Comunicate|

Data/Ora
Date(s) - 10/04/2021
12:00 am

Categorie


Agenția pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est(ADR SE) a finalizat elaborarea Strategiei Regionale de Specializare Inteligentă a Regiunii Sud-Est 2021-2027, document ce vizează identificarea și validarea domeniilor prioritare la nivelul cărora se vor concentra investițiile în următoarea perioadă de programare, în scopul alinierii politicilor și intervențiilor publice viitoare. Documentul a fost avizat de Consorțiul Regional de Inovare al Regiunii Sud-Est (CRI SE) în luna decembrie 2020.

In data de 9 aprilie 2021 , a avut loc întalnirea de descoperire antreprenorială (EDP), la care s-au reunit actori relevanți din mediile de afaceri, universitar/de cercetare și societatea civilă precum și reprezentanți ai autorităților publice locale. Scopul întâlnirii a fost identificarea provocărilor și oportunităților pentru promovarea unor inițiative de proiecte concrete în domeniul de specializare inteligentă în domeniul agroalimentar și biotehnologii.
În cadrul acestei întalniri au fost prezentate proiecte inovative de descoperire antreprenoriala. Prin Programul Operational Asistența Tehnica 2014-2020 este acordat sprijin financiar pentru elaborarea documentațiilor tehnice necesare implementării proiectelor de specializare inteligentă, identificate în cadrul întâlnirilor EDP, ce pot fi finanțate în perioada de programare 2021-2027.
Unul dintre proiectele prezentate a fost si “Centru de transfer tehnologic pentru dezvoltarea instalatiilor de gazeificare a deșeurilor menajere in scopuri energetice” unde UAT Cumpana este partener. Parteneriatul in cadrul acestui proiect este format din : Lider de proiect Audit IT&C SRL (parteneri în proiect UAT Cumpăna) și Setraco Holding .
Centrul de Transfer Tehnologic va fi dezvoltat în comuna Cumpana, jud Constanta – Regiunea SE, pentru testarea şi valorificarea deşeurilor menajere în scopuri energetice. Instalaţia pilot realizată în cadrul proiectului va fi dotată cu toate echipamentele necesare filtrării gazului de sinteză (desulfurare, denoxare, desprăfuire şi decarbonizare) pentru reducerea amprentei de carbon, cu aparate de măsură şi control (bilanţ masic şi energetic), respectiv analizoare specifice de monitorizare a noxelor generate.
UAT Cumpana in calitate de partener in cadrul acestui proiect a fost reprezentata de catre doamna primar Mariana GAJU.
Cu ocazia participării la această întalnire, doamna primar Mariana Gaju transmite mulțumiri reprezentanților Agentiei de Dezvoltare Regională Sud Est pentru invitație.

Mai multe imagini pe Cumpăna News

Comentariile sunt oprite.

Close Search Window
Sari la conținut