutor, nu cerşi!” al cărei mesaj este „mâna întinsă nu primește ajutor, primeşte bani pentru traficanţi”.
     În cadrul acestei campanii se realizează întâlniri directe cu reprezentanţii grupului ţintă, atât elevi şi cadre didactice cât şi reprezentanţi ai comunităţii şi ai autorităţilor locale. În cadrul întâlnirii cu elevii şi cadrele didactice, echipa de implementare a campaniei formată din reprezentanţi ai ANITP şi IGPR precum şi doi reprezentanţi ONG vor purta discuţii cu elevii şi cadrele didactice pe marginea implicaţiilor traficului de persoane şi vor distribui materiale de campanie ce constau în pliante, ghiozdane/rucsacuri echipate cu rechizite. În cadrul întâlnirii cu reprezentanţii comunităţii locale se vor purta discuţii cu scopul identificării principalelor cauze ale vulnerabilitaţii la trafic şi găsirea unor soluţii antitrafic.
     În acest sens, vǎ solicitǎm desemnarea unui reprezentant al instituţiei dumneavoastră, ȋn vederea mediatizării acestui eveniment.

 

11.10.2015

COMUNICAT DE PRESA

 

 

Primǎria și Consiliul Local al Comunei Cumpăna, reprezentate legal de doamna primar ec. Mariana Gâju ȋn colaborare cu Direcţia Generalǎ de Asistenţă Socialǎ și Protecţia Copilului Constanţa vǎ fac cunoscut urmǎtoarele:
     Duminică, 11 octombrie 2015, ora 14.00, cu ocazia prăznuirii Hramului Bisericii Sfânta Cuvioasǎ Paraschiva au fost ȋncreștinaţi patru copii aflaţi ȋn asistenţă maternală. Acești copii au primit Taina Sfântului Botez ȋn Biserica ,,Sfânta Cuvioasǎ Paraschiva,, din comuna Cumpăna și a fost oficiată de Ȋnalt Prea Sfinţia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, ȋnsotit de un sobor de preoţi şi diaconi.
     Slăvind viaţa, slăvim pe Dumnezeu. Botezul acestor copii a fost o orânduire care a simbolizat renunţarea la viaţa de păcat. Micuţii care au fost botezaţi au ȋnceput o viaţă nouă, trăită ȋn Christos cu valori noi, aspiraţii noi, perspective noi.
     Încreştinarea a semnificat curăţirea de păcat prin sângele lui Christos, intrarea ȋn legământul harului, ȋn marea familie a lui Dumnezeu. Cel botezat a devenit ȋn mod public un copil al lui Dumnezeu, fiind primit ȋn marea familie cerească. Numele lui a fost ȋnscris ȋn cartea vieţii.
     Nașii care le vor veghea drumul ȋn viaţa sunt oameni cu credinţă, cu dragoste pentru copiii abandonaţi și lipsiţi de dragostea părintească.

 

23.08.2015

COMUNICAT DE PRESA

 

 

Primǎria și Consiliul Local Cumpǎna ȋn colaborare cu Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor (ALIAT) au organizat duminică, 23 august 2015, în intervalul orar 1000- 1800 evenimentul stradal “Caravana de informare şi prevenire a consumului abuziv de alcool” în parcarea din fața Primăriei comunei Cumpăna.
     Evenimentul constă în oferirea de asistență medico-psiho-socială de către echipa asociației formată din: medic, psihologi, asistenți sociali, psihoterapeuți. Echipa de specialişti oferă servicii gratuite de asistență medicală, psihologică şi socială prin intervenții scurte în consumul abuziv de alcool şi distribuirea de broşuri informative având tematica prevenirii consumului abuziv de alcool.
     Acest gen de activitate a fost implementat începand cu anul 2010 în peste 80 de localități din țară şi se desfaşoară azi şi în comuna Cumpăna.
     ALIAT este o asociație de profesionişti în sănatăte mintală, o asociație non-guvernamentală, non-profit din Bucureşti, înființată în anul 1993 şi desfaşoară din anul 2000 programe de prevenire şi tratament a consumului de alcool şi droguri, la nivel național.
     Este mai uşor şi mai ieftin să previi decât să vindeci. Potrivit cercetătorilor, pentru fiecare dolar investit în prevenirea abuzului de substanțe sunt salvați alti 10 dolari pe tratament sau consecințe asociate consumului abuziv de substanțe (tratamente medicale, accidente auto, zile de muncă pierdute etc.).

 

16.08.2015

COMUNICAT DE PRESA

 

 

Credincioșii comunei Cumpăna au participat la sărbătoarea Sfintei Fecioare Maria. Vineri, 14 august 2015, începând cu ora 1730, s-a săvârșit Vecernia, Slujba de Priveghere și Prohodul Adormirii Maicii Domnului.
   Sâmbătă, 15 august 2015, începând cu ora 800, au participat la Sfânta Liturghie.
   Cu vrerea Tatălui, cu ajutorul Fiului și cu săvârșirea Sfântului Duh, un număr de 6 copii proveniți din centre de asistență maternală au primit Taina Sfântului Botez, de la Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la ora 1100, după Sfânta Liturghie. Nașii sunt oameni cu credință și cu dragoste față de semeni, care vor aduce o rază de lumină și speranță copiilor părăsiți, veghindu-i de-a lungul vieții lor. Sărbătoarea a fost încheiată de cu o agapă creştină, ce va avea loc la ora 1200. Pe parcursul celor două zile, credincioșii comunei Cumpăna și nu numai, s-au putut închina la Moaștele Sfintei Mucenițe Varvara, precum și la Veșmintele Sfintei Cuvioase Parascheva, care au fost depuse la Biserica Parohială al cărei Hram îl sărbătorim.
   Oaspeți de onoare ai comunei Cumpăna au fost reprezentanții administrației publice locale din localitățile Strășeni, Sărata Veche, Selemet, Budești și Puhăceni din Republica Moldova, localități înfrățite cu administrația publică locală din comuna Cumpăna.
   La mulți ani tuturor celor care își serbează ziua onomastică, să aveți parte de sănătate, bucurii și pace sufletească!

 

13.08.2015

COMUNICAT DE PRESA

 

    Primaria si Consiliul Local Cumpana va aduce la cunostiinta activitatile care se vor derula cu ocazia Sfintei Sarbatori a Adormirii Maicii Domnului. Ciiteste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

13.08.2015

COMUNICAT DE PRESA

 

    Primaria si Consiliul Local Cumpana va inmana cele 38 de chei ale apartamentelor tip ANL destinate tinerilor. Ciiteste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

13.08.2015

COMUNICAT DE PRESA

 

    Primaria si Consiliul Local Cumpana impreuna cu Spitalul Privat ISIS Constanta va invita la inaugurarea unor cabinete medicale de specialitate. Ciiteste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

 

30.07.2015

COMUNICAT DE PRESA

 

 

In urma lansarii proiectului “Dreptul la proprietate si identitate” si a problemelor ridicate de locuitorii de etnie roma s-a organizat o intalnire de lucru cu medicii de familie care detin Cabinete Medicale Individuale in comuna Cumpana.
   La intalnirea de lucru unde a participat primarul comunei Cumpana, doamna ec. Mariana Gaju, alaturi de inspectorii din cadrul Serviciului Public de Asistenta Sociala si medicii de familie, s-au discutat urmatoarele subiecte:
1. Incheierea de parteneriate public - private intre autoritatile publice locale ale comunei Cumpana, Cabinetele Medicale Individuale, Directia de Sanatate Publica Constanta, pentru accesarea de fonduri financiare europene in vederea imbunatatirii calitatii vietii din punct de vedere medical pentru populatia defavorizata din comuna;
2. Promovarea programelor nationale care vin in sprijinul copiilor cu varsta 0 -1 an si care se incadreaza in urmatoarele categorii: mame decedate, copii aflati in asistenta maternala, mame care din cauza unor boli contagioase nu pot alapta, copii distrofici;
3, Inscrierea locuitorilor de etnie roma pe listele medicilor de familiei.

 

30.07.2015

COMUNICAT DE PRESA

 

 

Primǎria și Consiliul Local Cumpǎna ȋn colaborare cu Asociatia Viitorul Romilor vǎ invitǎ joi, 30 iulie 2015, ora 11 00 , la lansarea proiectului „Dreptul la proprietate si identitate”, organizată la Centrul Multifuncțional de Asistenţă Socio - Medicală din Cumpǎna. Scopul proiectului constă în legalizarea aşezărilor, terenurilor şi locuinţelor de pe raza Comunei Cumpăna, judeţul Constanţa, în care trăiesc membrii comunităţii rome.
   Proiectul îşi propune să contribuie la atingerea obiectivului programului guvernamental “Anul participării şi responsabilizării cetăţenilor II”, derulat şi finantat de Agenţia Naţională pentru Romi.
Programul vizeaza respectarea drepturilor cetăţeneşti pentru cetăţenii aparţinând minorităţii romilor de către partenerii sociali, în vederea soluţionării condiţiilor legale de locuit în aşezările în care aceştia trăiesc.
   Perioada de implementare a proiectului este iulie - noiembrie 2015.
   La acest eveniment vor participa reprezentanți ai autoritaților publice locale si centrale, asistenți sociali, psihologi, cadre didactice, membri ai societății civile, reprezentanti ai grupului țintă al proiectului – familii rome si nerome.

 

27.07.2015

COMUNICAT DE PRESA

 

 

   Desi nu aveti incredere, primarul Mariana Gaju va asigura de permanenta noului traseu de transport calatori pe ruta Cumpana – Constanta si retur deservita de catre autobuzele S.C. Trans Evren SRL.
   Incepand din data de 27 iulie, a fost extinsa ruta de transport a autobuzelor apartinand de S.C. TranSEvren SRL , pentru ca localnicii să se poată deplasa mai bine în interiorul comunei, dar şi către Constanta.

 

Descarca detalii aici (.pdf)

 

27.07.2015

COMUNICAT DE PRESA

 

 

  Azi, luni, 27.07.2015, intre orele 17.15-18.30, s-a desfasurat Sedinta Publica in cartierul comunei Cumpana ce privesc strazile: Izvorului, Berzei, Dorului, Pelicanului, Pescarusului, Egretei, Arcului si Aleea Arcului.
   Intalnirea cu cetatenii comunei a fost sustinuta de doamna primar, ec. Mariana Gaju insotita de functionarii publici din cadrul Primariei comunei Cumpana, care sa raspunda intrebarilor adresate de locuitorii din acest cartier si sa informeze cetatenii cu privire la stadiul investitiilor infrastructurii necesare zonei.

 

Descarca detalii aici (.pdf)

 

22.07.2015

COMUNICAT DE PRESA

 

    Primăria şi Consiliul Cumpăna, reprezentată legal de doamna primar, ec. Mariana Gâju, solicita Inspectorului Judetean de Politie Constantaprezenta echipajelor Politiei Rutiere ca urmare a tragicului eveniment petrecut in data de 16 iulie 2015 in urma caruia un copil si-a pierdut viata.

 

Descarca detalii aici (.pdf)

 

29.05.2015

COMUNICAT DE PRESA

 

Festivalul–Concurs Naţional de Folclor pentru Tineri Interpreţi «Dor de Cânt Românesc» a ajuns la cea de-a X-a ediție, o ediție jubiliară, în care tradiția, folclorul și autenticitatea neamului românesc sunt puse la loc de cinste.
    Festivalul este deschis artiştilor amatori, solişti vocali din ţară, interpreţi ai cântecului popular românesc, cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, structurați pe trei sectiuni de vârstă, sub acompaniamentul Orchestrei «Cristian Năstase» din Bacău.
    Concursul se va desfășura în Sala de Spectacole a Casei de Cultură din comuna Cumpăna, în ziua de 30 mai 2015, începând cu ora 1100.
   Gala Laureaților şi Festivitatea de Premiere vor avea loc în ziua de 31 mai 2015, începând cu ora 12.00.
 

Descarca Afisul evenimentului (.pdf)

Descarca Detalii (.pdf)

 

15.05.2015

COMUNICAT DE PRESA

 

15 Mai 2015 - Ziua Internaţională a Familiei sărbătorită la Cumpăna

Primăria și Consiliul Local al Comunei Cumpăna, reprezentate legal prin persoana primarului, ec. Mariana Gâju, au deosebita plăcere de a vă invita în data de 15 Mai 2015, ora 1700, în sala mare a Căminulul Cultural Cumpăna, pentru a sărbători împreună Ziua Internaţională a Familiei.
     În cadrul evenimentului vor fi celebrate familiile căsătorite în comuna Cumpăna, care în acest an aniversează „Nunta de aur” – 50 de ani de căsătorie. Vor fi invitate viitoarele cupluri, care în luna mai a acestui an îşi vor uni destinele, prin încheierea căsătoriei, dar şi cuplurile care au domiciliul pe raza comunei Cumpăna şi îşi aniversează căsătoria, chiar dacă aceasta a fost oficiată în altă localitate.
     Familiile sărbătorite cu ocazia Zilei Internaţionale a Familiei vor primi în dar diplome, flori şi cadouri simbolice, dar vor avea şi bucuria de a viziona, alături de locuitori ai comunei Cumpăna, comedia “Gâlcevile din Chioggia” de Carlo Goldoni, în interpretarea actorilor Teatrului de Stat Constanţa, spectacol oferit prin grija reprezentanţilor Primăriei şi Consiliul local Cumpăna.
     „Gâlcevile din Chioggia” este o comedie plină de savoare, este povestea plină de veselie şi culoare a locuitorilor unui mic orăşel de pescari din apropierea Veneţiei, care se iubesc, se ceartă, se împacă, totul într-un ritm ameţitor şi plin de voioşie.
     Dorim să amintim faptul că data de 15 mai a fost declarată ca Zi Internaţională a Familiei de către Adunarea Generală a ONU, la 20 septembrie 1993, în vederea sensibilizării privind importanţa instituţiei familiei, promovării cunoştinţelor despre tendinţele socio-economice şi demografice care afectează familia și stimulării răspunsurilor la provocările cu care se confruntă astăzi familia contemporană. Familia este înțeleasă drept cea mai însemnată uniune socială de care depind dezvoltarea, stabilitatea şi, mai ales, existenţa întregii societăţi. Ziua Internaţională a Familiei este o ocazie de a celebra conexiunile dintre toţi membrii care formează o familie. Este, de asemenea, o oportunitate de a reflecta asupra felului în care acestea sunt afectate de schimbările sociale şi economice – şi asupra a ceea ce putem face noi ca şi comunitate pentru a consolida familiile.

 

Descarca Afisul evenimentului (.pdf)

 

15.04.2015

COMUNICAT DE PRESA

 

    Primăria şi Consiliul Cumpăna, reprezentată legal de doamna primar, ec. Mariana Gâju, au deosebita onoare să vă invite la cea de-a X-a ediție a Festivalului Național de Folclor pentru Tineri Interpreti ”Dor de Cant Romanesc” care se va desfasura in perioada 30-31.05.2015

 

Descarca Afisul evenimentului (.pdf)

Descarca Regulamentul (.pdf)

Descarca Fisa de Inscriere (.pdf)

 

27.03.2015

COMUNICAT DE PRESA

 

    Primăria şi Consiliul Cumpăna, reprezentată legal de doamna primar, ec. Mariana Gâju, au organizat astăzi, 26 martie 2015, prin intermediul Serviciului Public de Asistenţă Socială, o întâlnire cu un număr de peste 25 de femei vulnerabile, aflate în risc. Evenimentul s-a derulat la Centrul multifuncţional de asistenţă socio-medicală din comuna Cumpăna, în parteneriat cu Agenţia Naţională Antidrog, în cadrul proiectului „Egalitate pe piaţa muncii! – Şansa TA la un viitor mai bun!” . Ciiteste comunicatul de presa aici ... Vezi Afisul evenimentului (.pdf)

 

 

23.01.2015

COMUNICAT DE PRESA

 

    Consiliul Local al comunei Cumpăna, judeţul Constanţa, reprezentat legal prin persoana primarului, ec. Mariana Gâju, vă face cunoscut faptul că în ziua de sâmbătă, 24 ianuarie 2015, începând cu ora 1100, în localitatea Cumpăna vor avea loc manifestări prilejuite de aniversarea a 156 de ani de la Unirea Principatelor Române. Ciiteste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

 

23.12.2014

COMUNICAT DE PRESA

 

    Primaria si Consiliul Local Cumpana impreuna cu Asociatia Romana pentru Educatie Pediatrica in Medicina de Familie organizeaza activitatea ”Vine Mos Craciun - Cutia Bucuriei”. Ciiteste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

23.12.2014

COMUNICAT DE PRESA

 

    Primaria si Consiliul Local Cumpana impreuna cu SN a Medicilor de Familie organizeaza activitatea ”Vine Mos Craciun”. Ciiteste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

17.12.2014

COMUNICAT DE PRESA

 

    Primaria si Consiliul Local Cumpana informeaza ca in perioada 16 - 19 decembrie se vor desfasura o serie de manifestari dedicate Sarbatorilor de Iarna. Ciiteste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

16.12.2014

COMUNICAT DE PRESA

 

    Primaria si Consiliul Local Cumpana au obtinut Locul II la Gala Fondurilor Structurale, desfasurata la Bucuresti. Ciiteste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

03.12.2014

COMUNICAT DE PRESA

 

    Primaria si Consiliul Local Cumpana informeaza ca pe data de 5 decembrie 2014 va fi organizata o dezbatere impreuna cu Agentia Nationala Antidrog. Ciiteste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

02.12.2014

COMUNICAT DE PRESA

 

    Primaria si Consiliul Local Cumpana informeaza ca pe data de 3 decembrie 2014 o delegaţie oficială condusă de Excelenţa Sa, doamna Huo Yuzhen, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, se va afla în vizită în comuna Cumpăna. Ciiteste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

27.11.2014

COMUNICAT DE PRESA

 

    Primaria si Consiliul Local Cumpana informeaza ca pe data de 1 decembrie 2014 vor fi organizate evenimente cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei. Ciiteste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

26.11.2014

COMUNICAT DE PRESA

 

    Primaria si Consiliul Local Cumpana informeaza ca in Ziua Sfantului Apostol Andrei vor fi increstinati doi copii aflati in asistenta maternala. Ciiteste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

11.11.2014

COMUNICAT DE PRESA

 

    Primăria comunei Cumpăna doreşte să vă informeze că în data de 12 noiembrie 2014 va primi vizita unei delegaţii formată din reprezentanţi ai Guvernului Tunisiei şi ai UNICEF Tunisia. Ciiteste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

06.11.2014

COMUNICAT DE PRESA

 

    Primaria si Consiliul Local Cumpana informeaza ca de praznicul Sfintilor Mihail si Gavril vor fi increstinati trei copii aflati in asistenta maternala. Ciiteste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

 

30.10.2014

COMUNICAT DE PRESA

 

    Primaria si Consiliul Local Cumpana va invita vineri, 31 oct. 2014 incepand cu ora 18.30 la Casa de Cultura din Cumpana la evenimentul cu tema - Halloween Party 2014. Ciiteste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

 

28.10.2014

COMUNICAT DE PRESA

 

    Primaria si Consiliul Local Cumpana va invita la evenimentul cu tema - Incluziunea sociala si educatia romilor. Ciiteste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

 

23.10.2014

COMUNICAT DE PRESA

 

    Primaria si Consiliul Local Cumpana va invita pe 25 octombrie 2014 la manifestarile prilejuite de Ziua Armatei Romane. Citeste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

 

15.10.2014

COMUNICAT DE PRESA

 

    Primaria si Consiliul Local Cumpana va invita la o sesiune de prevenire a traficului de persoane si vizionarea filmului Nefarios la Cetrul Multifunctional de Asistenta Socio-Medicala Cumpana vineri, 17 octombrie 2014 la ora 15.30. Citeste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

09.10.2014

COMUNICAT DE PRESA

 

    Primaria si Consiliul Local Cumpana va invita la Hramul Bisericii Sfanta Cuvioasa Parascheva. Citeste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

29.09.2014

COMUNICAT DE PRESA

 

    Caravana Enterprise Europe Network in Cumpana pe 30 septembrie 2014 in sala de sedinte a Primariei de la ora 11.00. Citeste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

13.09.2014

COMUNICAT DE PRESA

 

    UAT Comuna Cumpana anunta deschiderea anului scolat 2014 - 2015 in unitatile de invatamant arondate. Citeste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

 

12.09.2014

COMUNICAT DE PRESA

 

    UAT Comuna Cumpana organizeaza pe 13 si 14.09.2014 cea de-a XII-a editie a Festivalului International - Rodul Pamantului, Zilele Recoltei la Cumpana. Citeste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

31.08.2014

COMUNICAT DE PRESA

 

    Filiala Judeteanta Constanta a Asociatiei Comunelor din Romania reprezentata legal prin persoana presedintelui, doamna ec. Mariana Gaju, a organizat pentru data de 31 august 2014 o ceremonie in cadrul careia se vor semna acordurile de infratire dintre 2 localitati din raionul Cahul, Republica Moldova cu doua localitati din judetul Constanta. Citeste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

13.08.2014

COMUNICAT DE PRESA

 

    UAT Comuna Cumpana organizeaza pe 14 si 15.08.2014 activitati prilejuite de Sfanta Sarbatoare Adormirea Maicii Domnului. Citeste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

08.08.2014

COMUNICAT DE PRESA

 

    UAT Comuna Cumpana organizeaza pe 08.08.2014 evenimentul de demarare a lucrarilor de construire a investitiei - Campus Scolar Grup Scolar Cumpana. Citeste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

 

29.07.2014

COMUNICAT DE PRESA

 

    Administratia publica locala a Comunei Cumpana a incheiat o colaborare cu Centrul Multifunctional Flora mamaia si cu Spitalul Isis. Citeste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

11.07.2014

COMUNICAT DE PRESA

 

    Administratia publica locala a Comunei Cumpana rasplateste elevii merituosi cu tabere gratuite in tara. Citeste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

08.07.2014

COMUNICAT DE PRESA

 

    Administratia publica locala a Comunei Cumpana in actiune. Citeste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

25.06.2014

COMUNICAT DE PRESA

 

    Primaria si Consiliul local din comuna Cumpana anunta ca pe data de 29.06.2014 va avea loc ceremonia de botezare a 3 copii aflati in asistenta maternala. Citeste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

26.06.2014

COMUNICAT DE PRESA

 

    Primaria si Consiliul local din comuna Cumpana anunta ca in perioada 01 - 11 iulie 2014  se va derula proiectul Tineri pentru Romania. Citeste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

 

25.06.2014

COMUNICAT DE PRESA

 

    Primaria si Consiliul local din comuna Cumpana anunta ca pe data de 27.06.2014 va avea loc inchiderea stagiunii Scolii de Balet Nicolae Spirescu. Citeste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

20.06.2014

COMUNICAT DE PRESA

 

    Primaria si Consiliul local din comuna Cumpana anunta ca in perioada 18-20 iunie s-a derulat la Brasov Forumul International pe teme de administratie publica. Citeste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

18.06.2014

COMUNICAT DE PRESA

 

    Primaria si Consiliul local din comuna Cumpana anunta organizarea pe 20.06.2014 a actiunii de donatie Banca de Alimente. Citeste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

11.06.2014

COMUNICAT DE PRESA

 

    Primaria si Consiliul local din comuna Cumpana anunta organizarea Festivalului National de Muzica si Dans pentru Copii si Adolescenti ai Minoritatilor din Romania - MINI ARMONI. Citeste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

11.06.2014

COMUNICAT DE PRESA

 

    Primaria si Consiliul local din comuna Cumpana anunta organizarea Turului Dobrogei 2014 - la Ciclism. Citeste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

29.05.2014

COMUNICAT DE PRESA

 

    Primaria si Consiliul local din comuna Cumpana anunta organizarea Zilei Eroilor. Citeste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

28.05.2014

COMUNICAT DE PRESA

 

    Primaria si Consiliul local din comuna Cumpana anunta derularea unei noi editii a programului Micii Sanitari. Citeste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

24.05.2014

COMUNICAT DE PRESA

 

    Primaria si Consiliul local din comuna Cumpana anunta derularea celei de-a VII-a editii a manisfestarii ”Convietuire Interetnica pe Plaiuri Dobrogene”. Citeste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

21.05.2014

COMUNICAT DE PRESA

 

    Primaria si Consiliul local din comuna Cumpana anunta cu prilejul ”Sfintilor Imparati Constantin si Elena” botezarea a sase copii aflati in asistenta maternala. Citeste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

 

17.05.2014

COMUNICAT DE PRESA

 

    Primaria si Consiliul local din comuna Cumpana anunta derularea celei de-a IX-a etape a festivalului - concurs national de folclor pentru tineri interpreti ”Dor de Cant Romanesc”. Citeste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

17.05.2014

COMUNICAT DE PRESA

 

    Primaria si Consiliul local din comuna Cumpana anunta derularea concursului de matematica Rural Math. Citeste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

15.05.2014

COMUNICAT DE PRESA

 

    Primaria si Consiliul local din comuna Cumpana anunta sarbatorirea Zilei Familiei. Citeste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

11.04.2014

COMUNICAT DE PRESA

 

    Primaria si Consiliul local din comuna Cumpana anunta incheierea proiectului  - Centru multifunctional de asistenta socio-medicala Cumpana. Citeste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

09.04.2014

COMUNICAT DE PRESA

 

    Primaria si Consiliul local din comuna Cumpana organizeaza pe 9 aprilie 2014, de la ora 09.00, la Casa de Cultura - Proiectul Cultural Cinematografi Ovidius - filme pentru elevi. Citeste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

08.04.2014

COMUNICAT DE PRESA

 

    Primaria si Consiliul local din comuna Cumpana organizeaza pe 8 aprilie 2014, de la ora 13.00, la Casa de Cultura - Ziua Internationala a Rromilor. Citeste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

 

07.04.2014

COMUNICAT DE PRESA

 

    Centrul de Tineret din comuna Cumpana va fi finantat din fonduri europene. Citeste comunicatul de presa aici ... (.pdf)

 

COMUNICAT DE PRESA

 

    Primaria comunei Cumpana impreuna cu SC Global Commercium Development SRL organizeaza miercuri 02.04.2014 ... citeste tot aici ... (.pdf)

 

Cumpăna, 19 decembrie 2013

COMUNICAT DE PRESA

 

    Cadouri de sărbători pentru pensionari. 500 de bătrâni din Cumpăna au primit pachete pentru Crăciun.

    Lacrimi de fericire au curs astăzi pe obrajii Floricăi Ion. Septuagenara s-a emoţionat în momentul în care a aflat că va avea ce să pună pe masa de Crăciun.
   Florica Ion, pensionară: "Vai de mine, abia asteptam! Întrebam pe toată lumea de două săptămâni".
   În pachetele primite din partea autorităţilor locale bătrănii au primit un cozonac, o sticlă de ulei, mălai, făină şi alte produse care să le facă mai bogată masa de Crăciun.
   Mariana Gâju, primar Cumpăna: "Nu putem sa ajungem la inimile tuturor şi asta ma necăjeste acum pe moment şi cu tot sufletul. Nu le spun decât atât: să le dea Dumnezeu sănătate şi să aibă partea de mângâiera şi dragostea şi de produsele oferite de copiii dumnealor".
   Autorităţile locale au distribuit pachete cu alimente pentru 500 de bătrâni cu venituri sub 400 de lei.

 

Vezi aici reportajul video (se deschide intr-o fereastra noua)

 

17.12.2013

COMUNICAT DE PRESA

Asociația “CELE MAI FRUMOASE SATE DIN ROMÂNIA” a lansat ghidul turistic și cultural CELE MAI FRUMOASE SATE DIN ROMÂNIA, ediția a 2 a, revizuită și adăugită, unde comuna Cumpăna a câstigat mai multe premii. Detalii aici.. (.pdf)

 

21.05.2013

COMUNICAT DE PRESA

Campanie de conştientizare şi motivare pentru promovarea sănătăţii în comunităţile rurale. Caravana locală din localitatea Cumpăna. (.pdf)

 

 

Cumpăna, 08 noiembrie 2012

COMUNICAT DE PRESA

 

    Consiliul Local al comunei Cumpăna, reprezentat legal prin persoana primarului, ec. Mariana Gâju, vă face cunoscut următoarele:

     Continuand traditia, cu prilejul sărbătoririi Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril, în data de 8 noiembrie 2012 începând cu ora 1200,  la Biserica ce poartă hramul Adormirii Maicii Domnului, un numar de 4 copii abandonati in Spitalul Judetean sau institutionalizati in centre de asistență maternală vor primi Sfânta Taină a Botezului.

     Naşii ce îi vor încreștina și care le vor veghea drumul în viaţă acestor mici vlăstare sunt oameni cu credinţă şi cu dragoste faţă de semeni.

     Totodata, in perioada 5 – 10 noiembrie este marcată la Cumpăna „Săptămâna Porților Deschise”,  săptămână în care instituțiile din localitate pot fi vizitate și unde vor avea loc expoziții de pictură, expoziții fotografice, colocvii pe diferite teme: sănătate, educație, protecția mediului.

     Ziua de 8 noiembrie este declarată „Ziua Recunoștinței Cumpănenilor”, această sărbătoare fiind adoptată prin hotarâre a Consiliului Local Cumpana încă din anul 2008.

     Ne face o deosebită plăcere sa fiți alături de noi si vă invităm cu drag la Cumpăna, în Săptămâna Recuoștinței, la Sfânta Sărbătoare a Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril, alături ce micuții îngeri care vor cunoaște lumea creștinătății.

 

Primar,

Ec. Mariana GÂJU

 

 

Cumpăna, 09 aprilie 2012

COMUNICAT DE PRESA

 

Consiliul local al comunei Cumpana, judetul Constanta, reprezentat legal prin persoana primarului, ec. Mariana Gaju, va invita sa participati la slujba de Sfintire a amplasamentului noilor blocuri de tip ANL, ce se vor construi in acest an.

              Se vor construi un numar de 64 locuinte, valoarea prioiectului este de 5.406.728,18 lei, termenul de finalizare fiind 03.02.2014.

            Constructorul locuintelor pentru tineri este SC Litoral Construct SA Constanta, iar proiectantul este SC Structuri SRL Vrancea.

              In prezent sunt inregistrate un numar de peste 1.700 cereri.

             Evenimentul va avea loc in ziua de luni,  09 aprilie 2012, ora 1100, in apropierea primelor blocuri ANL,  situate in  Sos. Strajei, nr.45.

Slujba de sfintire va fi oficiata de Inalt Prea Sfintia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, insotit de un sobor de preoti.

             La acest eveniment de o importanta deosebita pentru locuitorii comunei Cumpana, vor participa solicitantii apartamentelor tip ANL, reprezentanti ai firmei constructoare, reprezentanti ai institutiilor de pe raza comunei Cumpana..

            In acest sens, va rugam sa delegati un reprezentant in vederea mediatizarii acestor activitati.

 

Primar,

Ec. Mariana GAJU

 

Cumpăna, 22 iunie 2011

COMUNICAT DE PRESA

 

Primăria comunei Cumpăna, judeţul Constanţa, anunţă finalizarea proiectului “TRANSPARENŢĂ ŞI EFICACITATE”, finanţat din Fondul Social European

            Consiliul Local Cumpăna organizează, în data de 22 iunie 2011, ora 11.00, în Sala de şedinte din cadrul Primăriei Cumpăna, jud. Constanţa, conferinţa de presă cu privire la finalizarea implementării proiectului “Transparenţă şi eficacitate – Îmbunătăţirea şi modernizarea relaţiei cu locuitorii comunei Cumpăna prin introducerea unui program informatic pentru buna gestionare a documentelor în cadrul Primăriei”, cod SMIS 11219.

            Proiectul a fost cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007-2013, Axa prioritară 2: Îmbunatăţirea calităţii si eficienţei furnizării serviciilor publice.

Descarca documentele aferente (.rar)

 

Cumpăna, 06 septembrie 2010

COMUNICAT DE PRESA

 

        Consiliul Local Cumpăna organizează, în data de 06 septembrie 2010, ora 11.00, in Sala de sedinte din cadrul Primariei Cumpăna, jud. Constanţa, conferinţa de presă cu privire la stadiul  implementarii proiectului “Extinderea retelei de canalizare, reabilitarea conductei de refulare pana la statia de epurare constanta – sud si rezolvarea problemelor legate de apele uzate”, cod proiect  RO 0026.

       Proiectul este finanţat prin Programul de Cooperare Norvegian/ Mecanismul financiar SEE (Spatiul Economic European)

       Valoarea totală a proiectului (fără TVA) este de 3.559.590 Euro, din care:

 • 2.240.050 Euro – contributia eligibila nerambursabilă din Mecanismul financiar SEE;

 • 1.319.540 Euro – cofinanţarea eligibilă a promotorului de proiect.

 

Obiectivul general al proiectului îl constituie creşterea coeziunii economice si sociale in cadrul regiunii de dezvoltare Sud Est prin implementarea masurilor active in domeniul gestionarii apelor menajere, protectiei mediului, imbunatatirea conditiilor de viata si asigurarea unui impact pozitiv asupra sanatatii populatiei.

 

Obiective specifice:

 • constructia a 23,8 km retea canalizare pe raza comunei Cumpana;

 • constructia a 2 statii de ape uzate si constructia a 2 statii de pompare ape pluviale;

 • instruirea pentru personalul implicat in exploatarea investitiei;

 • promovarea proiectului.

       Grupul ţintă al proiectului este format din locuitorii comunei Cumpana si agentii economici de pe raza comunei.

       Perioada de implementare a proiectului este de 24 luni , dar nu mai tarziu de 30.04.2011.

       Prin implementarea proiectului se vor obţine următoarele rezultate:

- 23,8 km canalizare;

- 2 statii noi - ape uzate;

- 2 statii de pompare noi pentru ape pluviale;

- 10 persoane instruite;

- 1000 brosuri

- 6 conferinte si 6 comunicate de presa;

- 4 placi comemorative

 

Descarca toata documentatia (arhiva .rar)

 

  Persoană de contact: Pîrvu Paula - Manager proiect

            Tel: 0241 730788,  Fax: 0241 739003, e-mail: primaria_cumpana@yahoo.com.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

Comunicat de Presă - “Măsuri active pentru ocuparea forţei de muncă din mediul rural în vederea facilitării inserţiei/revenirii pe piaţa forţei de muncă” (.pdf)

Rezumat al Raportului final privind implementarea proiectului Phare - “Măsuri active de ocupare a forței de muncă din mediul rural în vederea facilitării inserției/revenirii pe piața forței de muncă” (.pdf)

Descarca Regulamentul si Fisa de inscriere a Festivalului "Dor de cant roamnesc" 23 - 24 mai 2009 (arhiva .rar)

----------------------------------------------------------------------------------------------

Cumpăna, 04 august 2010

Primăria comunei Cumpăna, judeţul Constanţa, anunţă

demararea proiectului “TRANSPARENŢĂ ŞI EFICACITATE”,

finanţat din Fondul Social European

 

            Consiliul Local Cumpăna organizează, în data de 04 august 2010, ora 11.00, in Sala de sedinte din cadrul Primariei Cumpăna, jud. Constanţa, conferinţa de presă cu privire la implementarea proiectului “Transparenţă şi eficacitate – Îmbunătăţirea şi modernizarea relaţiei cu locuitorii comunei Cumpăna prin introducerea unui program informatic pentru buna gestionare a documentelor în cadrul Primăriei”, cod SMIS 11219.

            Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007-2013, Axa prioritară 2: Îmbunatăţirea calităţii si eficienţei furnizării serviciilor publice.

            Valoarea totală eligibilă a proiectului (fără TVA) este de 1.000.000  lei, din care:

 • 980.000 lei – valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European;

 • 20.000 lei – cofinanţarea eligibilă a beneficiarului.

            Obiectivul general al proiectului îl constituie creşterea calităţii şi eficacităţii serviciilor publice furnizate de către Primăria Comunei Cumpăna.

            Scopul proiectului este cresterea calitatii serviciilor publice la nivelul Primariei Comunei Cumpana prin implementarea unui sistem modern integrat de  management al documentelor  si modernizarea activitatii de lucru cu contribuabilii ( livrare informatii si servicii prin Portal si Infochiosc).

            Grupul ţintă al proiectului este format din 69 de persoane, angajaţi ale Primăriei comunei Cumpăna.

            Principalele activităţi ale proiectului sunt: lansarea proiectului ,selectie integrator HW si SW ,implementare infrastructura HW si SW de baza ,dezvoltarea si implementare sistem informatic,  organizarea de seminarii de instruire a personalului in vederea utilizarii sistemului informatic, activitati de management si audit , informare si publicitate proiect.

            Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 12 luni. Locul de desfăşurare al proiectului: Comuna Cumpăna, judeţul Constanţa.

            Prin implementarea proiectului se vor obţine următoarele rezultate:

 • prin implementarea sistemului informatic se va reduce cu peste 20% (estimat) timpul consumat pentru căutarea şi regăsirea documentelor;

 • prin instruirea personalului şi specializarea lui în utilizarea sistemului informatic se va reduce cu 20% (estimat) activitatea de soluţionare petiţii, audienţe şi solicitări de informare;

 • prin stabilirea de procese şi politici interne care vor fi urmărite şi prin implementarea registraturii electronice şi a gestiunii documentelor se va reduce cu 20% (estimat) timpul de rezolvare a unei solicitări.

Persoană de contact: Pîrvu Paula - Manager proiect

Tel: 0241 730788,  Fax: 0241 739003, e-mail: primaria_cumpana@yahoo.com.

 

Descarca prezentarea proiectului (format .pdf)

 

Împreună pentru o comună curată !

 

Începând cu data de 16 ianuarie a anului curent, Consiliul Local a Comunei Cumpăna a demarat implementarea proiectului „Colectare selectivă şi construcţia unei staţii de sortare”  care beneficiază, de finanţare din partea UNIUNII EUROPENE prin programul Phare 2006 „Coeziune economică şi socială“ în proporţie de 90%.

      Prin acest proiect vor fi create – pâna la 30 septembrie 2009 – un număr de 37 insule de colectare selectivă a deşeurilor, achiziţionarea a 163 containere de 1,1m3 şi 37 containere de 0,66m3. De asemenea, se va achiziţiona o compactoare de 18 mc şi o autocompactoare de 12 mc. Pentru staţia de sortare a deşeurilor reciclabile se va construi o platformă betonată cu o suprafaţă de 863 m2, o hală de sortare cu structura metalică şi suprafaţă de 470 mp. Pentru obţinerea rezultatelor scontate este indispensabilă organizarea campaniei de conştientizare şi informare publică. Prin toate acestea vor fi create 19 locuri de muncă.

      Sprijinul va avea ca rezultat alinierea activităţior de colectare a deşeurilor la cerinţele legislaţiei europene şi naţionale în domeniu, îmbunătăţirea autorităţii publice locale din comuna Cumpăna de a contribui la protecţia mediului, conştientizarea şi informarea populaţiei şi agenţilor economici în legătură cu importanţa participării la programul de colectare selectiva. De asemenea, se va reduce cantitatea de deşeuri depozitate şi va creşte procentul de deşeuri recuperate şi reciclate.

      Pentru detalii suplimentare vă aşteptăm la sediul Consiliului Local Cumpăna, Str. Şoseaua Constanţei, nr. 132 - Departamentul de Investiţii sau la tel 0241 730788,  fax: 0241 739003, e-mail: primaria_cumpana”@yahoo.com, persoană de contact : Jr. Nicolae Sorin Daniel- Manager Proiect.

 

 

“Măsuri active pentru ocuparea forţei de muncă din mediul rural în vederea facilitării inserţiei/revenirii pe piaţa forţei de muncă”

 

Începând cu data de 2 decembrie 2008 Universitatea Româno-Americană, în parteneriat cu Primăria comunei Cumpăna, judeţul Constanţa, implementează în regiunea Sud - Est proiectul Phare 2006/018-147.04.02.01.01.211 „Măsuri active pentru ocuparea forţei de muncă din mediul rural în vederea facilitării inserţiei/revenirii pe piaţa forţei de muncă" care beneficiază pe o perioadă de 12 luni de finanțare din partea Uniunii Europene, în cadrul programului Phare - Dezvoltarea Resurselor Umane, Componenta Măsuri active pentru ocuparea forţei de muncă, Linia de buget Phare/2006/018-147.04.02. Obiectivul general al proiectului „Măsuri active pentru ocuparea forţei de muncă din mediul rural în vederea facilitării inserţiei/revenirii pe piaţa forţei de muncă" se referă la promovarea măsurilor active şi preventive pentru ocuparea forţei de muncă destinate şomerilor, cu accent pe persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă din mediul rural şi persoanele ocupate în agricultură cu venituri reduse, prin acţiuni care vizează calificarea şi recalificarea forţei de muncă, pentru a răspunde cât mai bine nevoilor în evoluţie de pe piaţa muncii. Grupul țintă este alcătuit din 25 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă din mediul rural şi persoane ocupate în agricultură cu venituri reduse, care locuiesc în Comuna Cumpăna şi în zonele învecinate, absolvenţi de gimnaziu. Activitățile principale constau în pregătirea, organizarea şi desfăşurarea unor sesiuni de instruire în care să se acopere aria de competenţe transferabile necesare pentru acţiunea eficientă a indivizilor nu numai la locul de muncă, dar şi în viaţă în general, înfiinţarea unei structuri permanente – Centru de Consultanţă – în cadrul Primăriei comunei Cumpăna, derularea unor activităţi de informare, consilierie profesională şi consultanţă antreprenorială în cadrul acestei structuri, calificarea persoanelor din grupul ţintă în conformitate cu cerinţele pieţei muncii şi potenţialul acestora.

 

Descarca detaliile (arhiva .rar)

 

 

INVITATIE

 

Filiala Judeteana Constanta a Asociatiei Comunelor din Romania reprezentata legal prin persoana presedintelui, ec. Mariana Gaju, primarul comunei Cumpana, judetul Constanta in parteneriat cu Radio Antena Satelor si Revista ’’Lumea Satului’’ va invita sa luati parte la  workshop-ul cu tema: „Satul românesc – Prezent şi viitor“.

         Vor fi dezbatute aspecte privind :

- modalităţi de absorbţie a fondurilor europene;

- probleme privind administraţia publică locală;

- legislaţia referitoare la integrarea tinerilor în spaţiul rural;

- sănătatea la sate;

- rolul primăriilor în dezvoltarea agriculturii şi creşterii animalelor.

       Întâlnirea va avea loc miercuri, 17 decembrie 2008, ora 11.00, la Sala Casei de Cultură din comuna Cumpăna, jud. Constanţa. Dezbaterile vor fi transmise în direct la Radio Antena Satelor.

Manifestarea face parte dintr-o serie de întâlniri cu reprezentanţii administraţiilor publice locale dedicate accesării fondurilor europene post-aderare şi a celor susţinute de la bugetul naţional, dar şi modernizării spaţiului rural românesc pe care revista „Lumea Satului“ le iniţiază permanent.

Sunt invitati sa participe la aceste dezbateri domnul Gheorghe Albu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, reprezentantul Departamentului de Dezvoltare Rurala, reprezentantul Autoritatii de Sanatate Publica Judeteana Constanta.

Evenimentul are ca prim obiectiv identificarea principalilor factori care să contribuie la conservarea tradiţiilor specifice fiecărei zone şi la promovarea celor mai valoroase iniţiative menite a conduce la creşterea nivelului de trai în satele româneşti.

 

 

FESTIVALUL NATIONAL DE DATINI SI OBICEIURI DE IARNA

« DUPA DATINA STRABUNA »

EDITIA a VI-a

16 DECEMBRIE 2007

 

PROGRAM  DE  DESFASURARE

 

Ora 10.00    Parada portului popular                 

Ora 11.00   Deschiderea festivalului – prezentator Dan Ioan Voicu

                     Cuvant de deschidere – primarul comunei Cumpana, ec. Mariana Gaju

 

Ora 11.30    Evolutii in scena

Ora 11.30   Ansamblul Folcloric “Romancuta” din comuna Cumpana,judetul

Ora 11.55   Ansamblul Folcloric „Poieniţa”, comuna Poiana Stampei, judeţul Suceava

Ora 12.20   Ansamblul Folcloric al Casei de Cultura din comuna Peceneaga, judeţul Tulcea

Ora 12.45   Ansamblul Folcloric “Prietenia” din localitatea Mihail Kogalniceanu, judetul Constanta

   

Ora 13.05   Recital sustinut de interpreta de muzica populara  Maria Beatrice Bandoiu

 

Ora 13.20   Ansamblul Folcloric “Siretelul” din comuna Varful Campului, judetul Botosani

Ora 13.45   Ansamblul Folcloric “Floare de Corn” din comuna Corn, judetul Prahova

Ora 14.05   Ansamblul Folcloric “Flori de Mar” din comuna Poiana Marului, judetul Brasov

Ora 14.25   Ansamblul Folcloric “Dor Vanatorean” din comuna Vanatori Neamt, judetul Neamt

 

Ora 15.05   Recital sustinut de interpretul de muzica populara Nicolae Furdui Iancu si orchestra

 

Ora 15.35   Ansamblul Folcloric “Brauletul Dunarii” din comuna Gradistea, judetul Calarasi

Ora 16.00   Ansamblul Folcloric “Brauletul” din comuna Valcanesti, judetul Prahova

Ora 16.25   Ansamblul Folcloric “Codruletul” din comuna Comarnic, judetul Prahova

                               

Ora 16.45   Recital sustinut de interpretul de muzica populara Alexandru Bradatan 

 

Ora 16.40  Ansamblul Folcloric din comuna Vladeni, judetul Ialomita

Ora 17.05   Ansamblul Folcloric “Liliacul” din comuna Baia de Arama, judetul Mehedinti

Ora 17.30   Ansamblul Folcloric “Ciocarlia Urzicuta” din comuna Urzicuta, judetul Dolj

 

Ora 17.50   Recital sustinut de interpretul de muzica populara Bogdan Cristian

 

Ora 17.55   Ansamblul Folcloric “Cheia de la Suflet” din localitatea Cernavoda, judetul Constanta

Ora 18.20   Ansamblul de datini si obiceiuri “Dor de la Humor” din localitatea Gura Humorului,

                     judetul Suceava

Ora 18.45      

 

Ora 19.05                               Inchiderea festivalului – Focul de artificii

 

Descarca afisul si tabelul cu ansamblurile participante (format .rar)

 

 

Motto: "Viata unei natiuni este cultura ei proprie."

 

Invitatie

 

FESTIVALUL  INTERNATIONAL

DE  DATINI  SI  OBICEIURI  DE  IARNA

Editia a VII-a

Cumpana, 14 decembrie 2008

 

Sub indemnul acestor cuvinte, Primaria  si Consiliul Local al comunei Cumpana in colaborare cu Consiliul Judetean Constanta si Centrul  Judeten Pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Constanta, are deosebita placere de a va invita sa participati, alaturi de noi, la cea de-a VII-a  editie  a  Festivalului de Datini si Obiceiuri  de  Iarna, intitulat :

 

"DUPA DATINA STRABUNA"

 

Sfintele Sarbatori de iarna vor fi incununate la Cumpana de acest festival,  care va fi sustinut de  ansambluri folclorice renumite din toate zonele etno-folclorice ale tarii, precum si ansambluri din strainatate.

Manifestarea culturala va fi deschisa in data de 14 decembrie 2008, ora 10.00,  cu o parada a portului popular, ce se va desfasura in centrul comunei, pe Soseaua Constantei.

In  sala  mare  a  Caminului cultural, ansamblurile folclorice vor prezenta datini si obiceiuri de iarna din zonele de provenienta.

Recitalurile sustinute de  interpreti consacrati ai cantecului popular romanesc vor aduce caldura si lumina in sufletele spectatorilor .

Purtati de  dorinta de a pune in lumina traditia,  cultura si folclorul romanesc, vom fi onorati de prezenta dumneavoastra la  aceasta  sarbatoare romaneasca.

Pentru buna desfasurare a acestuia, va rugam sa ne confirmati participarea dumneavoastra pana la data de 8 decembrie 2007, la telefon: 0241/739.003-interior 105 si  fax: 0241/739.003-interior 108; sau pe adresa de e-mail primaria_cumpana@yahoo.com.

Facem precizarea ca datele din confirmarea de participare trebuie sa contina numarul de persoane din care este alcatuit ansamblul folcloric, numarul de insotitori, precum si titlul reprezentatiilor artistice in scena si durata acestora.

Va multumim pentru participare!

 

Primar,

Ec. Mariana GAJU

 

 

REZULTATELE  PRESELECTIEI  DIN  DATA DE 21 NOIEMBRIE 2008

PENTRU FESTIVALUL NATIONAL DE MUZICA USOARA PENTRU

COPII SI TINERET “DELFINUL DE MARE”

 

            Ca urmare a deliberarii juriului si a tragerii la sorti, numerotarea concurentilor in cele ce urmeaza constituie ordinea intrarii in concurs a concurentilor, pe sectiuni.

 

            NOTA:  FOARTE IMPORTANT!!!

 

            Din cauza unor probleme tehnice survenite in timpul desfasurarii preselectiei, membrii juriului adreseaza tuturor concurentilor rugamintea de a-si imprima melodiile (negative) cu care vor intra in concurs pe un singur CD, obligatoriu in ordinea interpretarii.

            De asemenea, melodiile prezentate la preselectie nu vor putea fi schimbate pentru concurs.

 

SECTIUNEA I-a

Numarul de intrare in scena

Numele  si prenumele concurentului

Localitatea

1

CRACIUN MARIA-CRISTINA

GALATI

2

PAUNESCU  ELENA

CONSTANTA

3

NEDELCU ANDREEA-LUIZA

FOCSANI-VRANCEA

4

ISAC  ERIKA-GABRIELA

CONSTANTA

5

SAVU BIANCA-ANDREEA

PUFESTI - VRANCEA

6

NITA BIANCA

CONSTANTA

7

MOGA ANA-MARIA

CONSTANTA

8

OLTEANU BIANCA

BUCURESTI

9

ROSCA ANDRA-IULIA

FOCSANI-VRANCEA

10

ANDREI  LAURA IOANA

BUCURESTI

11

ACATRINEI GEORGIA-ALEXANDRA

PIATRA-NEAMT

12

CIUTACU VICTOR-CRISTIAN-DORIAN

MEDGIDIA-CONSTANTA

13

PAPUC ANDRA-CRISTINA

BIRUINTA-CONSTANTA

14

DRAGU ANDREEA-CRISTINA

CONSTANTA

 

SECTIUNEA a II-a 

Numarul de intrare in scena

Numele  si prenumele concurentului

Localitatea

1

GOAIE CRISTIAN-STEFAN

CONSTANTA

2

BATLAN ANGELA

TECUCI – GALATI

3

BALUTA CLAUDIU-ALEXANRU

CONSTANTA

4

TOADER IOANA-MARA

CONSTANTA

5

PERJARU MARIANA-ALEXANDRA

FOSCANI-VRANCEA

6

STANCIU ALEXANDRA-IONELA

FOSCANI-VRANCEA

7

ZLATOV ELENA-MARINELA

MEDGIDIA - CONSTANTA

8

MATEIU DANIEL-CATALIN

CAMPURI – VRANCEA

9

BLAGESCU GEORGIANA-LUIZA

PIATRA - NEAMT

10

PANAIT GEORGIANA-DANA

GUGESTI – VRANCEA

11

ABDURAMAN SUHER

TECHIRGHIOL-CONSTANTA

12

CIRNU ANA-MARIA

NAVODARI - CONSTANTA

13

OPRIS ELIS-DANIELA

MANGALIA-CONSTANTA

14

DRAGOMIR ALINA-STEFANA

MANGALIA-CONSTANTA

 

SECTIUNEA a III-a 

Numarul de intrare in scena

Numele  si prenumele concurentului

Localitatea

1

SOFRONE RALUCA-ALEXANDRA

NAVODARI-CONSTANTA

2

SOFICA ADRIANA -GEORGIANA

CONSTANTA

3

ULMETEANU IOLANDA-FLORINA

CONSTANTA

4

FLOREA  ALEXANDRU-IONUT

CONSTANTA

5

MUNTENAS MARIA-LORENA

FOCSANI-VRANCEA

6

POPESCU BIANCA-LAURA

FOSCANI-VRANCEA

7

VASILE ADINA-GEANINA

NAVODARI-CONSTANTA

8

RUSU GEORGIANA

CONSTANTA

9

CEAUSU EMANUELA

FOCSANI-VRANCEA

10

VATAVU ANDREEA-PAULA

SCANTEIESTI-GALATI

 

 

Festivalul National de Muzica Usoara pentru Copii si Tineret

“ DELFINUL DE MARE “

Editia a VII-a

 

Consiliul Local si Primaria comunei Cumpana sub egida Consiliului Judetean Constanta, in

parteneriat cu Organizatia nonguvernamentala “ World Vision“, Clubul “Rotary Pontus Euxinus” si Fundatia Culturala “Sorin Calafus” organizează în perioada 28 – 29 Noiembrie 2008 Festivalul National de Muzica Usoara pentru Copii si Tineret “ DELFINUL DE MARE “ editia a VII-a.

              Festivalul este deschis copiilor si tinerilor cu varste cuprinse intre 6 si 18 ani si se desfasoara pe trei sectiuni dupa cum urmeaza:

                   Sectiunea I : solisti intre 6-9 ani

                   Sectiunea II : solisti intre 10-14 ani

                   Sectiunea III : solisti intre 15-18 ani

              Concurentii vor prezenta cate doua piese de muzica usoara cu acompaniament (negativ), inscriptionat pe CD sau inregistrat pe caseta audio. Una dintre piese va fi obligatoriu din repertoriu romanesc.

Descarca fisa de inscriere (.pdf)

Descarca Regulamentul de participare (.pdf)

 

«Zilele  Comunei  Cumpăna»

“Ziua Recoltei” 

 

     Consiliul Local  şi  Primarul comunei Cumpăna, judeţul Constanţa organizează «ZILELE COMUNEI CUMPANA» şi cea de-a VI-a ediţie a  sărbătorii roadelor pământului, intitulată «ZIUA RECOLTEI».

  

         Ne simtim onoraţi să vă adresăm invitaţia de participare la această sarbatoare a comunei Cumpăna, ce va avea loc pe stadionul din localitate, în zilele de 4 si 5 octombrie 2008, începând cu ora 10.

         Vor fi alături  de noi Instituţia Prefectului Judeţului Constanţa, Consiliul Judeţean Constanţa, Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta, Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Constanţa, precum şi prestigioase firme din domeniile: agricultură, industrie alimentară, construcţii de maşini, dar mai ales producători agricoli din localitate, judeţ, ţara şi străinătate.

         Sărbătoarea va fi presărată cu momente artistice susţinute de trupe si ansambluri din localitate, judeţ şi din ţară.

        Pentru a fi cât mai frumoase aceste zile de sărbatoare, vom fi onoraţi de prezenţa ansamblurilor de muzică şi dans popular din localităţile cu care comuna Cumpăna este infrăţită : Dobrich – Bulgaria, Meliki – Grecia, Puhaceni – Chisinau Republica Moldova şi Cantonul Melle - Franta.  

 

COMUNICAT DE PRESA

 

Primaria Comunei Cumpana, in colaborare cu CCINA Constanta si Directia pentru Agricultura si dezvoltare Rurala Constanta a organizat in perioada 11 - 14 iunie 2008 cea de-a XVI-a editie a EXPOAGROUTIL.

 

descarca pliantul de informare

format .pdf

 

COMUNICAT DE PRESA

 

Consiliul local si Primaria comunei Cumpana impreuna cu Scoala de Balet ’’NICOLAE SPIRESCU’’- Cumpana, au deosebita placere de a va invita  sa luati parte la spectacolul sustinut cu ocazia inchiderii stagiunii 2007-2008 a Scolii de Balet.

         Manifestarea se va desfasura pe scena Casei de Cultura din comuna Cumpana incepand cu ora 1100, in data de 15 iunie 2008.

Recitalul de sfarsit de stagiune va cuprinde dansuri clasice, dansuri de caracter, dansuri moderne si contemporane.

         Cele 30 de eleve ale  Scolii de Balet ’’Nicolae Spirescu’’- Cumpana vor primi diplome de excelenta la sfarsit de an scolar.

La spectacol, vor fi prezenti Consulul General al Federatiei Ruse, domnul Victor Demin, Consulul General al Republicii Populare Chineze la Constanta, domnul Gou Young Chun, Consulul General al Republicii Elene la Constanta, domnul Aghis Christopoulos.

 

COMUNICAT DE PRESA

 

Joi, 29.05.2008, ora 11.00, Consiliul Local si Primaria comunei Cumpana va invita sa ne fiti alaturi, cu ocazia inaugurarii unor lucrari, obiective realizate in comuna Cumpana in perioada iulie 2007 – aprilie 2008.

In cadrul Proiectului nr. 113 B/2005 ad. 3 au fost realizate urmatoarele obiective:

-  Retea de canalizare noua, realizata pe o lungime de 7,48 km.

-  Repunerea in functiune a statiei de pompare.

-  Reabilitarea conductei de refulare – 500 m.

In cadrul proiectului nr. 113 A /2005 ad. 3 s-au realizat urmatoarele obiective:

-  Conducta noua de aductiune cu apa de la rezervoarele RAJA - 4,2 km.

Retea noua de distributie apa in zonele nou infiintate in intravilanul localitatii pe o lungime de 10,55 km.

 

COMUNICAT DE PRESA

 

         In zilele de 24 mai si 25 mai 2008 , Casa de Cultura din comuna Cumpana va gazdui cea de-a cincea editie – jubiliara a Festivalului – Concurs National de Folclor pentru Tineri Interpreti ’’Dor de cant romanesc’’.

         Organizatorii festivalului sunt Consiliul Local si Primaria comunei Cumpana, Consiliul Judetean Constanta, Organizatia Crestin Umanitara World Vision Romania – Echipa Zonala Constanta, Societatea Romana de Radiodifuziune – Radio Antena Satelor si Postul de Televiziune ’’ Favorit ’’.

         Concursul se desfasoara in ziua de 24 mai 2008, orele 11.00 si este deschis artistilor amatori, solisti vocali din tara, interpreti ai cantecului popular romanesc si se desfasoara pe trei sectiuni, pe categorii de varsta : de la 6 ani pana la 10 ani, de la 10 ani pana la 14 ani si de la 14 ani pana la 18 ani. La aceasta editie s-au inscris 40 de concurenti din cele 9 zone etno-folclorice ale tarii.

         Concurentii vor fi jurizati de un juriu format din personalitati ale muzicii populare romanesti, profesori universitari la catedre de muzica populara, reprezentant al Muzeului Satului Bucuresti.

         Gala laureatilor si festivitatea de premiere vor avea loc in ziua de 25 mai, incepand cu ora 13.00.

         Isi vor da concursul interpreti de renume ai folclorului romanesc: Alexandru Mica, Ionela Prodan, Nineta Popa, Traian Jurchelea, Saveta Bogdan, Silvia Ene, Constantin Carjaliu, Elena Mimis Tranca, Ofelia Harangus, Cristian Ionescu, Alexandru Bradatan – castigatorul trofeului din anul 2007, Bogdan Cristian Ionut, Mocanu Lucica, Florea Valentin, Ansamblul de dansuri populare ’’ Romancuta’’ – Cumpana si ’’ Mladite Campinene’’ – Campina, Prahova.

         Regia artistica si prezentarea : Garofina Sologon si Ion Dan Voicu, realizatori emisiuni folclorice Radio Antena Satelor.

         Acompaniamentul va fi asigurat de orchestra Casei de Cultura Cumpana .

         Traditia organizarii in comuna Cumpana a acestui festival concurs national de folclor pentru tineri interpreti, este expresia unei datorii sacre pentru valorificarea unui gen artistic peren, pastrat la loc de cinste in cultura si sufletul tuturor romanilor.

         Dorim ca si aceasta editie sa se contureze ca o reuniune artistica de exceptie, o sarbatoare prin cantec si pentru cantec, a romanilor de pretutindeni.

 

PROGRAM :

 

SAMBATA, 24 MAI 2008

 

ORA 11.00 – CONCURS DE INTERPRETARE LA CELE TREI CATEGORII DE VARSTA

ORA 16.00 -   RECITALURI : TRAIAN JURCHELEA, SILVIA ENE, CONSTANTIN CARJALIU,

 

DUMINICA, 25.05.2008

ORA 13.00 – GALA LAUREATILOR, FESTIVITATEA DE PREMIERE

 

-  RECITALURI

 

In Festival sustin recitaluri :

 

-      ALEXANDRU MICA

-      IONELA PRODAN

-      NINETA POPA

-      SAVETA BOGDAN

-      CRISTIAN IONESCU

-      BOGDAN CRISTIAN IONUT

-      ELENA MIMIS TRANCA

-       MOCANU LUCICA

-       FLOREA VALENTIN

-       OFELIA HARANGUS

-      ALEXANDRU BRADATAN – CASTIGATORUL TROFEULUI ’’ DOR DE CANT ROMANESC’’, EDITIA A IV-A , 2007

-      ANSAMBLUL DE DANSURI POPULARE ’’ ROMANCUTA’’ CUMPANA

-      ’’MLADITE CAMPINENE’’ , CAMPINA.

 

ACOMPANIAMENT : TARAFUL CASEI DE CULTURA CUMPANA

 

Regia artistica si prezentarea : GAROFINA SOLOGON si ION DAN VOICU .

 

Descarca mai multe informatii (arhiva .rar)

 

Motto: "Viaţa unei naţiuni este cultura ei proprie"

 

Invitaţie

 

            Sub îndemnul acestor cuvinte, Consiliul Local al comunei Cumpăna, Consiliul Judeţean Constanţa, Organizaţia Crestin Umanitară World Vision România- Echipa Zonală Constanţa, Postul de Televiziune «FAVORIT», Societatea Romana de Radiodifuziune – Radio Antena Satelor, au deosebita bucurie de a vă invita să participaţi  la cea de-a V-a ediţie a Festivalul  Naţional  de Folclor perntru tinerii  interpreţi.

 

"DOR  DE  CÂNT  ROMÂNESC"

 

            Manifestarea se va desfăşura în cadrul Casei de Cultură a comunei Cumpăna, în ziua de 24 mai 2008, începând cu ora 1100, unde vor participa concurenţi din toate zonele etnofolclorice ale ţării.

Gala Laureaţilor şi Festivitatea de Premiere vor  avea loc în ziua de  25 mai 2008, începând cu ora 1300.          

           Îşi vor da concursul nume de prestigiu ale folclorului românesc, precum şi câstigătorul Trofeului «Dor de cânt Românesc», ediţia a IV-a 2007, Brădăţan Alexandru din Gura Humorului – Suceava.

 

Descarca: Regulamentul si Fisa de inscriere (arhiva .rar)

 

COMUNICAT DE PRESA

 

Joi, 22.05.2008, incepand cu orele 10.00 in Casa de Cultura a comunei Cumpana se va desfasura concursul ’’ Micii sanitari ’’ , faza judeteana . Vor participa alaturi de Gradinita cu orar mixt ’’ Sf. Maria’’ Cumpana ca si oranizator, urmatoarele institutii de invatamant : Gradinita nr. 7, Mangalia, Gradinita ’’ Tic Pitic’’, Harsova, Gradinita ’’ Lumea povestilor’’, Constanta.

Participantii la acest concurs, vor aplica reguli de igiena personala si colectiva, utilizand cunostinte de specialitate.

In situatiile variate in care vor fi pusi, concurentii vor trebui sa identifice cele mai potrivite metode in acordarea primului ajutor.

Concursul va consta in desfasurarea a 8 probe , unele dintre ele fiind probe practice.

Concursul este organizat in parteneriat de Primaria Cumpana, Filiala de Cruce Rosie Constanta, Gradinita cu orar mixt ’’ Sf. Maria’’ si face parte din calendarul actiunilor desfasurate la nivelul comunei Cumpana in luna mai 2008.

 

COMUNICAT DE PRESA

 

Vineri, 9 mai 2008, cu prilejul Zilei Europei, Primaria Cumpana in parteneriat cu Scoala cu Clasele I – VIII Cumpana vor organiza o serie de manifestari pentru a celebra aceasta zi, in Casa de Cultura Cumpana si pe stadionul Complexului Sportiv  ’’Victoria’’ Cumpana.( ora 11.00 ) .

 Aceste manifestari se incadreaza in proiectul pentru interventie comunitara ’’Semnificatia  Zilei de 9 mai la romani’’, avand ca parteneri ONG World Vision Constanta .

         Scopul proiectului este de a realiza o lectie de istorie cu tema : ’’ Semnificatia zilei de 9 mai la romani’’ :

-     9 mai 1877 -  Proclamarea Independentei Nationale ;

 9 mai 1945 – Victoria poporului roman alaturi de popoarele Natiunilor Unite asupra Germaniei hitleriste ;

-     9 mai Ziua Europei .

Obiectivele acestui proiect sunt cunoasterea semnificatiei zilei de 9 mai, pastrarea vie a trecutului istoric, cunoasterea traditiilor si obiceiurilor statelor membre ale Uniunii Europene.

Se vor desfasura urmatoarele activitati  la Scoala cu Clasele I-VIII Cumpana, incepind cu ora 15.30 :

-     Concursul ’’ Cine stie castiga’’- 3 echipaje a cate 4 membrii din clasele V-VIII ;

-     Prezentarea portofoliilor despre tarile membre U.E.

-     Expozitie gastronomica din unele tari membre ale U.E.

Echipajele participante la concurs vor fi recompensate cu premii in bani.

 Sambata, 10 mai 2008, in cadrul proiectului ’’ Tu esti pretios pentru mine’’, proiect realizat de Oratoriul Don Bosco cu sprijinul Primariei Cumpana, incepand cu  orele 9.00, un grup de 60 de copii din comuna vor efectua o vizita la sediul oratoriului pentru a sarbatori ’’ Ziua Copilului 2008’’.

Copiii vor asista la spectacole, jocuri pentru toate varstele si multe alte surprize.

 

 

“Convieţuire interetnică, pe plaiuri dobrogene”

 

Ca urmare a bunei colaborări între Primăria Cumpăna, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România şi Uniunea Democrată a Turcilor din România, vineri 2 Mai 2008, ora 1100, pe stadionul din comuna Cumpăna, se va desfăşura concursul de lupte tradiţionale tătăreşti – kures.

          În aceiaşi zi, pentru prima dată in comuna Cumpăna, se organizează Concursul de ARTĂ CULINARĂ TRADIŢIONALĂ  a  etniilor conlocuitoare.

 


 

Descarca arhiva de Comunicate din perioada 2005 - 2007 (format . pdf)

 

 

| Acasa | Localizare | Populatie | Istoric | Economie | Viata Asociativa & Relatii Internationale | Cont@ct |

.: vizualizare optima: 1024/768 px, IE6 sau Firefox2, flash, adobe reader :.

2008 © Primaria comunei Cumpăna.
   v2.0   Toate drepturile rezervate.
  .: un produs SAAR SURFACES :.