Comunicate, Evenimente|

Data/Ora
Date(s) - 30/09/2023 - 01/10/2023
Toată ziua

Categorie


Primăria și Consiliul Local al comunei Cumpăna, județul Constanța, reprezentate legal prin persoana primarului, doamna Mariana GÂJU, cu deosebit respect, vă face cunoscut că în perioada 30 septembrie – 1 octombrie 2023, în localitatea Cumpăna, județul Constanța, va avea loc cea de-a XIX-a ediție a Festivalului Național „Rodul Pământului – Zilele Recoltei”.

E toamnă, vremea recoltei și a bucuriei!

Festivalul Național “Rodul Pământului”, aduce în comuna Cumpăna din județul Constanța bunătățile toamnei, la sărbătoarea recoltei.

       În zilele de 30 septembrie și 1 octombrie, vă invităm la un eveniment dedicat pământului, gastronomiei româneşti, bogăţiei etnografice şi folclorice ce pune în valoare moştenirea rurală şi culturală a Dobrogei şi a României. La Cumpăna ducem tradiția mai departe și vă așteptăm cu mic, cu mare, să sărbătorim toamna și să ne bucurăm de darurile ei, dar și de un spectacol pus în scenă de artiști consacrați, invitați speciali și de tinerii talentați ai comunei Cumpăna, în cadrul celei de-a XIX-a ediție a Festivalului Național “Rodul Pământului – Zilele Recoltei la Cumpăna”, ce va avea loc în Parcul de agrement din comună (strada Strajei – în vecinătatea salii de sport „Elena Frîncu”).

      Vor fi prezenți producători agricoli, meșteșugari și gospodine din întreaga țară, veniți să-și prezinte hărnicia și priceperea în bucătărie, la lucrul câmpului și creșterea animalelor și păsărilor.

Pregătind cămara pentru iarnă, vă veți bucura de:

– parada portului popular, expoziție de animale și păsări;

– standuri cu vânzare: legume, fructe, produse tradiționale;

– standuri de promovare gastronomică, ateliere de gastronomie aplicată;

– spectacole de muzică populară și ușoară.

       Toamna înseamnă culoare, arome, gust, truda gospodarilor, deșăvârșită de roade alese și recolte bogate.  Acasă, la Cumpăna, sărbătorim rodul pământului, generație cu generație.

     Vă așteptăm! Nu ratați festivalul unde toamna se îmbracă în sărbătoare!

Comentariile sunt oprite.

Close Search Window
Sari la conținut