Comunicate, Evenimente|

Data/Ora
Date(s) - 26/05/2023 - 27/05/2023
Toată ziua

Categorie


Primăria şi Consiliul Local al comunei Cumpăna în colaborare cu Uniunea Democrată a Turcilor din România și Uniunea Democrată a Tătarilor Turco Musulmani din România, organizează evenimentul „Conviețuire interetnică pe plaiuri dobrogene”.

     Aflat la cea de-a XIV-a ediție, evenimentul va debuta sâmbătă, 27 mai,  începând cu ora 11:00, în parcul de agrement din comuna Cumpăna, str. Strajei, nr.85A, cu un Concurs de Artă Culinară Tradițională.

     Reprezentanți ai turcilor, tătarilor, aromânilor, ruși-lipoveni, grecilor, evreilor și românilor din localitățile Tulcea, Constanța, Cumpăna, Mangalia, Valu lui Traian, Valea Dacilor, Cobadin, Agigea, Lumina, Medgidia, Amzacea, Ciocârlia, Topraisar, Lumina, vor prezenta o vastă paletă de preparate din bucătăriile tradiționale.

     Începând cu ora 12:30 vor evolua reprezentanți ai ansamblurilor folclorice: „Mugurașii Cumpenei”, ansamblul studențesc al Facultății de Arte – Universitatea Ovidius, „Armâna Mea” din Ovidiu, „Luminițe Dobrogene” din Lumina, „Flori Dobrogene” din Mihail Kogălniceanu, ansamblul de dansuri grecești „Astras”, ansamblurile de dansuri turcești Șirinler și Fidanlar din Constanța, ansamblul de dansuri tătărești Qanara din Ovidiu și mulți alții, care, prin evoluţia lor, vor aduce bucurie, speranţă şi dorinţa de a transmite mai departe valorile comunităţilor pe care le reprezintă.

     Ulterior, începând cu ora 15:00 se va organiza concursul de lupte tradiționale turco – tătărești, KURES.

Comentariile sunt oprite.

Close Search Window
Sari la conținut