Comunicate, Evenimente|

Data/Ora
Date(s) - 26/06/2020
6:00 am - 12:00 pm

Categorie


Simbol naţional, drapelul care i-a însufleţit pe români în momente grele de luptă, dar şi de bucurie, este sărbătorit în fiecare an în 26 iunie. Data a fost aleasă în amintirea zilei când, în timpul Revoluţiei de la 1848, tricolorul roşu-galben-albastru a fost adoptat ca simbol al naţiunii române.

Tricolorul devenea astfel steagul naţional al tuturor românilor. Culorilor li se atribuia pentru prima dată o semnificaţie, roşul semnifică frăţia, galbenul exprimă bogăţia ogoarelor, albastrul semnifică libertatea. Culorile erau împărţite egal pentru a reprezenta principiul egalităţii, iar orientarea în sus semnifica verticalitatea.

Sub drapelul românesc, mulţi dintre înaintaşii noştri au murit pentru credinţă şi pentru ţară. Atâţia eroi ai neamului românesc au fost înveşmântaţi în tricolor şi au murit cu tricolorul în mână pe câmpurile de luptă.

Vă îndemn, dragii mei, să respectăm valorile, simbolurile si expresiile ce ne definesc ca neam, pentru că drapelul românesc nu este o simplă pânză care flutură în vânt, ci este un simbol, o icoană a României.

La mulți ani, români!

La multi ani, România!

La mulți ani, drapelului românesc!

Comentariile sunt oprite.

Close Search Window
Sari la conținut