Comunicate, Evenimente|

Data/Ora
Date(s) - 10/02/2023 - 13/02/2023
Toată ziua

Categorie


 Acțiunea de depistare activă a tuberculozei este coordonată la nivel central de Ministerul Sănătății, prin Unitatea de Planificare și implementare de politici ale Programului ROU-T-MOH “Abordarea provocărilor sistemului de sănătate privind controlul tuberculozei în România”, iar la nivel județean de direcțiile de sănătate publică (DSP).

         Primăria Comunei Cumpăna în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Constanța organizează o acțiune de testare gratuită având ca scop identificarea precoce a cazurilor de tuberculoză.

          Locuitorii comunei Cumpana, cu vârsta de peste 18 ani, care sunt interesați de un control pulmonar GRATUIT, sunt așteptați în data de 13 februarie 2023, la Centrul Socio-Medical din localitate (Șoseaua Constanței nr.117)  în intervalul orar 09:00 – 14:00 unde o echipă de specialiști sunt gata să vină în ajutorul acestora cu un diagnostic corect.

          Acțiunea are ca scop identificarea precoce a cazurilor posibile de tuberculoză (TB) și direcționarea lor cu prioritate către programul național de prevenire, supraveghere și control al tuberculozei (PNPSCT), pentru realizarea diagnosticului de certitudine și asigurarea tratamentului adecvat.

Comentariile sunt oprite.

Close Search Window
Sari la conținut