Comunicate|

Data/Ora
Date(s) - 10/08/2021
Toată ziua

Categorie


Doamna Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna în calitate de prim-vicepreședinte al Asociației Comunelor din România, reprezentând cele 2863 comune ale României, a participat astăzi, 10 august 2021, la “Reuniunea structurii parteneriale pentru elaborarea Programului Operațional Incluziune și Demnitate Socială” organizată de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

În cuvântul său, doamna primar, susține axele prioritare 3 și 4 cu măsurile lor. Aceasta a prezentat realitatea zilei de azi, în care, din păcate, există comune ce au în componența lor sate în care nu există  medic de familie. 

“Nu există medici de familie în cadrul unităților școlare, nu există asistenți medicali, mediatori școlari, asistenți medicali comunitari și toate acestea trebuie reglementate atât prin angajarea acestor specialiști, cât și prin formarea continuă a asistenților sociali și asigurarea serviciilor sociale permanente.

Semnalăm nevoia comunicării între Ministrul Sănătății și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru reglementarea acestor disfuncționalități.

Administrațiile Publice Locale își arată disponibilitatea de a pune la dispoziția Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, terenuri pe care să se construiască centrele de zi și de sprijin pentru menținerea copiilor în familie.”

Primarul Mariana Gâju, se adresează însă în special domnului ministru Ghinea, solicitând a cuprinde în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a unor măsuri care să finanțeze realizarea infrastructurii mari (apă, canalizare, gaze, drumuri), care să ducă la condiții decente de trai pentru cetățenii comunelor României, dar și în cadrul tuturor instituțiilor sociale.

Comentariile sunt oprite.

Close Search Window
Sari la conținut