Comunicate|

Data/Ora
Date(s) - 29/09/2022
Toată ziua

Categorie


În perioada 26-27 septembrie 2022 se desfășoară în Bruxelles întâlnirea CEMR Retreat 2022, axată pe identificarea provocărilor de azi și de mâine care apar sau pot apărea în Europa și care pot afecta activitatea autorităților locale. Asociația Comunelor din România este reprezentată la acest eveniment de către dna Mariana GÂJU, prim-vicepreședintele ACoR, vicepreședintele CEMR și primarul comunei Cumpăna din județul Constanța, dl Sergiu ȚÂRA, președintele executiv al ACoR și dl Adrian MIROIU-LAMBA, directorul executiv al ACoR. La eveniment a participat și dl Lucian-Valeriu ANDREI, viceprimarul municipiului Galați, reprezentantul Asociației Municipiilor din România.
     În cadrul primei zile a evenimentului s-a abordat, printre alte subiecte și statutul de țară candidată acordat Moldovei și Ucrainei în 2022, fiind prezenți reprezentanți ai asociațiilor de autorități locale din aceste țări și din Georgia. Reprezentanții asociațiilor autorităților locale au vorbit despre importanța acordării statutului de țară candidată, dar și necesitățile și nevoile pe care le au în vederea începerii efective și derulării procesului de aderare la Uniunea Europeană. De asemenea, au solicitat suportul CEMR și al membrilor CEMR în procesul de aderare și de pregătire a autorităților locale pentru acest proces. Dna Mariana GÂJU a mulțumit în mod special CEMR pentru că este o instituție care reprezintă toate statele din Europa, nu numai pe cele membre ale UE și că au susținut în permanență și țările candidate în procesul de lungă durată de a deveni membri ai Uniunii Europene.
     În cea de-a doua zi a evenimentului, în cadrul sesiunii „Cum să sporim contribuția zonelor rurale și a comunităților mici la acordul verde?”, dna Mariana GÂJU a prezentat eforturile pe care le face comuna Cumpăna pentru a se dezvolta din punct de vedere economic, ținând în același timp cont de necesitatea de a digitaliza administrația publică locală, de a menține vie identitatea națională și locală, moștenirea culturală și diversitatea culturală, de a face față diferitelor crize care apar la nivel european și național, dar și de a proteja mediul în care trăiesc cetățenii din mediul rural.

Comentariile sunt oprite.

Close Search Window
Sari la conținut