Comunicate, Evenimente|

Data/Ora
Date(s) - 15/01/2024
Toată ziua

Categorie


Primăria şi Consiliul Local Cumpăna, în colaborare cu Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” Cumpăna, au celebrat marți, 15 ianuarie 2024, 174 de ani de la naşterea „Luceafărului poeziei româneşti” şi treisprezece ani de la marcarea „Zilei Culturii Naţionale”.

Spectacolul a fost oferit de elevii clasei a VI-a B, coordonati de: prof. Nuțu Monica Oana, prof. Mădălina Șcheianu și prof. Firdes Musledin.

Au fost recitate poezii consacrate ale poetului (inclusiv in limba germană și turcă), dar și fragmente din scrisorile lui Eminescu pentru Veronica Micle, precum și din corespondența dintre poetul Mihai Eminescu și marele scriitor Ion Creangă.

Pe scenă au mai evoluat grupul vocal instrumental „Lira Folk”, coordonat de prof. Mirela Chirilă, și gimnastele Clubului Sportiv „Victoria Cumpana”, acestea oferind un moment coregrafic special, pregătit de Elena Vlad, antrenoarea secției de gimnastică ritmică

De asemenea, toti cei prezenti au putut admira expoziția de pictură realizată de prof. Vintilă Marian și elevii acestuia, în colaborare cu doamna Banciu Andreea, mama elevei Amalia Banciu. Video aici.

Comentariile sunt oprite.

Close Search Window
Sari la conținut