Comunicate|

Data/Ora
Date(s) - 31/08/2020
Toată ziua

Categorie


„S-ar putea crede că întreaga natură a ostenit la zidirea LIMBII ROMÂNE“                                                                                      Grigore Vieru

 

 „Limba noastră-i o comoară”

 

O naţiune este definită, în principal, prin pământul pe care îl stăpâneşte şi prin limbă, vectorul esenţial prin care se constituie Cultura sa. Noi, românii, nu am venit din alte zări: am fost aici dintotdeauna. Din vremi imemoriale. De aceea, avem şi o limbă străveche, arhimilenară şi, ca atare, bine constituită şi frumoasă.

Pentru noi, limba este o colină domoală și o vrajă de codru des, ea este balada sufletului nostru, este trăinicia noastră de milenii, hrana sufletului nostru,  este un izvor nesecat, un glas ce luminează din adâncuri. Precum izvorul răsare și crește din pământ, astfel și sufletul nostru blând izvorăște din limba maternă.

Avem datoria de a păstra și de a cultiva limba română ca fundament al spiritualității și al culturii noastre pentru că ea reprezintă expresia comuniunii și a solidarității de destin prin care noi, ca popor, ne afirmăm propria noastră identitate în lume.

 

În al limbilor tezaur

Pururea o să rămână

Limba doinelor de aur,

Limba noastră cea română.

Limba noastră cea română –  Grigore Vieru

Comentariile sunt oprite.

Close Search Window
Sari la conținut