Comunicate, Evenimente|

Data/Ora
Date(s) - 01/10/2021
Toată ziua

Categorie


Calde urări de bine și gânduri frumoase, tuturor seniorilor!

“Trăiește o viață bună, onorabilă.Când vei îmbătrâni și vei privi înapoi, vei putea să te bucuri de ea a doua oară.”

La 1 octombrie, în miez de toamnă blândă şi bogată, așa cum natura adună toate roadele și bogățiile sale, și noi, Administrația Publică Locală Cumpăna, ne strângem gândurile și afecțiunea în jurul celor care ne-au așternut poteci în cale și ne-au îndrumat pașii cu înțelepciune, pentru a le spune într-un glas – RECUNOȘTINȚĂ și RESPECT!

Sărbătoarea vârstnicilor a fost instituită, la 14 decembrie 1990, de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, în baza Rezoluţiei nr. 45/106.

Orice am face, oricât de buni am fi în domeniul în care activăm, oricât de mult succes am avea, totuși ne lipsește un lucru pe care doar bătrânii ni-l pot da: înțelepciunea, clădită în necazurile și bucuriile vieții.

Îi onorăm, astăzi, pe părin­ţii şi bunicii noştri, pe cei care ne-au dat viaţă, ne-au înse­ni­nat copilăria, ne-au lumi­nat drumul spre ceea ce suntem astăzi şi care încă îşi fac griji pentru noi, oricât am fi de puternici.

Proverbul „Cine nu are bătrâni, să îşi cumpere” este cât se poate de adevărat, deoarece înțelepciunea vine odată cu bătrânețea. Poveţele celor trecuţi deja prin greutăţile vieţii valorează mai mult decât orice, sunt menite să ne facă încercările mai uşor de trecut, greutăţile mai uşor de depăşit. Așadar, să le valorificăm experiența de viață, sfaturile, înțelepciunea, valorile morale.

Le suntem recunoscători pentru tot ce au construit pentru noi, pentru contribuția lor esențială la definirea României de astăzi și le transmitem cele mai alese gânduri de prețuire.

LA MULŢI ȘI BINECUVÂNTAȚI ANI!

 

 Primar,

 Mariana Gâju

Comentariile sunt oprite.

Close Search Window
Sari la conținut